logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Taiko no Tatsujin: Drum'n'Fun! (2018)

Nintendo Switch
Music / Action

Ontwikkeld door Bandai Namco en DokiDoki Groove Works
Uitgegeven door Bandai Namco

Dit is een klassieke rhythm game uit de Japanse arcades. Dankzij de bewegingsbesturing kun je genieten van het drummen. Speel met personages zoals Kirby, of Squid uit Splatoon. Qua controls kun je naast bewegingsbesturing ook kiezen voor het touchscreen of de knoppen van je controller. Speel lokale multiplayer met meerdere switches of joy-cons. Je speelt meer dan 70 nummers uit Dragon Ball Z, Super Mario Odyssey en vele andere games.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Lijkt best wel tof, heb alleen wel gelezen dat het het mooiste is dit met de Taiko trommeltjes te spelen. Maar die moet je dan wel ff uit Japan importeren

centurion81, helemaal niet: Taiko no Tatsujin: Drum & Fun.

Blijft natuurlijk wel een dure fun. Wacht wel tot dit in prijs zakt.

Vanmiddag de demo eens gedownload en...het is best leuk en grappig. Had het niet verwacht om eerlijk te zijn. Maar...de controls zijn niet echt je van het vind ik. Kan aan mij liggen maar ga ik met de controllers zwaaien dan mis ik de helft (en wel meer) en heb ik binnen een 15 minuten een zere pols en lamme arm, doe ik het in handheld mode met de knopjes gaat het me plots stukken beter af maar mis ik weer het drum-gevoel.

Dus ja...een echt drumsetje was wel gaaf geweest hiervoor. Hoewel ik dan ook niet weet hoe lang ik daar op zou kunnen spelen vooraleer ik last krijg van mijn handen.

Tot nog toe blijft Final Fantasy Theatrythm toch mijn favoriete muziek ritme spel (of althans van degene die ik heb gespeeld).

geplaatst:
Grovonion schreef:

Blijft natuurlijk wel een dure fun. Wacht wel tot dit in prijs zakt.

Is nu nog duurder geworden het spel zit rond de 50€ a 60€, en de complete set vind je nu voor 160€.
Omdat het spel geschrapt is uit de E-shop. Dacht ik nu instappen dit deel kopen en dit Nedgame gameshop: Taiko No Tatsujin Rhythm Festival + Taiko Drum Set (Nintendo Switch) kopen - aanbieding!.
Is even een investering maar lijkt me wel de moeite waard .

geplaatst:
Banjo, ik ben deze ook blijven volgen over de jaren heen, maar goedkoper werd hij op geen enkel moment. Misschien inderdaad maar eens de knoop doorhakken voordat het te laat is.