Indianapolis 500: The Simulation (1989)

Macintosh / PC / Commodore Amiga
Racing / Simulation

Ontwikkeld door Papyrus
Uitgegeven door Electronic Arts

Indianapolis 500: The Simulation is de voorloper van de latere Indycar-serie van Papyrus. Het betreft een simulatie van de echte Indianapolis 500 race uit 1989, met 33 auto's. Het spel biedt een realistische cockpitview en uitgebreide setup-mogelijkheden. Instellingen zoals de rembalans kun je zelfs al rijdend aanpassen. Je kunt in dit spel kiezen uit qualificatie en/of race en ook biedt het spel de mogelijkheid om een replay te bekijken.

Eén van de eerste 3d-racegames. Zeer realistische besturing, setup-mogelijkheden en moeilijk verslaanbare tegenstanders. In de top 10 rijden ging nog wel, maar dan werd het toch echt erg lastig, zeker ook omdat je je nauwelijks fouten kon permiteren. Dan hing je namelijk meteen vol in de muur en kon je opnieuw beginnen.

HammerHead schreef:

Klopt, frustrerend moeilijk spel dit. Meestal stelde ik m'n wagen zo in dat 'ie superhard kon op de rechte stukken, maar in de bochten was dat toch niet zo fijn Trouwens nooit helemaal uitgereden, daar had ik het geduld niet voor..