Resident Evil 2 (2019)

Alternatieve titel: Biohazard RE:2

PC / PlayStation 4 / Xbox One / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Apple iOS / Macintosh

Ontwikkeld door Capcom
Uitgegeven door Capcom

In deze remake van Resident Evil 2 beleven we opnieuw de vormende gebeurtenissen van de, dan nog beginnende, politieagent Leon Kennedy. Zijn eerste dag als agent van de RCPD gaat gepaard met een gruwelijke zombie-uitbraak. Probeer de straten van Raccoon City te overleven en baan je een weg naar het hoofdbureau, in de hoop nog levend verzet aan te treffen om deze ondode plaag te stoppen.

• vanaf dinsdag 10 december te koop voor Apple iOS
  • vanaf dinsdag 10 december te koop voor de Macintosh

Bij Resident Evil 2:

Ik hoop wel op een remake zoals van het eerste deel en dat het geen game wordt als Resident Evil 4, 5 of 6.

avatar van JacoBaco
Helaas MishimaH! RESIDENT EVIL 2 REMAKE - Official Gameplay Trailer PS4 (E3 2018) - YouTube

Leon Kennedy ziet er niet uit! En soort mislukte Leonardo Dicaprio.

Toch is dit de game waar ik voorlopig het meest naar uitkijk! Vanaf januari 2019 te koop!

En owee als die creepy dude in de gun shop er niet inzit! Resident Evil 2 - Gun Shop Owner Gets Eaten - YouTube

Don't you worry girlie, you be safe in here.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Hier al een behoorlijk stuk gameplay, beetje VII in 3rd person, ziet er erg goed uit...

All Seeing Fish
Het is alweer een tijd geleden dat ik het origineel heb gespeeld maar volgens mij hebben ze de ruimtes een stuk meer donker gemaakt.

Ik denk dat ik Revelations 2 maar eens ga opstarten

Na het zien van de gameplay kan ik alleen maar zeggen dat dit zo slecht gaat worden en dat ik me totaal niet meer verheug. De 2 grootste dingen wat me storen zijn. Dat de muziek er niet meer is (vooral die van de main hall) en dat er geen fixed camera angel meer is

starwars321 schreef:

Wij hebben 4 dezelfde titels in onze top 10 en Super Metroid heb ik er ook een tijdje in gehad. Ja, ik begrijp wat je bedoeld met die muziek. De muziek in Resident Evil 2 is compleet samengesmolten met de game zelf. Onlosmakelijk verbonden. Ik zal die perfecte muziek missen, maar omdat het een remake is, kan ik het wel loslaten. Hoop ik, haha!

Let's Listen: Resident Evil 2 Music - Police Station, Main Hall (Extended) - YouTube

Wordt er emotioneel van!

starwars321 schreef:

Je hebt natuurlijk een klein deel van de game gezien misschien komen die oude klanken wel terug of wordt het zelfs beter dan dat, daarnaast is de game nog niet af.

All Seeing Fish schreef:

Tot nu toe heeft geen enkele remake dezelfde muziek gekregen. Toch? Vond het helemaal vreemd destijds met Metal Gear Solid: The Twin Snakes. Dat was meer een remastered versie van Metal Gear Solid (1998) en dan toch andere muziek!

avatar van JacoBaco
Het beste stukje muziek uit de hele Resident Evil serie!

Resident Evil: Director's Cut: DualShock OST - Mansion Basement - YouTube

avatar van JacoBaco
Ik heb gelezen op RE2 Remake Music/Soundtrack : residentevil - reddit.com dat wanneer je de Deluxe versie besteld, je kan switchen tussen de originele en de nieuwe soundtrack.

Beetje gemeen dat het alleen op deze manier kan, maar de originele muziek blijft behouden op deze manier. Ben benieuwd hoe ik het zal ervaren. RE2 is flink op de schop gegaan en het is dus o.a. een Over-the-shoulder game geworden. Het zal vertrouwd, maar tegelijk denk ik ook een beetje wennen zijn. Een semi nieuwe game met de originele muziek uit 1996.

p.s. ik ga de Deluxe editie uiteraard bestellen!

avatar van Sateck
Resident Evil 2 is mijn alltime favorite game. Ik kan dus niet wachten totdat dit deel uitkomt!
De eerste beelden zien er in ieder geval goed uit.
Ik ben benieuwd of ze ook hetzelfde verhaal + locaties aan gaan houden. De PS1 versie was nogal kort. Dat zal nu toch wel anders zijn...

Sateck schreef:

Ach, ik laat me verassen. Ik heb er zin in!

Ik hoop inderdaad ook dat de plattegrond anders is dat het origineel.

Sateck schreef:

Ach, ik laat me verassen. Ik heb er zin in!

