menu

Life is Strange 2 (2019)

mijn stem
3,50 (17)
17 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
Adventure
single player

Ontwikkeld door Dontnod
Uitgegeven door Square Enix

De broers Sean en Daniel Diaz worden, na een tragisch incident, gedwongen om weg te rennen van hun thuis in Seattle. Uit angst voor de politie proberen ze naar Mexico te vluchten, terwijl ze een mysterieuze bovennatuurlijke kracht moeten zien te verbergen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=2ARsBUnTRoI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van legian
3,0
Life is Strange 2 - Official Gameplay
Dat ziet er wel weer belovend uit. Schijnbaar wordt de game een soort van roadtrip situatie waar we Captain Spirit ook zullen tegenkomen. Las op Tweakers dat de keuzes dit keer ook veel later nog effect zullen hebben evenals dat de keuzes in The Awesome Adventures of Captain Spirit in de game terug zullen komen.

Ben hier ondertussen aardig nieuwsgierig naar geworden. Ga echter wel wachten tot alles uit is voordat ik eraan begin, ben geen liefhebber van het moeten wachten.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Ik ga Max en Chloe wel missen. Ben niet helemaal gepakt door de trailer van Strange 2, al waren de eerste gameplaybeelden wel weer positiever.

avatar van Sinner
4,0
Ik ben blij dat ze een andere richting uitslaan. Ook al waren Max en Chloe ook voor mij een uiterst lieflijk duo en de hele verhaallijn gewoon erg goed. Maar ik houd er wel van dat ze durven een nieuw verhaal neer te zetten met nieuwe karakters - kunnen ze in de toekomst een soort anthology-reeks ervan maken waar je na (ik noem maar iets) seizoen 3 of 4 niet zoiets hebt van 'bah alweer Max en Chloe'. Ik vind het gegeven van de twee broers die op een gedwongen roadtrip gaan in ieder geval weer intrigerend genoeg. Dus...laat maar komen.

avatar van Thomas83
Alles wat ze tot nu toe hebben onthuld ziet er fantastisch uit. Before the Storm leek van een ander kaliber, maar dit kan wel eens weer het niveau van het eerste spel benaderen. Bij het bekijken van die eerste gameplaybeelden hield ik na een paar minuten al van de personages en sfeer, en zowel het roadtrip op de vlucht-element als het nieuwe keuzesysteem brengen wat nieuws zonder te ver af te wijken van het oorspronkelijke concept. Ik vind het echt en slimme spin die ze aan het bekende systeem van keuzes en gevolgen geven door het te laten draaien om een jongen die een opvoeder een rolmodel voor zijn jongere broertje moet zijn.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Review episode 1

Klinkt goed.

Heb wel besloten om te wachten tot de hele reeks uit is voordat ik 'm koop. Komen nog genoeg topgames de komende tijd uit en ik vond het erg lastig bij Before the storm om steeds 2 maanden op een nieuwe episode te wachten...

avatar van Dragonslayer
Episode 2 op 24 januari...

Pff, blij dat ik episode 1 ook maar heb laten liggen en ga ook maar wachten tot alles uit is. Het wachten vind ik nog niet eens zo'n ramp, maar ik vind het vooral vervelend dat ook niet duidelijk is wanneer de rest van de episodes uitkomen. Ervaring met episodische games leert ook dat verder in het seizoen er steeds meer tijd tussen de releases gaat zitten.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Echt schandalig. De eerste kwam 27 september al uit. De tweede dus pas 4 maanden later.

Ben blij dat ik ervoor heb gekozen om te wachten. Dit kan echt niet. Bij LiS: Before the storm zat er steeds maar 2 maanden tussen een episode. Dat was lang, maar behapbaar. Dit is niks. Na 4 maanden weet ik niet meer waar het verhaal was.

Ik speel dit wel rond de zomer als alles beschikbaar is. Op deze manier raken ze kopers kwijt.

avatar van Sinner
4,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
Echt schandalig. De eerste kwam 27 september al uit. De tweede dus pas 4 maanden later.


