The Need for Speed (1994)

Alternatieve titel: Road & Track Presents: The Need For Speed

3DO / PC / PlayStation / Sega Saturn
Racing

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

Race tegen de computer of tegen een vriend. Pas wel op voor de politie die achter je aankomt als je te hard aan het rijden bent. Drie tickets en je wordt gearresteerd.

neo (crew)
Pas bij Deel 3 werd het een interessante reeks. Deze is sterk verouderd, waar zo'n game als Hot Pursuit nog steeds leuk blijft door het hot pursuit element.

avatar van JohnWilliams
Inderdaad is Need for Speed 3 een beter dan deze, hier zitten vele foutjes in enz. maar 2 vond ik wel goed, vergeleken met deze zitten in deel 2 meer nieuwe snufjes en een stuk minder fouten.

avatar van martinstegenga
Eerste uit de Nfs reeks. Heb me hier vaak mee vermaakt met mn neef op hetzelfde toetsenbord 3.5 Sterren

avatar van JonnieBrasco
Er moesten 4 MB aan peperdure edo-rammen in mijn 486 bij voor ik dit kon spelen, en NFS bleek een compleet nieuwe race-ervaring. Met die zwarte Lamborghini Diablo door de donkere stad, kris kras tussen de auto's door met een gangetje van 202,5 mph. Door dit spel heb ik mijn favoriete sportauto leren kennen, de Toyota Supra 3.0 turbo. In deze game zo heerlijk wendbaar, en met een o zo fijn zuigend geluid. NFS special edition met extra tracks en meer fijne rock-tunes was een goeie aanvulling. Tja, ik kan hier nog steeds erg van nagenieten. 4,0*

avatar van martinstegenga
Er moeten nog veel meer delen van Nfs op Gamesmeter komen zie ik alweer... Maarja ik ga er wel even mee aan de slag wanneer de andere toevoegingen klaar zijn

486? Jemig, ik speelde het soepeltjes op mn 350

Pascal A
Oke het derde en vierde deel hebben natuurlijk veel meer te bieden dan het eerste deel (twee was helemaal niks).

Maar toch mis ik iets uit het eerste deel, en dat was dat een race bij drie tracks verdeeld werd in drie rondes, ik heb dat nooit terug gezien in andere delen van Need for Speed en dat was voor mij een groot min punt.

Voor mijn beoordeling Need for Speed is één van de beste race games die ik ooit heb gespeeld, en ik vind het vreemd dat het in de flop 100 staat omdat het toch één van de betere racegames van dat moment was.

4 sterren

superdross
Ik heb het nooit gespeeld, Maar wil het wel eens kopen (gewoon voor de lol) want ik heb bijna elke nfs dus deze zal ik ook wel kopen (maar ze verkopen het niet meer. :S :S :S :S