Wandersong (2018)

Nintendo Switch / PC / Macintosh
Platform / Adventure

Ontwikkeld door Greg Lobanov
Uitgegeven door Humble

Deze game is een muzikaal avontuur waarin je de wereld zingend redt. Speel als een onnozele muzikant die een wereldreis maakt om meer te ontdekken over de mysterieuze Earthsong, die het naderende einde van het universum moet voorkomen. Het is aan jou om je liederen te zingen, de geheimen van de wereld te ontrafelen en nieuwe vrienden te maken.

avatar van Princess Piranha
Wandersong ben ik vooral gaan spelen voor de gameplay (platforming gecombineerd met een zangsysteem), maar ik kreeg er zoveel meer voor terug!

Deze game speelt namelijk met de bekende stereotypes uit RPG en adventure games en weet hier interessante kleine twists aan te geven. Hierdoor voelt het algemene klassieke verhaal toch erg fris aan. De visuele stijl is simpel en kleurrijk, maar er is alsnog veel ruimte voor expressies. En daardoor sluit het perfect aan op het verhaal en hoe die wordt verteld. Onderweg ontmoet je allerlei mensen en plekken waar je iets kan oplossen of helpen met dingen. Wat ik vooral erg mooi gedaan vind is hoe the Hero en sidekick Miriam echt een karaktergroei meemaken.

Gewoon een goed compleet plaatje. Simpele, krachtige en kleurrijke visuals. Muziek en sounddesign blijft de hele game uitstekend en grappige, leuke, goede writing. Ook de zing mechanic blijft leuk en varieert soms wat je ermee kan doen.

avatar van banjo
"Deze game is een muzikaal avontuur waarin je de wereld zingend redt. Speel als een onnozele muzikant"

Ja hier kan ik mij ook wel in vinden maar de wereld redden zal bij mij net zo snel in een Apocalyps raken als bij Majora's Mask... hoe zing je hier in eigenlijk in? je hebt toch geen microfoon!?.

avatar van Princess Piranha
Geen zorgen, je hoeft niet zelf te zingen

Op de Switch kon je met de rechterstick zingen. Gewoon een kant op duwen of draaien en dan komt er een zangwiel waar je noten kan kiezen

avatar van banjo
Princess Piranha schreef:
Geen zorgen, je hoeft niet zelf te zingen

Hmm vroeger was dat toch echt veel meer... spellen op de Wii en Wii U waar zingen echt een ding was Guitar Hero Live (2015) - GamesMeter.nl en Sing Party (2012) - GamesMeter.nl bijvoorbeeld...
En er waren ontzettend veel karaoke spellen! die tijd is voorbij gek genoeg.