Jeetje...ik heb het niet gevolgd. Maar dat is inderdaad wel erg slecht. Ik vind het format op zich best wel te behappen als men zich ook echt aan vaste tijdstippen houd en niet te lang tussen de diverse episodes laat qua tijd (ik noem maar max 4-6 weken). Maar 4 maanden is inderdaad wel extreem lang - dan zou ik zelf ook niet meer weten waar ik gebleven was of wat er uberhaupt nog in de vorige episode gebeurt was. Stiekem dus blij dat ik deze niet episode per episode doe - maar besloten heb gewoon de hele game in 1x in huis te halen eenmaal dat hij 'af' is.

avatar van JustMike
3,5
Ajax&Litmanen1 schreef:
Echt schandalig. De eerste kwam 27 september al uit. De tweede dus pas 4 maanden later.

Ben blij dat ik ervoor heb gekozen om te wachten. Dit kan echt niet. Bij LiS: Before the storm zat er steeds maar 2 maanden tussen een episode. Dat was lang, maar behapbaar. Dit is niks. Na 4 maanden weet ik niet meer waar het verhaal was.

Ik speel dit wel rond de zomer als alles beschikbaar is. Op deze manier raken ze kopers kwijt.

Met deze snelheid hebben ze echt niet alles uitgebracht voor de zomer.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Oja, het zijn 5 episodes. Bij Before the storm waren het er maar drie.

Dan wordt het pas eind 2019. Pfff.

avatar van solidKevin
Is voor mij ook een reden om dit soort games pas te kopen als alles klaar is. Ik heb echt geen zin om een x-aantal maanden te wachten op een nieuwe episode. Is toch een beetje de crux bij dit soort games. Ik wil ze wel spelen, maar dan wel alles in een keer. Vraag me ook af of dit wel een goed verdienmodel is. En dan kijk ik even met een schuine blik naar Telltale...

avatar van Grovonion
Of zelfs Hitman, waar ze er ook vanaf gestapt zijn na 1 poging. Denk dat dit idd niet per-se de omzet ten goede komt.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Ik vind het een kutconcept. Eerst cashen en dan pas een game leveren. Moet je maar hopen als consument dat ze daarna kwaliteit blijven leveren als ze je geld hebben. En het verpest voor mij de beleving van een game als je constant moet wachten voor je verder mag. Ik zie het bij Red Dead 2 al voor me dat ze die 6 chapters eens per 2 maanden gaan releasen. Moet er niet aan denken.

avatar van legian
3,0
Als ik het zo lees heb ik dus nog alle tijd om Before the Storm uit te spelen. Wacht sowieso tot het geheel uit is.
Blijf het een apart systeem vinden dat episodische release schema. Lijkt me inderdaad niet echt een goed verdienmodel, maar schijnbaar werkt het wel voor ze. Tenminste voor als nog, kijkend naar Telltale.

Over Hitman gesproken, heb begrepen dat het daar dus niet goed liep door de episodes. En ze er ook veel backlash over gehad hebben.

2,5
nuf
Wat irritant, dat wordt nog een jaar wachten tot de game af is.
Wat vinden jullie van deel 1 en 2?

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Ben er toch mee begonnen via de Game Pass. Zelfde visuele stijl, maar de impact is tot nu toe veel minder. Sean en Daniel zijn geen Chloe en Max zeg maar. Maar wie weet komt het nog, zit nog in Episode 1. Ik vond het moment waardoor Sean en Daniel de wereld in moeten gaan ook slecht geschreven, weinig geloofwaardig. Maar misschien komt er nog een betere verklaring. Overigens is het niet slecht hoor, dit soort interactieve verhalen vind ik altijd wel aardig.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Episode 1 uitgespeeld. Ondanks dat er best veel gebeurde, vond ik het niet overdreven boeiend. De vader wordt doodgeschoten door de politie, waardoor 2 broers moeten vluchten. Het brengt ze naar een overnachting in een park en een confrontatie in een tankstation, waar ze een vriendelijke online reisjournalist ontmoeten die hen helpt. Op het einde hoort Daniel dat zijn vader dood is. Op zich dus genoeg aan de hand, maar net als bij LiS: Before the storm voelen mijn keuzes niet als cruciaal. Benieuwd naar het restant. Seizoen 1: 3/5*