In de trailer is Claire te zien. Er kunnen extra locaties inzitten, want dat hebben ze met de remake van Resident Evil 1 voor de Gamecube ook gedaan. Het verhaal kan dus ook wat extra'tjes bevatten, maar het hoofdverhaal moet hetzelfde zijn als de originele RE2, anders zal het een compleet nieuwe game zijn.

avatar van Sateck
Wat ik nou een goede zet zou vinden van Capcom: Zet ook de originele versie van Resident Evil 2 op de schijf. Qua ruimte moet dat toch geen probleem zijn? Dan is het een mooi verzamel item.

Bij een succes van deze game ga ik er vanuit dat ze ook wel een remake van Resident Evil 3 gaan maken. Doe daarmee hetzelfde en je kan op de PS4 een mooie collectie maken van Resitent Evil.

Resident Evil 0: Staat op Resident Evil Origins Collection
Resident Evil 1: Staat op Resident Evil Origins Collection
Resident Evil 2: Deze game
Resident Evil 3: Zie hierboven
Resident Evil 4: Is een HD remake van op de PS4
Resident Evil 5: Is een HD remake van op de PS4
Resident Evil 6: Is een HD remake van op de PS4
Resident Evil 7: Is een PS4 game

Dan mis je eigenlijk alleen nog Resident Evil Code Veronica. En wat andere games die niet echt boeien zoals Resident Evil: Survivor of Resident Evil: Outbreak

Blijkbaar komt er een demo uit op 11 januari (op alle beschikbare systemen) - 30 minuten speeltijd en een speciale trailer op het einde. Da's wel weer leuk. Toch alvast even proberen vrijdag aangezien ik hem toch niet meteen ga halen.

avatar van JacoBaco
Er is 30 min gameplay beschikbaar, maar dood is dood. Dus je kan het maar 1x doen.

JacoBaco schreef:

Dat maak ik niet op uit de diverse omschrijvingen. Volgens mij kan je blijven spelen of doodgaan zo vaak je wil totdat de 30 minuten op zijn en dan is het definitief game over. Staat nergens bij dat als je dood gaat het ook meteen het einde van de demo is. Tijd die gespeeld is wordt enkel afgetrokken van de 30 minuten. Nou ja - zolang zal ik het wellicht niet eens spelen - het is toch enkel om met eigen ogen even te zien hoe het er grafisch uitziet ipv een trailer in mijn geval.

Sinner schreef:

Inderdaad, je hebt helemaal gelijk.

Mijn 30 minuten zitten er in ieder geval op. Erg aardig om te spelen en het heeft net als de vorige upgrades (0 en 1) toch weer de sfeer van het origineel erg aardig te pakken. Ik kijk er best naar uit om het op te pikken - in een eventuele sale voor 20 euro of zo...want...het deja vu gevoel is me net wat te groot om hier 50 euro of meer aan uit te geven. Het speelt lekker - het ziet er prima uit - zoals aangegeven is de sfeer weer uitstekend en krijg je echt dat nostalgische Resident Evil gevoel maar dan 'nu'. Maar ik ga echt niet het volle pond neertellen voor een belevenis die ik al meerdere keren heb doorgespeeld in het verleden, maar dan als grafische update. Hoe geweldig ik de reeks ook vind.

Dat ik hem huis haal staat echter wel vast. Wel voor de juiste prijs. Niet meer dan 20-25 euro dus. Vind ik dat ze nu mogen stoppen met remaken? Nee. Voor mij mogen ze ook nog deel 3 doen - dan is de volledige originele trilogie verkrijgbaar in een modern jasje en dan mogen ze wat mij betreft wel echt stoppen en zich op de toekomst richten. (Code Veronica vind ik nog altijd best goed uitzien met zijn Dreamcast / PS2 graphics).

Maar aardig gelukt dus.

avatar van JacoBaco
Een fijne demo. 30 min is erg kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van de gameplay, sfeer enz. Het viel mij in elk geval meteen op dat Leon behoorlijk houterig beweegt/rent. Het ziet er op het scherm wellicht soepel uit, maar zo voelt het niet. Ook het richten met je vuurwapen is nog best lastig! En op de één of andere manier komt (het acteren en de dialogen) wat knullig/awkward over. Lang niet zo erg als het origineel, maar of dit nou gewoon toch weer typisch Japans is of is het omdat ik games gewend bent zoals The last of Us, Horizon Zero Dawn en God of War. Waar dus erg realistisch in wordt geacteerd.

Ik heb de demo uitgespeeld door de missie te volbrengen en ik had daarna nog 2,5 minuut over. En deze 2,5 min heb ik alsnog benut natuurlijk!

De originele Resident Evil 2 staat in mijn top 10 en ik probeer de games vooral niet met elkaar te vergelijken. