Toki (1989)

Alternatieve titels: JuJu Densetsu | classic back toki

Arcade / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / Nintendo Entertainment System / Atari Lynx / Apple iOS / Android
Action / Platform
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Tad
Uitgegeven door Tad, Fabtek, Taito, Ocean, Atari, The Hit Squad en Magic Team

De krijger Toki leidt, samen met zijn stam, een primitief maar tevreden leventje in de oerwouden van een uitgestrekt eiland in de Zuidzee. Dit eindigt tragisch wanneer zijn verloofde, Miho, de prinses van Toki's stam, wordt gekidnapt door de verraderlijke medicijnman Vookimedlo. De slechte sjamaan gebruikt vervolgens een spreuk om alle menselijke bewoners van het eiland te veranderen in dieren, voordat ze zich kunnen verdedigen tegen zijn kwade magie. Toki zelf wordt getransformeerd in een Geeshergam, een van de aapachtige volgelingen van Vookimedlo. Gelukkig ontdekt hij een onverwacht neveneffect van de betovering; hij is nu in staat vuurballen te spugen! Achtervolg Vookimeldo, red prinses Miho en maak de vloek die het eiland teistert ongedaan.

Er zijn bij deze game nog geen berichten geplaatst.