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Ook Episode 2 uitgespeeld. Leuk dat je Captain Spirit ontmoet, die je al even zag in de gratis episode die maanden voor de release van LiS 2 gedeeld werd. Wel jammer dat ik die op de laptop speelde en LiS 2 nu op de console, dus mijn console detecteerde niet dat ik Spirit al kende. Benieuwd wat ik had gehad als dit wel zo was. Verder ontdekken de broers familiegeheimen op de afgesloten slaapkamer en heeft Daniel moeite om zijn krachten niet openbaar te maken. Al bij al speelde het aardig weg, maar is het nog weinig spectaculair. Ook hier een 3/5 rating.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Het niveau blijft in Episode 3 hetzelfde. Het kabbelt een beetje voort. Ik kom gewoon moeizaam in deze game, omdat het gewoon allemaal minder pakkend is dan in het eerste deel met Chloe en Max. In deze episode zijn de jongens bij een groep jongeren terecht gekomen die op een wietboerderij werken. Er ontwikkelen zich wat vriendschappen enzo, maar het is mweh. Slechts het slot is wel goed als ze een overval plannen, al loopt dat ook niet te spectaculair af. Ik vind die krachten van Daniel er een beetje bij gesleept en niet zo functioneel op dat ene moment na dan. En de keuzes die je maakt zijn ook niet al te groots, op die van het einde na dan. Ook hier maximaal een 3/5. Gelukkig staat Episode 4 ook al op de Game Pass, ga ik daar van de week weer mee door.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Ondertussen ook klaar met episode 4. Ik had het niet meer gedacht, maar ik ben echt beginnen te vermaken. Episode 4 heeft een enorm hoog tempo. Niet altijd even sterk geschreven of realistisch, maar het is tenminste weer eens de moeite. Je ontsnapt uit een ziekenhuis, je wordt in elkaar gemept door racistische rednecks, je ontmoet een vriendelijke chauffeur en je ontdekt dat Daniel gehersenspoeld is en de nieuwe messias is bij een kerkelijke sekte. Waar je hem uiteraard uit gaat redden, nota bene met hulp van je al hele leven afwezige moeder die je in de steek heeft gelaten. Ja, in een paar uurtjes komt er veel voorbij. Zeker dat sekteverhaal is erg vergezocht. Waarom is Daniel zo makkelijk gehersenspoeld? Waarom doet hij alles voor die Lisbeth? Waarom wantrouwt hij Sean? Uiteindelijk ga ik vaak voor de wat extreme keuzes, dus ik heb Daniel Lisbeth laten doden haha. Het was toch een naar mens.

Jammer dat episode 5 nog niet op Game Pass staat, maar aangezien ik nu echt het einde wil zien heb ik de afsluiter van de week maar gewoon in de online store gekocht. Dit weekend maar mee verder.

3,5* voor episode 4.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Vandaag meteen episode 5 uitgespeeld. En waar ik episode 4 al best goed vond, daar vind ik episode zelfs gewoon heel sterk. Sowieso vanwege de setting met de Amerikaanse canyons in midwesten, een gebied waar ik zelf meermaals ben geweest. Het oogt precies zoals het daar ook echt is. Daarnaast zit er eindelijk emotionele diepgang in, als je je band met je moeder versterkt. Althans, ik liet haar toe en probeerde het goed te maken. Die keuze maak je zelf als speler. Het laatste deel 4 is zelfs redelijk actievol, met het opblazen van de muur naar Mexico, de gewelddadige ontsnapping uit de gevangenis (ik koos ervoor de 2 agenten te vermoorden, achteraf beetje spijt van want dit paste niet bij die 2 jongens, maar ik dacht dat het de enige uitgang was) en om die 2 racistische rednecks hard terug te pakken. Daar zeker geen spijt van, haha. En later bij de grens liet ik Daniel zijn volle kracht in zetten en daarmee de hele politiemacht weg te blazen zodat je de grens over kon. Mooi einde, als beiden een autogarage met elkaar runnen in de toekomst. Het hele verhaal heeft me niet geraakt zoals bij Life is Strange 1, maar het eindigt ieder geval erg sterk.

