menu

3 Ninjas Kick Back (1994)

mijn stem
2,30 (5)
5 stemmen

Sega CD / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES
Platform / Fighting
single player / multi player

Ontwikkeld door Malibu
Uitgegeven door Sony

De drie ninja's vertoeven in Japan waar een vierde, vrouwelijke ninja, zich bij hen voegt. Ze helpen grootvader Mori om terug te keren naar Japan. Een halve eeuw geleden won Mori een speciale dolk die hij daar wil overhandigen aan de winnaar van een ninja-toernooi. De ninja's moeten echter op tijd terug zijn in L.A. om hun baseballteam bij te staan. De Dragons moeten het immers opnemen tegen hun rivalen, de Mustangs. Intussen probeert Mori's aartsvijand Koga de hand te leggen op de dolk, dat de sleutel is tot een geheime grot. Deze game is gebaseerd op de gelijknamige film.

zoeken in:
avatar van glimlicht
1,5
SNES:

Pff wat is dit een moeilijk spel zeg...

In het begin word je al geplet door een rotsblok en vliegen de stekels en vallen je al om de oren. Iets van een opbouw van de moeilijkheidsgraad was fijn geweest. Na wat trial & error kom je wel in het ritme van het spel, en dan ontvouwd het zich tot een redelijke game. Die echt belachelijk moeilijk is! Het grootste probleem is dat wanneer je geraakt word niet een tijdje onoverwinnelijk bent. Je kan zo in een paar seconden het loodje leggen... Frustrating as hell.

De personages en vijanden zijn ook niet veel soeps. Ik heb de film niet gezien, maar volgens mij is dat ook niet nodig om het spel leuk te vinden. Iedere liefhebber van de film haakt toch al af bij zo'n moeilijkheidsgraad...

De controls zijn ook redelijk belabberd... Je kan niet eens normaal aan een touw hangen of je flikkert alweer met je reet in een stekel. Bij sommige stukken moet je ook behendig kunnen duiken maar de controls zijn zo gevoelig dat je gewoon naar de gevaren toe kruipt.

Ik kwam er nog net doorheen, maar leuk was het niet...
Met oneindige continues had ik er nog wel een uitdaging in gezien.

*1,5

avatar van PC.ENGINE.FAN
3,0
Hij is inderdaad erg moeilijk. Die levels zijn bezaaid met van die coward ninja's die snel verdwijnen als je ze binnen hak-bereik hebt en elders weer tevoorschijn komen. En die sproeien het scherm vol met werpsterren, waar nauwelijks aan te ontkomen is. Valkuilen hier en daar en de game geeft je geen kans om uit een put met spijkers te komen, omdat je mannetje niet knippert zoals in de meeste platform games.

Het is wel typisch zo'n Malibu game, zoals Time Trax en Ex-Mutants en dat is duidelijk te zien. Ongeveer zelfde gameplay, leveldesign en een hoop geheimen. Als je die ene clusterbom hebt dan kun je delen van het de levels wegblazen, zodat nieuwe ruimtes toegankelijk worden. Bijna vijftig procent(!) van het eerste level (1-3) bestaat uit verborgen plekken, je moet alleen precies weten waar je die bommen moet gooien.

De sega cd versie heeft de echte soundtrack van de film zowel de muziek die door een orkest is gespeeld als semi-techno aktie tunes die ik zo goed vond dat ik ze een tijdje op mijn mediaspeler heb gezet. Er zitten ook geïntegreerde fmv beelden in, zoals die leraar/sensei die telkens met de speler praat en er zijn 3D hangglider levels die er nog best goed uitzien ook. Dit maakt deze game toch wel een bijzondere showcase voor de sega cd.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:42 uur

geplaatst: vandaag om 08:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.