Yakuza: Kiwami 2 (2017)

Alternatieve titel: Ryƫ ga Gotoku: Kiwami 2

PlayStation 4 / PC / Xbox One

Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega

Kiwami 2 is een remake van Yakuza 2 waarin we de rise en fall volgen van Kazuma Kiryu, de Dragon of Dojima. Een jaar nadat hij zijn vroegere leven in de Tojo-clan achterliet, wordt de ex-yakuza teruggeroepen. Wanneer de vijfde voorzitter van de clan, Yukio Terada, wordt vermoord door huurmoordenaars van de Omi-alliantie, zal kiryu terug moeten keren naar Kamurocho om een totale oorlog te voorkomen. Ook is er nu de toevoeging van het Majima Saga, waarin we de constructiecarrière van Kiryu's ex-rivaal, Goro Majima, kunnen volgen.

Het is dezelfde engine als yakuza 6, dus kiwami 2 voelt nog eens vele malen nieuwer dan de remake van deel 1. Wat mij betreft nog net iets beter dan deel 0. Het hele spel is gewoon gestroomlijnd, spannend, meeslepend en speelt als een trein. Ook zit de game barstensvol content met sidestories, minigames/speeltypes met een eigen verhaallijn, een extra verhaallijn, etc.

Daarnaast zien de wijken Kamurocho (Tokyo) en Sotenbori (Osaka) er echt grafisch ongelooflijk bijzonder goed uit, net als alle gezichten van de karakters. Het is echt bijzonder hoe karakteristieke trekken sommige personages hebben. Een van de beste die ik ooit heb gezien.

Als ik een minpuntje kan geven dan is dat na 3 delen het wel allemaal erg op elkaar gaat lijken. Aangezien deel 3 remastered is en geen remake en dus een aanzienlijke stap terug is qua hoe oud alles is neem ik heel even pauze van de serie.