BloodRayne (2002)

Alternatieve titels: BloodRayne: Terminal Cut | BloodRayne: ReVamped

PlayStation 2 / Xbox / Nintendo GameCube / PC / Macintosh / PlayStation 3 / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / Xbox One

Ontwikkeld door Terminal Reality en Big Boat
Uitgegeven door Majesco, Aspyr, Sony, Ziggurat en Limited Run

Rayne is een Dhampyr, half mens half vampier. Ze zoekt wraak, wraak op haar vampier vader die haar menselijke moeder vermoord heeft. Gewapend met 2 vlijmpscherpe zwaarden en tanden probeert ze haar doel te bereiken. Onderweg wachten haar een groot aantal monsters en zelfs mensen die een gevaar voor haar vormen.

avatar van waxs
Dit vond ik echt een bedroevend slechte game, schandalig lelijke graphics en akelig makkelijke missies. Moet zeggen dat ik hem op de PC nog wel enigzins boeiender vond dan op de console, heb hem pas nog eens mee genomen naar huis op de GameCube maar daar viel hij voor ook grafisch heel erg tegen.

avatar van Bombong
Dit is echt een heel leuke game. Er zit niet zo veel variatie in maar hij gaat niet snel vervelen. Het duurt wel vrij lang voor het goed op gang komt. Pas wanneer je 'dilated perception' hebt verworven (zeg maar: bullit time) kun je echt aan de slag, dat wil zeggen, je weg banen door hordes nazi's en hun kopstukken onschadelijk maken, met veel over the top geweld.

waxs schreef:
Dit vond ik echt een bedroevend slechte game, schandalig lelijke graphics

Voor een game uit 2002 waren de graphics zeker niet slecht. Niet top, maar duidelijk beter dan gemiddeld.

gamelord
Super kicken game vond ik dit...de intromovie was ook te gek.
De grapchics..alleh dan. Maar het spel had veel te bieden..over stelefoonkabels heen rennen, gave bossfights( vooral de eerste die gigantische gemuteerde spin in het moeras.
Die vrouwelijke nazi-officier die je in de gahaktmolen moest werken
zal mij ook lang bij blijven staan en als je op een gegeven moment de nazi's doodt komen hun hoofden je nog achterna in de barrakken.
Coole game dit.

gamelord schreef:
Coole game dit.

Fijn dat iemand anders deze game ook eens hoog waardeert. Bloodrayne 2 is ook een aanrader

@ Bombong
Dat is hij zeker Bombong.
Ik weet geen enkel negatief ding over deze game te vertellen,
alleen dat hij mij zo boeide dat ik hem in 1 keer heb uitgespeeld
en zeker nog 4 keer herspeeld!!

Dr. Salvador
Erg vette hoes, met inkijk

Die van jou van Bloodrayne doet niet onder Emilio

..van Bloodrayne 2

Dr. Salvador
Helaas kon ik Bloodrayne 2 niet waarderen, vond er niet veel aan moet ik zeggen .

Het zag er mooi uit, veel bloed, en Rayne is een babe, maar het spel was gewoon saai, en klungelig.

Ik heb het over deel 2 he!

gamelord
Rayne is een coole babe ja....Vampiers zijn altijd aantrekkelijk

avatar van Game-analist
Goede game!

gamelord

Niet veel onderbouwing voor een mening waarom...maar ben wel happy dat je de game super vind man.

Zelf ben ik nu voor een 5de gamebeurt van deze begonnen. 2 keer ps2, 2keer pc en nu voor de eerste keer op de XBOX en hij bevalt weer prima..na de teleurstelling van Ninja Gaiden..heb ik vol haat en woede me hier weer helemaal uitgeleefd op de vijand en ze (letterlijk) van frustratie in gehakt gechopped.

Dr. Salvador
Jammer dat NG tegenviel, toch spreken dat soort games mij enorm aan!.

Ben wel blij dat BR je zo goed bevalt, zelfs een top10 plek!

Thanks Emilio

Soms moet je je erbij neerleggen, dat je sommige dingen die 10/11 jaar geleden wel nog lukten en dat het nu niet meer gaat. Maar ik heb er vrede mee.

