Spyro Reignited Trilogy (2018)
PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / PC
Adventure / Platform
Ontwikkeld door Toys for Bob
Uitgegeven door Activision
De originele braadmeester is terug! Zoals altijd staat hij in vuur en vlam, deze keer helemaal in HD. Wakker het vuur weer aan met de originele drie games, Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! en Spyro: Year of the Dragon. Verken de uitgestrekte rijken, ontmoet de vurige persoonlijkheden beleef het avontuur opnieuw. Wanneer er een rijk is dat moet worden gered, dan is er maar één draak om te bellen: Spyro!

Heb je hier vroeger lol mee gehad,dan kan ik je deze game zeker aanbevelen.
Alles ziet er zo mooi en scherp uit echt klasse,en ook Spyro zelf heeft een make over gehad.
Met de graphics zit het dus wel snor,en de gameplay mag er ook zijn.
Het is allemaal niet zo moeilijk maar dat hoeft ook niet,nu kan ik levels eindelijk ook eens 100% uitspelen

De besturing is spot on,en met alle drie de delen op 1 schijfje is er genoeg te doen.
Al met al een zeer degelijke en leuke platformer

Ze staan er alle 3 op,het kost wel 70 gigabyte om te installeren.
Ik verwonder mij al langer over dat gegeven,je koopt een fysieke game,maar toch moet je zoveel installeren.
Maar ja zo werkt het tegenwoordig schijnbaar

Ik heb deel 1 net uitgespeeld en ben al met deel 2 bezig,leuke game deze trilogie

Installeren is ok, van HDD is het sneller data in het geheugen laden. Het probleem onstaat als die data niet op de disc staat maar van een of andere server ge-download moet worden. Dan kom je bedrogen uit.
Dit idd dus. Laat staan dat die servers misschien vroeg of laat sluiten en ja maar 1/3de game over houd.
Staat zelfs zo vermeld op de officiele website, scroll maar even door.

Nondeju nu voel ik me wel geript door die praktijken

Ik heb ook niks in de gaten gehad de game installeerde zich gewoon,echt vreemd.
Gelukkig heb ik wel plezier van de game,maar dit nieuws geeft het wel een nare bijsmaak.
En vandaar die 70 gigabyte natuurlijk,en sneaky als ze zijn staat het heel klein vermeld.
Ach ja sinds we allemaal verplicht online moeten,kan ik niet anders dan mee op dat zinkend schip.
Ik ben namelijk een geboren gamer dat zit nou eenmaal in mijn bloed

Maar goed, als die servers over een aantal jaar sluiten, dan is het dus gedaan met Spyro spelen.
Echt schandalig. Ik ben een 'lichte' verzamelaar. Ik koop soms games met de wetenschap dat ik het spel de komende tijd/jaren nog niet ga spelen. Een appeltje voor de dorst, zeg maar. Dat kan dus niet bij dit soort games.
Dit moet ik dus goed in de gaten houden bij het kopen van games.

Al weet ik niet zeker of dat het geval is bij deze game.
Maar wat ik wel weet en tevens super vervelend vind is dat als je tegenwoordig een game op schijfje koopt,je alsnog 50 gigabyte gemiddeld moet instaleren

Plus dan is er ook nog het verschrikkelijke verplichte online zijn

Echt oppassen wat je koopt dus,zwijmel...ik mis de oude console tijden Super nes,Ps2 enz

