menu

Hitman 2 (2018)

mijn stem
3,98 (31)
31 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One
Action
single player / multi player

Ontwikkeld door IO
Uitgegeven door Warner Bros.

Reis als Agent 47 opnieuw de wereld af om doelen uit te schakelen op de meest exotische locaties. Maak jacht op de roemruchtige maar onbekende Shadow Client. Gedurende de missie kom je meer te weten over de identiteit van je target, en ontrafel je een waarheid die betrekking heeft op je eigen verleden. Gedurende de talrijke missies kun je opnieuw optimaal gebruik maken van alle elementen uit de omgeving om de perfecte hit te plannen én uit te voeren.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=R8aRCwbZGek

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Manny Calavera
3,5
Hier kijk ik erg naar uit. Ik wacht denk ik wel even tot de game een paar tientjes goedkoper op Marktplaats staat over een tijdje, maar als dit net zoveel fun wordt als Season 1 dan zit het wel goed. Die game zat geweldig in elkaar. De trailer van Colombia belooft sowieso al veel goeds.

avatar van KoomBa
Ik ben ook wel te porren voor een nieuw Hitman avontuur.

avatar van Manny Calavera
3,5
Volgens mij gaat deze game enorm ondersneeuwen door de release van Red Dead Redemption 2. Wel zonde, ik verheug me er wel op. Maar ik koop de game pas volgend jaar. Nu gaan andere games voor.

avatar van Dragonslayer
4,0
Om het kort te houden:

Vond je Hitman uit 2016 een fantastische game, dan zal deze je niet tegenvallen. Er is bijna niks veranderd en er zijn 5 episodes van hoge kwaliteit bijgekomen. (en één kleine introductiemissie).

Kwaliteit, prima. Kwantiteit, mwah. 5 missies voor dezelfde prijs als de vorige game is jammer. Ook had ik gehoopt op meer Opportunities (heet nu mission stories) per missie. Elke missie heeft er 7, terwijl de eerste 2 episodes van Hitman 1 er een stuk of 12 hadden.

Ghost Mode en Sniper Assassin mode zitten nog in beta maar daar vond ik ook niks aan.

Dus, ben je een hitman fan? Kopen dan. Maar betaal er niet de volle pot voor.

avatar van JustMike
Mee eens. Dit is duidelijk een continuatie van Hitman 2016 en als je dat spel ook bezit, kan je de levels gewoon in dit spel spelen. Jammer genoeg was ik nog bezig om 100% achievements te krijgen in deel 1, dus ik zal dat niet doen.

Ik heb nog niet alle levels gedaan, maar tot nu toe bevalt het weer goed. De kleine tweaks zijn naar mijn inzien wel geslaagd, zoals de briefcase en de camera in de linkerbovenhoek als er iemand wat komt onderzoeken of als er een assassination wordt uitgevoerd terwijl je al ergens anders bent.

avatar van dr channard
4,5
Na 30tal uurtjes de eerste levels terug gespeeld te hebben, begonnen aan het uiteindelijke tweede deel. Eerste level was een mooie introductie , Miami was kleurrijk en had ik redelijk snel door maar man wat is Colombia groot. Zal nog een tijdje duren.

4,0
Na Hitman Season 1 eenmalig doorgespeeld te hebben en mede door andere games nooit ben begonnen aan de hoeveelheid content die Hitman te bieden had was ik erg verrast dat IO de complete Hitman S1 content opnieuw aanbied in het vervolg. Ze hebben dit perfect geïntegreerd in Hitman 2 en ook alle aanpassingen doorgevoerd in de oude maps. Als eigenaar van Hitman 1 krijg je dit gratis, persoonlijk vind ik het jammer (ondanks dat ik dus wel alles erbij heb gekregen) dat ze dit niet voor iedereen gratis hebben gemaakt aangezien Hitman sowieso een relatieve kleine playerbase heeft en ik persoonlijk vind dat IO meer verdiend met hun franchise, hier hadden ze een grote klapper kunnen maken en qua marketing ook volledig op in kunnen zetten, dit had Hitman 2 misschien meer kunnen puchen in een seizoen waar Spider-Man PS4 en Red Dead 2 ook uitkwamen. In mijn ogen een gemiste kans ook omdat Hitman season 1 her en der voor 10 euro op te pikken is en er dus geen grote waarde meer hangt aan deze content.

Al met al draait Hitman 2 wederom volledig op de innovatieve gameplay van het vorige deel, het stealthy oplossen van de hits is wederom tot in diep detail uit gedacht en geeft jou als speler 100den misschien 1000den mogelijkheden om het op te lossen. Hierin ligt de kracht van de game ook controles zijn prima en Hitman speelt vloeiend.

