Finidi schreef:
... maar Slay the Spire ben ik na 11 uurtjes toch wel mee gestopt vooralsnog.
Daar moet ik dus op terugkomen. In Februari nog ‘ns een poos gespeeld tot ik met drie van de vier karakters de (optionele) eindbaas had verslagen, om vervolgens in september tot november alle achievements te halen en zelfs daarna nog een poosje doorgespeeld om alle karakters naar het 20ste ‘ascension’ level te brengen, alhoewel ik daar nog niet klaar mee ben. De teller staat inmiddels op 163 uren spelen… Goed voor een 13de plek op m’n meest gespeelde games op Steam.
Zodra je door hebt dat je niet elke keer dat je een kaart kan pakken ook daadwerkelijk een kaart moet pakken, wordt het stukken makkelijker om te winnen en om een beetje een coherent deck te maken. In het begin voelde het nogal willekeurig of ik een keer wel of niet zou winnen, wat de pret nogal drukte. Maar toen het eenmaal klikte werd het een stuk makkelijker om te winnen. Het leukste aan kaartspellen is natuurlijk wanneer je erachter komt dat een bepaalde combinatie van kaarten in een bepaalde context extreem goed is, en Slay the Spire voldoet veelvuldig aan deze ‘highs’.
De (optionele) eindbaas is wel echt een minpunt, wat mij betreft. Die vraagt hele andere dingen van je deck dan de rest van de game, waardoor het zo kan zijn dat je een uitstekend deck hebt voor de gewone game, maar dat je dan compleet weggevaagd wordt door de eindbaas. Nogal stom, en ik ging dan ook nooit voor de eindbaas toen ik ‘m met elk karakter één keer verslagen had (voor achievements). Verder zijn de hogere moeilijkheidsgraden wel weer wat meer willekeurig in of je geluk hebt qua kaarten en route: voelt soms gewoon onmogelijk aan om te winnen.
Het is ook leuk hoe anders de vier karakters elk spelen. In eerste instantie voel je niet zo heel veel verschil, maar als je dan eenmaal een karakter ‘snapt’, wordt het ook een stuk leuker die te spelen: welke kaarten moet je links laten liggen als je voor een bepaalde strategie aan het gaan bent? En meer van dergelijke vragen. De Watcher, één van de karakters, is wel een beetje te sterk, maar verder zijn ze aardig in balans.
Anyhow, prima mee vermaakt!
4,5/5