En Bloodrayne...het blijft voor mij een supergame..daarom ook in mijn top 10

gamelord
Hehe weer uitgespeeld, tering wat blijft die final fight nagelbijten zeg...2 bosses tegelijk. Eerst moet je die Demon verslaan, tegelijkertijd
die Nazi-officier bij je vandaan houden en daarna hem verslaan...net zoals altijd meer dan 5 keer erover doen...maar dat maakt het echt een vet spel...verhoog hem dan ook naar 5,0*!!

(Weet wel zeker dat ik hem nog vaker ga doen..alleen het einde van de game al....
Dus staat hij daar goed in mijn top 10.)

Lexcoaster
Destijds heel vaak bij een neef gespeeld, erg vermakelijk. Graphics waren goed voor die tijd, verhaaltije was origineel en de sfeer was erg goed. Helaas lag de gameplay mij niet, maar dat kon ook aan het platform liggen.

avatar van TonyTHorror
Hé bloodrayne, als een lelijke B-film met een fantastisch idee en bagger uitwerking, ik hou er van.

Eigenlijk vat die zin alles wel samen, bloodrayne heeft een concept dat uitermate geschikt is voor een game, een hoofdpersonage die bovendien erg gaaf is en een verhaal waar je als 'liefhebber van fout' toch zeker van zult genieten.

De game ziet er niet uit, dat mag duidelijk wezen, het voelt leeg en repetief aan, toch is het geweldig om te spelen en zul je het niet snel neerleggen, de simpele bloedzuigende gameplay is verslavend en werkt ondanks wat mankementen toch als een trein.

3.5* voor nu.

avatar van jellecomicgek72
Ik vind de hoes er inderdaad erg intressant uitzien..

shadowmaster100
jellecomicgek72 schreef:
Ik vind de hoes er inderdaad erg intressant uitzien..

hahahha denk ij ook wat ik denk

War-Ultima
Dit spel had ik een paar jaar geleden uitgespeeld en vond het geweldig, een vrouwelijke vampier die nazi's afmaakt, het zou zo van quintin tarantino afkomstig kunnen zijn.
Deel 2 nooit gespeeld jammer genoeg.

Dr. Salvador
Deel 2 is ook allesbehalve een hoogvlieger, zelden zo een onafgewerkt spel gespeeld, maar had best zijn leuke momenten, maar was ook te moeilijk, en eentonig om lang leuk te blijven, maar het hoofdpersonage, was goed, voldoende gore, en leuke moves enz, maar enorm saai.

War-Ultima schreef:

Hoezo? Quentin Tarantino heeft toch nog nooit een film waarin een vampier voorkomt geregisseerd?

Dr. Salvador
Hij bedoelt toch ook: Het ZOU zo van een film van QT KUNNEN zijn!

Bombong schreef:

Hij heeft anders wel meegewerkt met Rodriguez aan From Dusk Till Dawn (Geen regie), Zo gek is 't dus nog niet.

Ja, inderdaad.

avatar van Bombong
Oh, dan zou deze game ook zo van Roman Polanski afkomstig kunnen zijn

Als jij 't zegt..

Reageerde alleen op het feit dat jij zegt dat Quentin zo'n film niet heeft geregisseerd, echter heeft hij er wel eens veel mee te maken dus complete bull shit was z'n opmerking niet, wel een beetje natuurlijk .

avatar van Bombong
Ik begrijp je. Het zou trouwens een goed idee zijn als Tarantino de volgende Bloodrayne-film regisseerde. In plaats van Uwe Boll.

avatar van TonyTHorror
Uwe is een held . Heb z'n bloodrayne films als enige nog niet gezien maar liggen hier al wel klaar, zo mooi om die groei in zijn werk te zien, het word écht steeds fijner. Rampage word zelfs door de massa goed ontvangen, leuk voor hem

gamelord
Na Seed kan Uwe Boll mijn intresse niet meer wekken voor zijn films..Seed vond ik geen film meer!! (gruwelijke bagger)

Enigste film van hem die ik kan waarderen is "In The Name of the King".

AvMerode
Rampage is zijn enigste goede naar mijn mening, echt een zieke film maar wel goed uitgewerkt.