Tomb Raider III (1998)

Alternatieve titel: Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft

PC / PlayStation / Macintosh / PlayStation Portable / PlayStation 3 / PlayStation Vita / Evercade VS / Evercade EXP

Ontwikkeld door Core
Uitgegeven door Eidos, Aspyr en Enix

Lara Croft gaat op zoek naar artefacten uit het binnenste van een meteoor, die miljoenen jaren geleden in Antarctica is neergekomen en volgens de geruchten leven schenkt. Ze reist daarvoor naar de oerwouden van India, Area 51 in Nevada, een eiland in de Stille Zuidzee, Londen en Antarctica.

Ik vond deze helemaal niet tegenvallen! Vooral de variatie aan levels vind ik erg goed geslaagd. TR 2 was natuurlijk ook erg goed, maar TR 3 doet er echt niet minder voor

avatar van Fluidvirgo
Ik kan me vooral het begin herinneren, meteen pesterig pittig. Heb de game nooit uitgespeeld, was toch altijd meer van Resident Evil. Tomb Raider bevatte mij altijd net iets teveel momenten van frustratie (bijv. voor de zoveelste keer een helling proberen te beklimmen waar het op het laatste stuk misgaat, je naar beneden dondert, en weer opnieuw moet beginnen) om het echt te doen voor mij. Vond 'm wel beter dan 1, niet beter dan 2.

***

0,5
Heeft niemand last gehad van volledig vast te zitten in de game?

Ik kon echter geen kant meer op (in Londen). Vrienden van mij hadden dit ook. Tomb raider 3 was voor mij een grote teleurstelling daardoor.

Dit was mijn eerste kennismaking met Tomb Raider en daarom vond ik deze ook zwaar goed, Tomb Raider 2 vind ik daarintegen weer geen flikker aan.

avatar van HorrorSurvivor
Weer goed! Het verhaal was weer boeiend, de actie niet te moeilijk en het puzzelelement niet overheersend. Leuk dat je je eigen volgorde mocht bepalen. Het menselijke element was wat vervelend af en toe, en de tijd gerelateerde puzzels frustrerend. Maar nog steeds een vet spel!

En er zijn altijd walkthroughs te vinden!

avatar van thoyouknow1980
Lara in topvorm
Dit waren de glorie jaren van Lara Croft,en deze zeer goede game bevestigd dat gegeven.
Het eerste gebied India is al zo sfeervol gemaakt,op elk plekje verwachte ik vroeger een geheim.
Verder is de gameplay als vanouds spot on, de puzzels veelzijdig en zitten vernuftig in elkaar.
Ik kan nog steeds heerlijk wegdromen in gedachten aan vervlogen tijden,dankzij deze game

avatar van Duke Nukem
Weer een leuk Tomb Raider spel met afwisselende levels, eerst in de jungle in Indië, dan de Nevada woestijn, dan area 51, Londen en Antartica. Deze keer kun je onder andere met een quad rijden en in een kajak varen. Iets minder dan de eerste twee games qua sfeer en puzzels. En sommige levels zijn erg duister, waarbij je soms moeilijk kunt zien waar je bent. Ook is het gebrekkige safe systeem nogal hinderlijk.