Het is in Football Manager 2006 inderdaad heel erg moeilijk om je overbodige spelers te verkopen. Echter is dit niet de realiteit? Ik denk niet dat iedere club gemakkelijk van dit soort spelers kan afkomen. Ik heb de overbodige spelers in ieder geval altijd redelijk kunnen verkopen voor een prikje of helemaal niets. Dit scheelde enorm in de salaris kosten.
Zelva schreef:
Clubs durven voor hun spelers, zelfs al die in de reserves spelen, gerust drie, vier, vijf keer hun werkelijke waarde te vragen, en daar kan bijna geen cent vanaf.
Vergeet je niet dat er veel spelers tijdelijk in het 2de of 3de werden geplaatst om vervolgens als nog in de basis te starten bij de hoofdmacht? Niet geheel realistisch, maar het gebeurde wel regelmatig.
Zelva schreef:
maar als ze jouw speler/supertalent willen hebben, dan zijn ze zo gierig als wat en heb je echt de deal van het millennium gesloten als je hem voor twee keer de waarde weet te verkopen.
Helaas moet ik je hier wel gelijk in geven. Het was enorm lastig om je toppers te verkopen voor de hoofdprijzen. Vanwege dit feit heb ik ook jarenlang met (bijna) hetzelfde elftal gespeeld. Geen verkoop, dan maar verlengen.
Koop door het bestuur.
Enorm irritant inderdaad. Volgens mij kwam deze mogelijkheid ook in Fm2006 voor het eerst om de hoek kijken. Hopelijk verbannen ze deze optie binnenkort uit de FM serie. Als manager wil je namelijk alles in eigen hand hebben. Je wilt absoluut niet dat het bestuur roet in het eten gaat gooien met een nieuwe aankoop.
Bij Ajax hebben ze mij ook eens proberen te verblijden met Dede van Dortmund. Onbegrijpelijk. Ik had Emanuelson en Maxwell voor de linksback positie. Wat moet je dan in vredesnaam met Dede? Dede was binnen enkele maanden ontevreden met het gebrek aan speeltijd en kon zo transfervrij vertrekken na 2 seizoenen. Zucht ...
Maar ja, een goede manager gaat goed om met dit soort tegenslagen!