World Racing (2003)

Alternatieve titel: Mercedes Benz Champions

PC / PlayStation 2 / Xbox / Nintendo GameCube
Racing / Simulation
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Synetic
Uitgegeven door TDK, Tandem en 1C

Mercedes-Benz World Racing is een racesimulatie. Er zijn 117 tracks in zeven grote volledig toegankelijke 3D landschappen: Nevada, Japan, Mexico, Australie, de Alpen, de City, het test-center en Hockenheim. Met meer dan honderd orginele Mercedes-Benz auto's, inclusief de A t/m de S-klasse, raceauto's, klassiekers en prototypes.

avatar van Raymond
Een hele mooie racesim, groot voordeel van deze sim is dat de (enorm grote) landschappen volledig toegankelijk zijn, dus je kunt rijden waar je maar wilt, ook kun je kiezen uit verschillende routes(races) van +/- 2 km per ronde tot ruim 25 km per ronde.
Vooral de Alpen zijn heel mooi, deze bestaat uit bergweides, snelwegen, zandweggetjes, bergpassen inclusief tunnels en besneeuwde bergtoppen.
Ook heel leuk is het rijden in de 4x4 terreinwagens, je kunt hiermee b.v. de z.g. waypoints mee rijden, dit zijn parcoursen uitgezet (meestal) door onherbergzaam terrein en waarin je binnen een bepaalde tijd een traject moet afleggen en waarin je door een groot aantal poortjes moet rijden.

avatar van wolff
me eerste xbox spel ooit, 3x gespeelt ofzo in meer dan 5 jaar

wat een een saai spel zeg..
maar het licht ook aan de smaak

ik hou meer van race spellen waar je autos kan tunen heel gevarieerde race mogelijkheden hebt.

dit spel vond ik niks

avatar van wolff
achteraf gezien verwijder ik me stem maar, heb het te weinig gespeelt