Hollow Knight: Silksong (2025)
Nintendo Switch / Nintendo Switch 2 / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Ontwikkeld door Team Cherry
Uitgegeven door Team Cherry
In dit vervolg op Hollow Knight kruipen spelers in de huid van Hornet, prinses-beschermer van Hallownest. Gevangen en naar een onbekend land gebracht, moet Hornet tegen vijanden vechten en mysteries oplossen terwijl ze op een dodelijke pelgrimstocht naar de top van het koninkrijk opstijgt.
Why ‘Silksong’ Took Seven Years to Make
Dit interview is wel interessant in dat opzicht.
Ze zijn gewoon heel relaxed gebleven. En hadden dankzij het succes van Hollow Knight ook geen financiële druk.
Erg tof dat ze het zo releasen. Geen lange wachtperiode, gewoon over 2 weken. Heerlijk.
Why ‘Silksong’ Took Seven Years to Make
Dit interview is wel interessant in dat opzicht.
Precies dat, geweldig toch dat een team zijn tijd neemt om ( hopelijk) een goed product te leveren. We klagen vaak dat games te snel worden gereleased of tijdsdruk hebben en daardoor niet “af” zijn.
Kijk naar de ontwikkel tijd van een GTA en het product dat ze uiteindelijk leveren. Kan het alleen maar toejuichen!
En die zal dan wel rond de €40 zijn maar al met al een fijne dubbel dipper zeg maar
.19.50 op Steam dus. Dat is inderdaad een mooie prijs. Niet iets dat ik meteen een huis haal aangezien er nog wel een dozijn heb liggen in dit genre en deel 1 nog moet doen maar ik kan het prijsbeleid wel alvast toejuichen.
Heerlijk ontdekken, fijn mysterieus sfeertje en ziet er prachtig uit (switch2).
Ook erg blij met de 120fps mogelijkheid.
Kan nu al zeggen dat deze in de top 3 gaat eindigen.
Enige nadeel, andere games zullen moeten wachten. Shinobi art of vengance en Kirby Forgotten world Switch2 upgrade staan op pauze

Maar poe.
Hollow Knight was natuurlijk echt top.
Maar na twee uurtjes spelen is m’n eerste indruk dat dit zelfs wel eens beter zou kunnen zijn. Hoewel ik pas weinig heb gezien en amper 1% heb afgerond kan ik me eerlijk gezegd al niet meer voorstellen dat dit lager dan 5* gaat krijgen van me.
Al vrij snel vecht en beweegt die hornet veel toffer dan de hollow knight uit deel 1 deed. Visueel is het weer een kleine verbetering en de game mechanics zijn net een beetje anders. Beter.
Het lijkt een mooie mix van continuïteit/herkenbaarheid en verbetering te zijn geworden. Qua eerste indruk in elk geval. Dit spel gaat me ongetwijfeld de komende maanden bezig houden.
Vreemd, dit soort games passen perfect bij mij maar wat ik bijv wel met een Ori heb, heb ik niet met deze reeks vooralsnog.
Mwa wat ook niet helpt is dat er tientallen kwalitatief sterke games in het Metroidvania genre verschijnen. Past dit niet bij je, dan vis je in een sale voor 10 of 15 euro ook al snel weer een andere uit een shop (of uit je backlog). Die vaak ook bijzonder goed zijn en in wat voor voor setting dan ook spelen. Keuze te over.
En hier kan het he.. wat op een andere, niet nader genoemde site niet mocht. Niet die hype voelen en al helemaal niet 'negatieve' berichtjes plaatsen van twijfels. Want dan werd ik gelijk aangevallen van hoe durf je! mijn favoriet zo te noemen. Ik ga Hollow Knight: Silksong in de toekomst wel spelen maar nu gewoon niet!.
Ik heb ook nog een dozijn aan andere mooie spellen liggen die even goed zijn misschien wel beter...
Aah eindelijk ook wat meerdere sceptische mensen ontdekt!.
En hier kan het he.. wat op een andere, niet nader genoemde site niet mocht. Niet die hype voelen en al helemaal niet 'negatieve' berichtjes plaatsen van twijfels. Want dan werd ik gelijk aangevallen van hoe durf je! mijn favoriet zo te noemen. Ik ga Hollow Knight: Silksong in de toekomst wel spelen maar nu lekker niet!.
Meen wel gewoon van jou te mogen verwachten dat je dit geweldig gaat vinden.
Zou wel teleurgesteld zijn anders.
Tis weer een juweeltje van jewelste.
