menu

Psychonauts 2 (2021)

mijn stem
4,06 (9)
9 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Xbox Series X/S / Macintosh
Platform
single player

Ontwikkeld door Double Fine
Uitgegeven door Xbox

Dit tweede deel van Psychonauts speelt zich af na het einde van Rhombus of Ruin. Raz heeft zijn mede psychonauts, Sasha Nein en Milla Vodello, geholpen met het redden van hoofd-psychonaut Truman Zanotto. Na deze redding keert het team terug naar het hoofdkwartier, om te ontdekken dat de organisatie niet meer is wat het leek te zijn. Het psychisch onderzoek begon tijdens Zanotto's afwezigheid langzaam af te glijden in meer onorthodoxe studies, waaronder necromantie.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=RClJ_DAotaA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Princess Piranha
Ik hoop nog op een Nintendo Switch editie!

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Dat komt vast wel goed!

avatar van Banjo
Psychonauts 2 Review -- Mind Over Matter - GameSpot
Psychonauts 2 Review - Waanzinnig fijne platformer - nl.ign.com


Veel uitstekende recensies! ik heb dit nog nooit gespeeld is dit een spel vol antihelden? zo lijkt het een beetje.

Oude Observator
Klopt banjo. Ik ben best benieuwd naar deze opvolger.

avatar van Finidi
5,0
Hype! Net eerste level gespeeld en is weer erg tof, net als het origineel

avatar van mrdig
4,5
Gezien de positieve kritieken gisteren even opgestart want het is een GamePass titel en voordat ik het wist was ik een paar uur verder, erg mee vermaakt en ga ik snel verder spelen. Originaliteit en creativiteit spat er vanaf.

Origineel echter nooit gespeeld, ook ooit maar es doen.

avatar van Sinner
mrdig schreef:
Origineel echter nooit gespeeld, ook ooit maar es doen.


Idem. Echter wel in bezit. Dus...eerst die maar eens spelen. Heb hem wel eens een keertje hier en daar gespeeld maar nooit echt verder mee gegaan, ondanks dat hij best wel charmant was. En ook deze ziet er inderdaad heel erg leuk uit. Dat grafisch stijltje vind ik geweldig en afgaande op het korte stukje dat ook ik op Gamepass heb gespeeld (loopt morgen wel af bij mij) toch weer een bijzonder leuke game. Ik vind het vooral ook leuk dat het er op lijkt dat de nadruk ook echt op het platformen lijkt te liggen, en niet zozeer op verslaan van vijanden... (afgaande ook op bvb andere gameplay die ik gezien heb).

Dus...weer eentje voor de wishlist.

avatar van mrdig
4,5
Het duurde een maandje maar gisteravond dan uitgespeeld, vrije lange game ook: heb er bijna 20 uur inzitten maar ik ben wel iemand die een heel level uitpluist en zoveel mogelijk collectibles probeert te verzamelen.

Maar dan de game: een creatief meesterwerkje, zit uitstekend in elkaar. Leuk verhaal, allemaal unieke karakters (met uitstekende voice acting) en de daarbij behorende levels. Ondanks de lengte verveelt het zelden, elk uur is nagenoeg anders. Die laatste level met een soort van Efteling Carnaval Festival inclusief bijpassende muziek is een instant klassieker volgens mij. Sowieso wat een pracht en praal die levels, echt van genoten. 3d platforming werkt verder zoals je mag verwachten en de upgradable skills die je hebt zijn ook leuk. Game wist me ook vaak enorm te verrassen zoals die korte 2d platforming sequences; geniaal. Platforming wordt goed afgewisseld met her en der wat actie en de endbosses zijn prachtig. Nergens wordt het echt moeilijk trouwens.

Zijn er dan minpuntjes, tja wellicht toch ergens de lengte, sommige levels hadden wel iets korter gekund. Iets te vaak het `doe dit maar dan 3x` tactiek. En ook je abilities (Psychic Powers): je hebt er uiteindelijk 9 maar je kan er maar 4 tegelijk toewijzen aan een knop dus zit je daar vaak wat mee te klooien (wat zat waar ook alweer en wat heb ik nu weer nodig etc....).

Dikke aanrader: 4.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 23:15 uur

geplaatst: vandaag om 23:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.