Het luisteren naar gesprekken van NPC's waardoor zich mogelijkheden aanbieden om de hits uit te voeren zijn traag maar passen prima in de game. Het geeft ook een extra diepgang in het geweldige level design (de openings missie in parijs is overweldigend en erg sterk gedaan). Over alles is nagedacht en zo'n beetje alles waar je aan denkt is mogelijk, in princiepe hoeft geen 1 playthrough het zelfde te zijn als de vorige, dit kan 10tallen keren herhaald worden zonder bepaalde content dubbel te spelen. Delen van de maps worden niet eens gebruikt voor de standaard hits en kom je later pas in terecht. Erg sterk en laat ook zien hoe devoted IO is aan hun Hitman franchise.

De gameplay is traag maar erg sterk uitgedacht en uitgewerkt door IO wel mag er best kritisch gekeken worden na hoe het overkoepelende verhaal verteld wordt. Door wat simpele (wel goed uitziende) cutscenes wordt er een kleine poging gedaan om een verhaal te vertellen. Dit lukt ze echter niet het is totaal niet boeiend en slaat elke plank mis.

Waar Agent 47 in de films al slecht naar voren komt wordt hier niet eens meer echt de moeite gedaan om te vertellen waarom 47 is wat hij is en waar hij deze keer op jaagt (het wordt wel verteld maar enige vorm van diepgang ontbreekt in mijn ogen helemaal) aangezien het een remake van de franchise is en 47 een stuk jonger oogt als in Absolution hadden hier echt wel mogelijkheden in gezeten en zou je uit 47 ook een sterk personage kunnen opbouwen.

In Hitman Absolution is geprobeerd om echt een verhaal te vertellen dit ging lichtelijk ten koste van de gameplay mede doordat er ook behoorlijk grote setpieces in zaten en hierdoor het open level design met vlagen voor moest wijken (al zaten hier ook een paar erg sterke open wereldjes in). Mijn inziens werkt dit wel beter en zorgt het er ook voor dat bepaalde casual gamers Hitman op zouden pikken voor het verhaal.

Hitman 2 waagt zich aan een nieuwe opzet voor de Multiplayer wat best leuk bedacht is maar voor mij geen echte toevoeging is ik wil spelen op mijn manier en in mijn tempo. Ik had hiervoor een co-op mode met nieuwe targets en zo diep uitgewerkt als de "base game" toch liever gezien. Iets wat mij dus wel een grote toevoeging lijkt in het Hitman concept.

Al met al is Hitman 2 (en de remake van Hitman Season 1) een geweldige game met een bijna oneindig aanbod aan gameplay wel mist het een fatsoendelijke backstory en in mijn ogen een goede co-op mode ipv de Ghost mode of Sniper Assassin mode. Gewaagd van IO om het uit te brengen in het najaar van 2018 gezien de grotere titels die uit zijn gekomen heeft het zijn momentum wel lichtelijk gemist, nu maar hopen dat Hitman 2 goed genoeg verkoopt om WB en IO weer met een goed 3de seizoen te laten komen. 4.0.

avatar van Dragonslayer
4,0
Ik vond het dan wel behoorlijk jammer dat er geen progressie overgezet kon worden als je season 1 al gespeeld hebt. Aangezien er qua gameplay vrij weinig is veranderd had de toevoeging van season 1 daarom ook niet zo'n meerwaarde voor mij.

avatar van Manny Calavera
3,5
Zit nu in het eerste hoofdlevel, Miama. De autorace. Wat een waanzinnig grote map zeg. Echt heel tof gemaakt. Wel leeft het allemaal wat minder, technisch gezien, als je het vergelijkt met hoe bv NPC's in Red Dead Redemption 2 op je reageren, maar goed is het wel. Ga me hier goed mee vermaken.

avatar van Manny Calavera
3,5
Zo, alle levels ruim gespeeld en dan is het wel eens tijd voor de review. Een paar jaar terug verscheen Hitman, een reboot van de franchise die ik al sinds het begin speel en die nu ook weer goed in de smaak viel doordat je op zoveel verschillende manieren die game kon spelen. En voltooien. Want je krijgt enkele doelstellingen, maar je mag zelf bepalen hoe je het doet en in welke volgorde. En dat beviel me toen goed, ook al was de game niet perfect. En toen was er plots Hitman 2.

