Batman: Arkham VR (2016)

PlayStation VR / PC VR
Adventure

Ontwikkeld door Rocksteady
Uitgegeven door Warner Bros.

In Batman: Arkham VR krijgt Batman te horen dat Robin vermist is. Zodra hij aan het onderzoek begint komt hij erachter dat er veel meer aan de hand is dan op het eerste gezicht gedacht. De gameplay bestaat uit het oppakken van belangrijke objecten en het kiezen van de juiste gadgets om de problemen op te lossen die Batman tijdens zijn onderzoek tegenkomt.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Als liefhebber van Batman, die pas net een VR heeft, was dit een geinige ervaring om gedaan te hebben maar inhoudelijk stelt het eigenlijk niets voor. Je loopt binnen hooguit 30 minuten door de hele ervaring heen en het is meer een kwestie van een spoor volgen dan dat je daadwerkelijk moet nadenken, of elders vaardigheden nodig hebt. Dit maakt Arkham VR een broodmagere en vergeetbare ervaring die ik niet aanraad, maar ondanks al dat weet het hele VR aspect het tot een onderhoudende ervaring te maken. Het was erg cool om de bekende Batman personages vanuit je eigen ogen te zien, bovenop een hoge toren in Gotham City te staan of de Batcave te bewonderen. Dit zijn visuele fan-service momenten die het een leuke ervaring maakte, ondanks de magere inhoud.

Visueel heel indrukwekkend en de stemacteurs van de Arkham games komen terug, waardoor het iig qua presentatie en besturing in orde is. Tja, er valt zo weinig over te zeggen geziene het zo’n kleine ervaring is. Het verhaal heeft een aardig aspect erin, maar geziene de korte duur word er weinig van de potentie benut.

Als je een VR hebt, niet teveel geld wilt uitgeven en je zoekt naar één goede game dan raad ik Batman VR zeker niet aan. Als je een liefhebber van Batman bent en de game is in de aanbieding dan kan het grappig zijn om gedaan te hebben, al is het vooral om de Batman wereld tijdelijk door eigen ogen te kunnen zien.

Het is een hele korte experience van een uurtje, maar het is wel echt heel tof om Gotham, de batvoertuigen en de personages in 3D en in real life afmetingen te zien.

Het is een kort detective verhaal en de gadget die je kan gebruiken zijn tof. Het had alleen wel wat interactiever gemogen allemaal. Misschien wat vechtscenes of open world gameplay. Visueel is het heel nice allemaal wel.

Het gaat alleen over in full blown horror op het laatst. I was not prepared. Moet echt even bijkomen