Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

PC / PlayStation / PlayStation 4 / PlayStation 5

Ontwikkeld door Big Ape
Uitgegeven door LucasArts en Disney

Er heerst onrust in de galactische republiek. De belasting op handelsroutes naar verafgelegen stelsels staat ter discussie. De hebzuchtige Handelsfederatie blokkeert al het vervoer naar de kleine planeet Naboo met dodelijke gevechtsschepen. Beleef de saga en neem deel aan de gebeurtenissen van STAR WARS: Episode I (en meer) en kruip in de huid van Obi-Wan Kenobi, Qui-Gon Jinn, koningin Amidala en kapitein Panaka. Ontketen de krachten van de Force om de gevechtsdroids van de Handelsfederatie te verslaan. Ontmoet honderden wezens en personages uit de Star Wars-werelden. Gebruik je verstand en vernuft om puzzels op te lossen en je vijanden te slim te slim af te zijn. Soms kun je problemen echter alleen oplossen met je blaster of je Jedi-krachten. Verken Naboo, dwaal door de straten van Mos Espa en stort je in de drukte van Coruscant.

neo (crew)
Heerlijke game die vooral op gebied van actie niet teleurstelt. Vond het geweldig om vanuit 3rd person perspectief flink met een lightsaber erop los te slaan met de uitstekende geluidseffecten. Altijd beschouwd als de beat em up onder de Star wars games. Dat het spel toch nogal wat foute bevatte en de puzzels door de levels heen nogal slecht waren was verwaarloosbaar. 4 sterren

avatar van Foetsj_NL
Inderdaad, vond het zeer vermakelijk om met een van de helden uit de film toen te spelen als klein jongetje. Erg cool om jezelf dan in een Jedi te leven

3,5 *

avatar van thomzi50
Inderdaad, niet echt een goed spel maar als Star Wars-fan is het een verademing om zo met de lightsabers er op los te rammen. 3,5*

avatar van Winkelwagentje
Winkelwagentje (moderator)
Eerste keer dat ik dit spel speelde had ik nogal moeite om Jar Jar terug te vinden in het Mos Espa level, dat heeft me echt dagen gekost. Ik heb die map tientallen keren tot in alle hoeken en steegjes uitgekamd.
Zo moeilijk was hij natuurlijk niet te vinden. Hij zat gewoon in een badhuis ergens midden in de stad. Maar dat is dan ook net de enige plek waar ik vergat te zoeken...

avatar van Bart Tönjann
Ik kan me nog herrineren hoe blij ik vroeger altijd was als ik weer langs kon komen bij mijn vriend die dit spel had. Geweldig was dat altijd, ik vroeg hem gelijk voor mijn verjaardag (het spel, dan)... Helaas was het spel uitverkocht en kochten ze maar "een ander spel, ook in de ruimte en zo". Dat spel bleek dus enorm bagger te zijn, ik ben de naam even kwijt.. Iets met ruimte schepen en levels die je voor een bepaalde tijd moest afmaken... Dus daar ging ik weer, op mijn fiets naar de vriend die dit spel had. Geweldige tijd was dat, ongetwijfeld zou ik nu minder enthousiast worden door dit spel, maar voor die prachtige herrineringen aan dit spel, en het feit dat ik het (toen) gewoon supertof vond, 4*

avatar van Jim Carrey
Toevallig ik heb dit Spel ook vaak bij een vriend gespeeld .

Opzicht een heel aardig Spel om te spelen, Absoluut geen Topper van een Game maar je vult er wel je dag mee en het is Vermakelijk.

* * *

Game_Kaza
Vind deze Star Wars niet een hele geslaagde gam. Het ziet er niet al te aangenaam uit, missies zijn soms wat irritant en op één of andere reden wist het mij niet genoeg te boeien om het lang te spelen. Heb het steeds in kortestukjes gedaan.

2,5 - 3*

RE123
super leuke game, vroeger heel vaak op de pc gespeeld heb alle levels uitgespeeld, ik speel; hem nu nog wel eens op de psx

avatar van jellecomicgek72
Dit spel heb ik nog steeds in de kast staan hierzo. Was opzich wel geinig, de geluidseffecten waren echt perfect en de lightsabers klonken net echt. Al met al een leuke game.

avatar van pie
pie
Dit heb ik veel gespeelt.

avatar van Oortrommel
Veel gespeeld, maar de tand des tijds is hard. Nu ik geen fanboy meer ben, kan ik objectiever oordelen over Star Wars titels en dan is het oordeel over The Phantom Menace niet mals. Ook al is de game uit '98, dan nog is dit toch wel erg slecht.

Deze game is nu te downloaden in de ps store. Wel geinig om na 20 jaar nog eens spelen