De game heeft vrij weinig aandacht gekregen, maar dat is ook niet gek want welke malloot lanceert nou zijn game vlak in de buurt van Red Dead Redemption 2? Ik keek erg uit naar de nieuwe Hitman, maar de game kon wel lang op me wachten omdat Red Dead gewoon voor ging. Al was dat niet zo erg, want nu kon ik mooi voor een prikkie Hitman 2 kopen. Wat meteen op valt als je de game speelt is dat er helemaal niks is veranderd. De menu's, de levelopbouw, de grafische stijl, de gameplay mogelijkheden. Het is echt een nieuw seizoen, maar wel eentje met nauwelijks vernieuwing. Die zijn er wel, maar voor mij niet interessant genoeg om ze te bespreken. Op zich hoeft een gebrek aan vernieuwing niet erg te zijn, als een game gewoon ijzersterk is. Het scheelt dat de gameplay van Hitman staat als een huis en visueel kan de game ook gelukkig voldoende imponeren, maar toch voelde het wel allemaal erg als been there, done that. Als (en die komt er ongetwijfeld) er een season 3 komt, verwacht ik wel echt meer vernieuwing.

Want hoe vet het ook is om je constant te vermommen, te infiltreren en creatief je slachtoffers uit te schakelen, er zitten wel wat dingen in die me fors storen. Zo is de AI ronduit achterlijk te noemen. Je loopt vermomt rond, iemand valt dit op (je krijgt een witte pointer in beeld dat je gezien bent) en dan verwacht je problemen. Maar als je even snel bukt of om de hoek loopt, dan loopt het in 9 van de 10 momenten met een sisser af. Pfff. Of je bent een goed bewapende soldaat en ik gooi een muntje recht voor je neus neer. Dan ga je kijken. Heel logisch. Maar daarna gaat zo'n figuur weer terug op zijn plek staan of er niks is gebeurd. Nee, mensen gooien ongetwijfeld de hele dag muntjes voor je neer in zwaarbewapende locaties. Zo zijn er wel meer van die momenten die een realistische game als Hitman een beetje verpesten. Maar gelukkig overheerst de plezier die je uit de gameplay kan halen wel de minpunten, waardoor ik me gewoon weer erg goed heb vermaakt en er tientallen uren in heb gestopt. Daarbij nodigt de game je gewoon uit om creatief te denken en naar leuke momenten te zoeken. Je hebt geregeld de kans om je target gewoon dood te schieten en weg te rennen, maar dat is gewoon saai en past niet bij de game. Dan zoek ik liever naar een beter moment.

Nog even een korte beoordeling van de vijf grote missies:

1. Miami: The Finish Line
Je moet tijdens een autorace in Miami je slachtoffers uitschakelen. Het level is gigantisch (te groot vond ik), maar de mogelijkheden zijn wel gigantisch. Het level is zonnig, kleurrijk en divers. Tof om te moorden in een mascottepak. 3,5*

2. Santa Fortuna: Three-Headed Serpent
Je zit in een buitengebied in Colombia, met een mix tussen stad en jungle. Erg afwisselend, maar ook wel een tikje aan de saaie kant. Al kent het level diverse lagen, waarbij ik het ondergrondse deel tof vond. Gave kill om met een op hol geslagen duikboot je target uit te schakelen! 3*

3. Mumbai: Chasing a Ghost
Je bent aanwezig in wereldstad Mumbai in India, een bijzonder fraai level waar het krioelt van de mensen en waar je heel wat mogelijkheden hebt. De afwisseling is mooi tussen de krappe straatjes van de stad en een enorm pand waar ook nog een target van je loopt. Het level kent een hoop leuke momenten, zoals dat je je kan vermommen als schilder en na cynisch commentaar af kan rekenen met je target. 3,5*

4. Whittleton Creek: Another Life
Hier ben je aanwezig in een traditionele Amerikaanse buitenwijk, vol met leuke huisjes en tuintjes. Na de drukte van Mumbai was dit wel weer even prettig, want het is hier rustiger, waardoor je wat meer je acties kunt plannen. De manieren om je targets om te leggen zijn weer erg creatief. Zelf is het me gelukt met een woning vergiftigen met insectenverdelger en met een fatale massage. Misschien wel het leukste level van het stel. 4*

5. Isle of Sgail: The Ark Society
De afsluiter speelt zich af in het donker op een zwaarbewaakt eiland vol exclusieve gasten die bij een ceremonie aanwezig zijn. Het level voelt duister en zelfs een tikje occult aan met al die gekke maskers en met een wat vreemde sfeer. De missie is pittig, want overal lopen zwaarbewapende bewakers rond, maar je hebt zelf ook gelukkig heel wat opties. De kills waren weer creatief, waarbij de beste wel het levend verbranden in het ceremoniële moment was. 3,5*

Alles bij elkaar zit de game niet ver van Hitman uit 2016 af, die ik 4 sterren destijds gaf. Maar ik vind dat de makers gewoon wat lui zijn geweest door eigenlijk op exact dezelfde weg verder te gaan. De game is heel erg vermakelijk, maar het stoorde me wel. Daarom ook een lager cijfer.