Spyro 1
Ik vond dit de beste van de drie. Het speelt lekker en het level design is echt goed gedaan. Je zal bijvoorbeeld over geedeeltes van de map vliegen waar je eerder al geweest bent en het blijft vers voelen. Het verzamelen van de gems en draken is leuk. Een groot pluspunt aan dit deel vind ik dat de levels geïsoleerd zijn en je kan elk level per stuk afwerken voordat je doorgaat naar de volgende. Een 4.5
Spyro 2
Dit voelde voor mij als een stuk terug, wat best raar is aangezien er een aantal vaardigheden bij zijn gekomen, zoals zwemmen en de mogelijkheid om aan het einde van je glide nog een extra sprongetje te maken. Mijn grootste probleem met dit deel is moneybags, het personage waarbij je de vaardigheden moet unlocken. Dit zorgt ervoor dat je veel levels niet één voor één kan afwerken, omdat je vaardigheden mist. Een 3.5
Spyro 3
Het voelde al wat beter dan het tweede deel en de extra speelbare personages zorgen voor goede afleiding. Helaas zijn sommige minigames vreselijk en dat haalt de vaart er erg uit. Ook ben ik bij dit deel aardig wat bugs tegengekomen: een vijand die geen gems dropte, onzichtbare muren en nog een paar anderen. Een 3.5
Waarom krijgt de trilogie een eigen plaats op GM? Het zijn toch gewoon exact dezelfde games maar in betere graphics en misschien betere besturing? Level-structuur etc. is toch gewoon hetzelfde gebleven?
Heeft Shadow of the Colossus niet met hetzelfde probleem te kampen? Het zijn remakes, geen remasters, ik kan dus wel begrijpen dat deze games in hun nieuwere vorm op de site staan.
Bij het na zovele jaren herspelen van alledrie de delen vond ik deel 2 met afstand de betere game, deel 3 vond ik een tegenvaller. Het was hoe dan ook fantastisch om nog eens met Spyro op schattenjacht te gaan.
Misschien wel, ik heb deze nog niet gespeeld en kan eigenlijk niet oordelen. Maar me irritieert een beetje dat je slechts 1 entry hebt voor 3 games. Ook al staan ze toevallig op 1 disc. Zo staat Portal er toch ook apart op ook al was het onderdeel van de orange box.
Hetzelfde met de Crash Bandicoot games. Maar ik kan de beslissing wel volgen. Voor zover ik weet kan je geen van deze games afzonderlijk kopen, enkel in de Trilogy bundel. Portal of Team Fortress 2 zijn voor zover dat ik weet wel gewoon afzonderlijk te verkrijgen op de diverse e-shops. De Orange Box is dus niet meer dan een verzameling van reeds bestaande spellen aan een goedkoop prijsje.
Tijdens het spelen begin ik me op een gegeven moment dan toch oprecht af te vragen wat ik nou eigenlijk zit te spelen.
Niet echt een platformer, allemaal niet echt soepeltjes wendbaar of wat dan ook.
Lijkt de voornaamste uitdaging dan toch te zitten in het levels clearen tot de volle honderd onder het mom van de zogeheten collectathon.
Overigens vind ik het helemaal niet onaardig daar niet van maar het vermoeden dat Spyro nooit echt meekon met de grote jongens van weleer wel bevestigd.
Deze remakes zijn in ieder geval ook wel voorzien van een kleurrijk glanslaagje en verder is het natuurlijk ook wel leuk om eens te horen waar de drummer van The Police zich de laatste veertig jaar zoal mee bezig heeft gehouden.
Nu meer dan 20 jaar later kwam de remake van de eerste 3 spyro games in mijn visier.
Ik ben er aan begonnnen met het idee de 1e te spelen en later nog eens deel 2 en 3.
Het is toch heel anders gegaan.
Na een uur of 15 heerlijk spelen kwam ik voor de eindbaas van deel 1 te staan. En helaas. Net als vroeger met de eerste lichting platform games was het weer de frustratie die toesloeg. Iedere keer weer dood gaan en een heel stuk opnieuw spelen voordat ik weer de kans had om deze te verslaan. Na tig keer proberen maar begonnen aan deel 2. Eigenlijk een verlengde van deel 1. Weer heel leuk, kleurrijk, grappig en verslavend. Totdat ik 22 uur later weer de eindbaas tegenkwam. En helaas. Weer de frustratie. Het lukte me weer niet om deze te verslaan. Ook hier weer iedere keer een heel stuk opnieuw doen voordat hij verslagen kon worden. Dan door naar deel 3. Daar heb ik 24 uur over gedaan en hierbij wel de eindbaas verslagen. Gaf wel veel meer voldoening, al kwam ik bij lange niet aan de 100 %.
Mijn statistieken: Deel 1 - 81% in 15 uur / Deel 2 - 74% in 22 uur / Deel 3 - 88 % in 24 uur.
De game vind ik een echte aanrader. Zelfs na 60 uur spelen was ik hem nog helemaal niet zat, maar de overige %% zijn met mijn skills helaas niet haalbaar.
Daarna ruim 20 jaar niet meer aan gedacht. Totdat ik mijn PS5 kocht, zo'n 3 jaar geleden, met Ratched & Clank, daar werd ik zo enthousiast van dat ik ook de games op de PS2, 3 en 4 kocht.
Blijkt dat dit van dezelfde makers was. Dus toch maar gekocht. Net aan deel 1 begonnen. Originele insteek, lekker kleurrijk en lekker luchtig.
Maar dan heb je ineens een level als Sunny Flight of Night Flight, een behendigheidsparcour waarbij je met Spyro o.a door ringen moet vliegen, kistjes kapot moet maken en door poortjes. Het moeilijkheidsniveau is daarbij in vergelijking met de rest zo hoog, dat de gemiddelde jeugdige gamer zijn controller ongetwijfeld richting TV heeft gesmeten in 1998. Het is uiteindelijk wel te doen, maar je bent er wel even mee zoet.
Nu begonnen aan deel 2, waar er meteen nieuwe gameplay elementen worden geïntroduceerd. Dat zijn alvast pluspunten.
Deel 3 is in veel opzichten de makkelijkste van de drie, op een paar side quests met de Yeti en de aap na. Dat boksen en first person shooter gedeelte waren echt behoorlijk uitdagend. De vlieg levels waren juist weer veel makkelijker.
Al met al een geslaagde remake, maar voor mij is Ratchet & Clank veel beter.