4* voor episode 5.

Life is Strange 2 endings: how to get all Life is Strange 2 episode 5 endings | PC Gamer - pcgamer.com

Hier staan alle eindes beschreven. De mijne is dus die van ''blood brothers''.

avatar van Sinner
4,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
Jammer dat episode 5 nog niet op Game Pass staat.


Benieuwd. Maar dus beter om nog even te wachten tempo gewijs tot ep 5 ook op Gamepass staat? Dacht dat dit nl deze maand zou gebeuren maar kan me vergissen.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Sinner schreef:
(quote)


Benieuwd. Maar dus beter om nog even te wachten tempo gewijs tot ep 5 ook op Gamepass staat? Dacht dat dit nl deze maand zou gebeuren maar kan me vergissen.


De kans is groot dat episode 5 binnen een paar weken op de Pass staat. Ik wilde alleen niet langer wachten haha. Zat er nu net lekker in. Episode 4 is trouwens van 22 augustus, maar staat pas een paar weken op de Pass, dus een beetje vertraging tellen ze wel mee.

Weet niet hoe snel jij speelt, maar je kan sowieso vast rustig aan de eerste 4 delen beginnen. Ben je ook al snel een uurtje of 12-14 mee bezig.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Nu ik alle episodes heb uitgespeeld, is het tijd voor mijn cijfer. Ik ga niet meer te inhoudelijk op het verhaal in, die dingen kun je nalezen in mijn vijf beschrijvingen van de losse episodes op deze site. Even over het eindcijfer na moeten denken, want na het spelen van episode 1 tot 3 had ik op zijn best een hele kleine voldoende in gedachten. Life is Strange 2 heeft echt een verschrikkelijk lange aanloop nodig om boeiend te worden. Waar Life is Strange 1 van begin tot eind een emotionele rollercoaster genoemd mag worden, vol met geweldige personages, schokkende keuzes en diepe emoties, daar neemt Life is Strange 2 ruim de tijd om je voor zich te winnen. Maar net op tijd is er dan toch nog een flink stijgende lijn, waardoor ik nu toch met een goed gevoel terug kijk op de game.

We volgen de broers Sean en Daniel Diaz, die na een zwaar incident waar ze bij betrokken waren op de vlucht moeten voor de politie. Waar Life is Strange 1 vooral draaide om een diepe vriendschap, daar draait het hier om broederliefde en opgroeien. Een andere insteek, maar voor mij ook minder pakkend. Daniel is als kleine broertje nog soms een zeikerd en Sean is lange tijd niet interessant genoeg als hoofdpersoon. Ook voelen de keuzes die je maakt niet echt als wereldschokkend, waardoor het een beetje nutteloos op me over kwam. Maar daar heb ik zo nog meer over te zeggen. Wat de game wel leuk doet is de diversiteit in de omgevingen. Dan zit je in het huis van de familie Diaz, dan weer in de bossen bij een groepje outcasts, dan weer in Nevada in gortdroge gebieden in de felhete zon en zo gaan we door. Zeker in de laatste twee episodes ligt het tempo enorm hoog en vlieg je van locatie naar locatie. Dat waren dan ook met afstand de twee beste stukken van de game en die zorgen ervoor dat ik er toch nog een prima cijfer aan ga verbinden. Het weet richting het einde toch nog ontroerend en gevoelig te worden, met de terugkeer van bepaalde mensen en met de keuzes die wel degelijk het leven van beiden veranderen. Wel is het verhaal soms te zwak en rommelig geschreven, zodat niet alles over overtuigend verteld wordt.