3,5*

avatar van JustMike
Manny Calavera schreef:

4. Whittleton Creek: Another Life
Hier ben je aanwezig in een traditionele Amerikaanse buitenwijk, vol met leuke huisjes en tuintjes. Na de drukte van Mumbai was dit wel weer even prettig, want het is hier rustiger, waardoor je wat meer je acties kunt plannen. De manieren om je targets om te leggen zijn weer erg creatief. Zelf is het me gelukt met een woning vergiftigen met insectenverdelger en met een fatale massage. Misschien wel het leukste level van het stel. 4*

Dat is ook mijn favoriete (tot nu toe). Het enige wat ik wel jammer vindt aan dat level is dat je het bewijs moet verzamelen. Daar waren blijkbaar ook meer locaties waar je het kon vinden. Ik heb in de vele keren dat ik het level gespeeld gewoon elke keer hetzelfde bewijs gepakt, want die lagen op goede plekken.

De challenges houden het spel wel echt leuk, niet alleen de manieren om je targets te vermoorden, maar ook de easter eggs en geheime uitgangen zijn leuk om te vinden! Ik ben trouwens wel blij dat het niet te realistisch is, want het levert soms erg grappige momenten op. En vergeet de Homing Briefcase niet. Gif hier

avatar van Awake78
4,5
Ooit in een grijs Xbox-360 verleden wel eens een Hitman gespeeld, maar best wel vergeten wat voor spellen dit ook alweer zijn. Zag deze liggen bij de bieb en had m'n backlog flink weggewerkt (alleen The Witcher 3 kom ik niet doorheen) dus laat ik weer eens een poging wagen.

Eerste missie nog even inkomen, maar al snel bleek ik veel dingen wel weer te herkennen. En in de tweede missie (in Miami) zat ik er helemaal in. Wat is dit een gaaf spel zeg. En het wordt alleen maar vetter met als hoogtepunt de missie in Vermont. Misschien niet zozeer qua missie zelf, maar wat is dat ongelooflijk fraai vormgegeven. Sowieso alle locaties en graphics en realisme stelen echt de show voor mij in deze game. Alles ziet er zo geloofwaardig uit en schenkt je de gelegenheid om stiekem even op zulk soort plaatsen rond te kijken. Ook fantastische details, zelfs 'the Indian wobbling head' in het hoofdstuk in Mumbai en het eeuwige 'riksha sir?' ontbreken niet (ben er zelf geweest en zo gaat het idd echt haha...).

Minpuntje is dat je soms, door de hoeveelheid opties en verstrengelde verhaallijnen, niet precies weet wat nou waarbij hoort en waarom je iets doet en waarom je iets zou moeten doen wat je kan doen (begrijp je het nog?). En soms wil je de kill wel wat vetter uitvoeren, maar begrijp je gewoon niet zo goed hoe je dat moet aanpakken. Als voorbeeld zag ik ergens de target bij een bak water staan met een verlengsnoer ernaast. Later bleek dat je die bak water open kon snijden en dat verlengsnoer in die plas water uit elkaar kon halen. Maar wat je ook eerst deed, je bleef jezelf executeren. En als je dan bijvoorbeeld een gat in die waterbak zou schieten, kon je beter meteen je target in de kop knallen. Beetje dat idee.

Verder heb ik deze game missie voor missie gespeeld, 's avonds laat, koptelefoon op....echt, dan zit je er helemaal in. Laat je vooral niet afleiden. Dan heb je echt een mooie ervaring aan dit spel. En voor het eerst na Gears of War dat een third-person spel soepele gameplay heeft

avatar van dr channard
4,5
Beter dan het voorgaande deel naar mijn mening. Alhoewel geen enkele missie in de buurt komt van Parijs of Sapienza , zit er geen enkele domper tussen (vorig seizoen had marrakech en het veel mindere aantrekkelijkeColorado) en zijn ze allen van uiterst hoge kwaliteit. Miami blijft voor mij de nummer 1 van dit seizoen en Isle of Sgàil heeft dat prachtige Eyes Wide Shut sfeertje. Ook de missies die op het einde zijn toegevoegd (bank en haven island) zijn zeker de moeite waard. Colombia is de mindere missie in dit seizoen maar nog steeds fijn om te spelen.