Meen wel gewoon van jou te mogen verwachten dat je dit geweldig gaat vinden.
Zou wel teleurgesteld zijn anders.
Tis weer een juweeltje van jewelste.
Ik ben meestal wel een positivo ja, maar ik vind automatisch niet alles geweldig
.Ook pittig, maar kan ook zijn dat ik in omgevingen zit, waar ik eigenlijk nog niet hoor te zijn.
Echt een game, waar je de tijd vergeet.
Maar ben ik de enige die hem vrij pittig vind tov deel 1. Ondanks mijn goede voorbereiding door deel 1 te spelen, merk ik dat ik vaak veel stukjes overnieuw moet doen. En dan heb ik het niet eens over boss fights, maar gewoon combinatie van pittige enemies icm level design. Wat ook niet helpt is dat in vergelijking met deel 1 er veel meer flying enemies zijn, terwijl je reach vrij beperkt is.
Ja maar je moet je vliegend hert ook nog veel dingen aanleren lijkt me..
En ik heb het nog niet gespeelt, maar ik weet wel dat je al heel snel te maken krijgt met een moeilijke (mini) baas.
Ik ben trouwens bezig met ENDER MAGNOLIA: Bloom in the Mist (2025) - GamesMeter.nl wat ook een hele fijne donkere sfeer heeft. Met een prachtige soundtrack Ik ben er weg van! het is een dikke aanrader. En voor mij zeker ook een kanshebber voor spel van het jaar lijstje.
Deel 1 vond ik al matig, maar door de louter positieve ontvangst van deel 2, en de schappelijke prijs, toch overstag gegaan om deel 2 aan te schaffen.
Maar helaas hetzelfde verhaal. Ik vind het een uber simplistische platformer met weinig diepgang en ben nu al bored. Ik zal het een dezer dagen nog een poging wagen, maar ik denk dat deze in de miskoop-bak zal belanden.
Ik geniet er zo van, dat ik zelfs op de momenten dat ik het niet speel eraan denk en niet kan wachten om weer terug te keren. Zijn maar weinig games die dat me me doen. Witcher 3, Zelda games en GTA deden dit. Is toch wel uniek.
Maar bij HK heb ik totaal het tegenovergestelde. Vreemd dat het zo kan verkeren.
Ik wil nu toch eerst weer eens een spel helemaal uit gaan spelen!.
Maar ik ben nu goed op weg... en ik speel 3 spellen tegelijk maar wel in een strakke lijn.
Die 3 spellen speel ik na behoefte en meer moet dat niet zijn.
Noem het een backlog protocol!
.Maar natuurlijk haal ik deze Hollow Knight Silksong ook en vooral als hij fysiek uitkomt.
Waarom? Het bizarre gezeur van de andere devs die altijd roepen dat ze 'voor de spelers zijn!' maar nu er niet mee kunnen leven dat Hollowknight slechts 20€ kost ipv 30 of 40 - en ze bang zijn dat ze hun vaak veel duurdere games niet aan de straatstenen kwijt kunnen.
Moet je ook maar bedenken...voor sommige 70-80€ games heb je dit spel voor je hele vriendenkring in huis, en aan kwaliteit en lengte zal het niet liggen.
(Maar ik blijf natuurlijk wel een beetje erbij dat er al zodanig veel, kwalitatief goede vissen in deze vijver zwemmen dat het aanbod gigantisch is).
Al heb ik overigens ook al een paar keer gehad dat ik even dacht dat ik moest stoppen omdat het te moeilijk werd. Maar de dag erop met frisse moed boek je dan toch weer een hoop vooruitgang.
Kon ik hem nog een keer doen
Maar goed, als je zijn patroon doorhebt, is die niet zo lastig.
Op naar act 2 in dit fantastische avontuur.
Edit: blijkbaar al 45 uur en zojuist gewoon nog een nieuwe “wereld/gedeelte” gevonden, bizar.
Ik zal dit alleen nooit gaan spelen, veel te moeilijk en teveel gezoek.
Nee ik ook niet ik ben gewoon bang om te verdwalen net zoals in deel 1.
En die moeilijkheids graad snap ik wel want dat geeft je meer euforie als je het hebt gehaald.
Maar ze hadden gewoon die optie er wel in moeten zetten om zelf keuzes te kunnen maken van makkelijk, normaal, of hard. Nee eigenwijze lui die Team Cherry
.Blijft een pracht game, maar ben wel aan het strugglen

Die freaking flea games waren ook echt pittig, maar noodzakelijk als je de laatste needle upgrade wil behalen.
Doorzetten is het motto in deze game