Half-Life (1998)

PC / PlayStation 2 / Macintosh
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Valve en Gearbox
Uitgegeven door Sierra en Valve

In een afgelegen militair laboratorium in New Mexico dat de naam ''Black Mesa Research Facility'' draagt, gaat er tijdens een experiment iets grondig fout. Wezens van een andere planeet dringen het complex binnen, en de speler, Gordon Freeman, moet zich een weg banen naar de oppervlakte om daar om hulp te gaan. Ondertussen zijn er mariniers op weg, die door de overheid gestuurd zijn om alles in de doofpot te stoppen...

avatar van Deftones_JP
Schijnt niet super te zijn maar volgens mij zit daar wel een extra mod (of uitbreiding) bij waarin je co-op kan spelen (Half-life: decay). Dat is wel kicke dus. Dat is ook gelijk de enige uitbreiding die ik niet heb gespeeld.

avatar van Dark Lord Andrew
Download gewoon Sven co-op voor half-life
alleen mar co-op tegen een zeer moeilijk leger aan NPC's en echt tonnen aan maps te downloaden (legaal)

avatar van Aazhyd
Death Match Classic is een mod die op de Half Life 1 engine draait. Zit ook in de Orange Box. Old school knallen, erg leuk.

avatar van The_CrY
Nog altijd één van de mooiste shooters die ik ken met een prachtig verhaal. Alsof je in een film zit. En dan Opposing Force en Blue Shift erbij en je speelt het verhaal gewoon na. Wapensysteem is leuk, maar misschien tikkeltje onhandig. Ik vind wel het gedeelte op Xen wat minder leuk dan de gedeelten op aarde met die recons, maar het hoort er wel bij.

avatar van LimeLou
Moet deze game nodig eens herspelen Geweldig was 'ie.

avatar van jellecomicgek72
Ik moet hem nog steeds spelen

avatar van LimeLou
Gewoon makkelijk op steam te krijgen

avatar van Ricxz92
Aangeschaft op Steam samen met Half-life 2 (en een aantal uitbreidingen erbij).
Was mooie aanbieding die niet kon laten liggen.

avatar van LimeLou
Allebei een van de beste games allertijden Geniet ervan.

avatar van JustMike
Vader heeft hem hier nog liggen en na een tijdje deel 2 gespeeld te hebben, moet ik hem toch maar eens spelen

ben begonnen, leuk spel.

*geweldig*

Logbia
Leuk spel, maar ik vond het zeker niet super.
De maps en monsters zijn goed afgewerkt, zeker wanneer je de HD-mod doet

avatar van nfl8tble
Uniek in elk opzicht gewoon.

avatar van StayVisible
LimeLou schreef:
Moet deze game nodig eens herspelen Geweldig was 'ie.

Dan zou ik voor de remake gaan (Black Mesa Source)
Nog 10 dagen voor de release:
Black Mesa: A Half-Life 2 modification - blackmesasource.com

Hier redelijk nieuwe beelden:
YouTube - Black Mesa Source - New Gameplay Walkthrough

avatar van LimeLou
Geweldig! Ik hield de mod jaren in de gaten, maar heb mijn oog er op verloren. Dank je, ik ga het wel doorkijken

avatar van Ricxz92
Black Mesa: source is nu beschikbaar als gratis download..

avatar van JustMike
echt waar, die ga ik even opzoeken...

Aangezien hij niet op de site mag, Platforms >> PC >> Black Mesa

AvMerode
Ik heb hem zelf via kickasstorrents, maar een directe download (plus torrent optie) is hier: Link

RaceRoom Racing Experience (free to play) is net uit en ook Gotham City Impostors is nu free to play.
Great stuff, pc blijft ownen met dat gratis spul.

avatar van dr channard
Wat een tering spel. Telkens ik het weer boven haal ben ik gefrustreerd. Iemand die een manier heeft om die soldaten neer te schieten? In een schietgevecht zijn ze alsmaar sterker dan ik, laat staan dat ik het op kan nemen tegen drie of vier.

avatar van LimeLou
Heeft dan met je eigen vaardigheden te maken. Niet met de game.

avatar van bvonk
Moet LimoLou gelijk geven, sommige stukjes zijn lastig en ook ik had wel een paar keer over stukjes moeten doen. Maar als je leert van je fouten en goed aanpast op wat de vijand doet dan kom je er echt we ook uit.

avatar van dr channard
Misschien gaat het allemaal iets te snel voor mij.

De game is soms vrij pittig en frustrerend ja, maar die soldaten zijn echt weer niet onverslaanbaar. Ze hebben een aardige AI, maar een beetje geoefende gamer komt er wel doorheen, no offense verder hoor.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Vooral dat hitscan gebeuren is nogal irritant soms. Maar je moet je aanvallen goed plannen en overal gebruik van maken, het is geen Doom of Serious Sam waarbij je circelstrafend en knallend verder kan komen.

avatar van justin8286
Ben weer even met deze begonnen. Heb hem nog maar 1x uitgespeeld en toen ook nog op medium geloof ik, hele lange tijd geleden. Kan me niet alles herinneren. Ik wou hem al eerder opnieuw spelen omdat ik half-life 2 wel zo'n 5x heb uitgespeeld maar het jaartal 1998 schrikt me telkens af. Toch maar de stap genomen en het ziet er nog gewoon verdomd goed uit. Tuurlijk niet te vergelijken met de games van nu maar de gameplay zelf is niks mis mee.

avatar van justin8286
Toch veranderd van 4,5* naar 5*. Qua spelplezier doet hij niks onder voor Half-Life 2. Natuurlijk zitten er wel wat bugs in en is het grafisch wat minder maar wat verwacht je anders van een game uit 1998.

Was vergeten dat je hier ook een paar keer die G-men tegenkomt, echt een vaag figuur maar dat zijn wel mooie stukjes net zoals in HL2. Verder zitten er een paar geweldige levels tussen zoals de Xen wereld. Heb hem op het moeilijkste niveau gespeeld en dat is nog best wel een uitdaging. Groot pluspunt is ook de quicksave, vaak genoeg kom je ergens door heen maar als ik dan niet tevreden ben load ik hem gewoon. Of omdat het stukje zo mooi/uitdagend is en het dan even snel overspeel.

avatar van anders99
Een zeer moeilijk spel.Deze game is niet voor beginners.Maar voor geavanceerde gamers.

bro
Inderdaad pittige game, je zal vaak van aanpak moeten veranderen om te weten te komen hoe je voorbij bepaalde stukken geraakt. Maar wel een heel misterieus avontuur. Kan niet wachten om aan de tweede te beginnen!