avatar van JacoBaco
4,0
Eerst even dit. Waarom zie ik geen verschil tussen HDR aan en HDR uit? Ik dacht de oplossing gevonden te hebben, want in het menu van de game kan je HDR ook aan of uitzetten. Maar nu staat HDR uitgeschakeld op m'n TV en uitgeschakeld in het menu van de game. Maar nog steeds is de game in HDR . Maar ook wel vervelend, want ik kan er vaak niet tegen. HDR is te intens voor mijn ogen.

Aangezien de game gratis is op PS+ en ik de vorige Hitman 4 sterren gegeven heb ben ik vorige week begonnen met deel 2. Het is al snel heel vertrouwd en de eerste missie Nightcall is een fijn inkomertje. Voor 95% speelt deze missie zich af in een huis op het strand. Inmiddels alle challenges gedaan en nu druk bezig met The Finish Line. Deze tweede missie is al een heel stuk uitgebreider en groter. Erg veel challenges. Maar hoewel er vaak mogelijkheden worden aangegeven en er begeleiding is zijn er veel challenges waarbij ik mij afvraag hoe ik hier nou achter kan komen. Bijvoorbeeld Robert Knox zijn oogdruppels vervangen met dodelijk gif. Ik moet dan toch echt Youtube raadplegen!

Erg leuk allemaal, maar wat ik wel jammer vindt, maar tegelijk ook wel begrijpelijk, is dat je soms heel erg lang moet wachten. In The Finish Line kan je Sierra Knox vergiftigen door dodelijk gif in haar beker te doen. Je moet er eerst voor zorgen dat ze stopt met haar race. En de tijd tussen het stoppen en dat ze op het podium staat met haar beker duurt erg lang. Maar ja, zoals ik al zei, begrijpelijk, want zoiets kost nou eenmaal tijd.

avatar van leatherhead
4,5
Het beste deel uit de nieuwe trilogie. In tegenstelling tot in het eerste deel zitten er geen zwakke missies tussen en het level design is grootser en uitgestrekter dan ooit. Zo'n Mumbai of Miami zijn gewoon echt waanzinnig, je weet gewoon niet waar te beginnen. Heerlijk als games je zoveel vrijheid geven en de replay value is natuurlijk gigantisch. De talloze manieren om je doelwitten om te leggen zijn ook weer genieten geblazen, met als persoonlijke favoriet het voeren van een lokale drugsbaas aan zijn eigen Nijlpaard .

Maar ook zo'n kleinere map als Whittleton Creek is geweldig, heerlijk fout sfeertje en volgens mij een throwback naar een gelijksoortige missie uit Hitman: Blood Money. Enige wat mindere level is de DLC missie van New York, beetje saai en klein.

De perfecte Hitman game. 4,5*

Ik heb sinds een paar dagen de gold edition gekocht van Hitman 2. Deze is nu in de aanbieding voor 19 euro. Je krijgt een paar extra outfits, wat nieuwe items en het mooiste van alles is dat je er ook 2 nieuwe locaties voor krijgt. Te weten New York en een prachtig eiland. 2 nieuwe locaties betekenen dus ook 2 nieuwe missies. Zo moet je in New York een bankoverval plegen of geheime data stelen. Mooie locaties en ik heb vooral hiervoor de gold edition aangeschaft en gelukkig kun je ze ook in Hitman 3 spelen.

avatar van Squall Lionheart
4,5
Squall Lionheart (moderator)
dave76 schreef:
2 nieuwe locaties...

Vier zelfs, als je de snipermissies (die ik zelf erg leuk vond) meerekent...

De Expansion

Inderdaad. Siberië en van die andere ben ik de naam effe kwijt. Maar het was de 19 euro wel waard. Daarmee heb ik nu alles van de Hitman trilogy compleet.

Sinds ik ook begonnen ben met Hitman te verzamelen voor de PC heb ik net Hitman 2 gold edition aangeschaft voor 13 euro. Het is spotgoedkoop maar dat is omdat je geen doosje, boekje en disc krijgt. Je krijgt alleen een digitale sleutel met een code die weer gelinkt is aan Steam. Ook de 4 extra locaties zitten erbij. Tweede aankoop op cdkeys en dat is wederom goed bevallen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:43 uur

geplaatst: vandaag om 14:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.