Wat ik achteraf pas door had (na o.a. research op internet), is dat de vele kleine keuzes die je neemt in de game wel echt een grote invloed op het verloop van het verhaal hebben. Als je Daniel de ‘’goede’’ keuzes laat nemen in zijn leven, dan denkt hij aan de medemens en krijgt hij een geweten. Maar als je hem meer egoïstische keuzes laat nemen, dan zal hij vooral aan het lot van de beide broers denken. Zelf ben ik meer liefhebber van de wat extremere keuzes, dus ik heb Daniel meer aan de broers laten denken. Dat leverde bij mij een bijzonder heftig slot op, maar wel eentje waar het verhaal voor mij op een bevredigende manier mee eindigde. Er zijn liefst 7 eindes heb ik gezien, heb ze online allemaal even bekeken. Sommige eindes lijken grotendeels op elkaar, maar je kan echt hele verschillende eindes vinden waar leven, dood en je toekomst enorm van elkaar verschillen. Dat vind ik dan wel echt knap uitgewerkt. Sowieso blijft het ook nog altijd leuk om na het spelen van een episode te zien hoeveel procent van de gamers een bepaalde keuze wel of niet heeft gemaakt. In dat kader blijft Life is Strange enorm interactief en boeiend. De visuele en muzikale stijl van de game spreekt me ook nog altijd aan. Zeker het gedeelte in de canyon is echt prachtig om te zien.

Maar als er een nieuw deel nog komt, dan hoop ik wel dat ze een wat beter script gaan schrijven waar ik als speler meer door geraakt ga worden en waar keuzes maken iets meer impact hebben. Voor nu is dit gewoon achteraf toch een prima game geworden die spelers van de eerdere delen of fans van verhalende interactieve games gewoon aan moeten beginnen.

Overigens zit er wel een bekend personage uit LiS 1 in deze game:

LIFE IS STRANGE 2 EPISODE 5 Gameplay Walkthrough Part 1 FULL GAME [1080p HD PC 60FPS] No Commentary - YouTube

Vanaf 1:10:00, dan herkennen de mensen hem vanzelf wel. Leuk. LiS 2 speelt zich dus af na de gebeurtenissen uit LiS 1.

3,5*

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
David als ponytailed slacker , done found chloe's stash!

Maar het 'bad ending' is dus canon?

avatar van Sinner
4,0
Squall Lionheart schreef:
David als ponytailed slacker , done found chloe's stash!

Maar het 'bad ending' is dus canon?


Thanks voor de spoiler dude. Ik vrees dat ik je toch moet gaan reporten nu. Ik ben er pas net aan begonnen ?

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Oeps, sowwy...

Maar gelukkig blijkt welk ending de bad one was behoorlijk persoonlijk.
...Voor mij was het die andere .

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Sinner schreef:
(quote)


Thanks voor de spoiler dude. Ik vrees dat ik je toch moet gaan reporten nu. Ik ben er pas net aan begonnen ?


Spoiler is een groot woord. Zo bijzonder was dat allemaal niet.

Ik had inderdaad een bad einde, maar wel met een heel positief laatste stuk. Je hebt ook eindes met veel tragischer verloop.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Squall Lionheart schreef:
Oeps, sowwy...

Maar gelukkig blijkt welk ending de bad one was behoorlijk persoonlijk.
...Voor mij was het die andere .


Heb je het nu over het einde van LiS 1 of 2?

En wat is canon?

avatar van Sinner
4,0
Ajax&Litmanen1 schreef:

Spoiler is een groot woord. Zo bijzonder was dat allemaal niet.


Het was dan ook meer een grapje dan serieus bedoeld...

Hoewel ik eigenlijk liever nog even niet had geweten wie het terugkerend karakter was...maar goed dat is nou ook niet het einde van de wereld.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:42 uur

geplaatst: vandaag om 04:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.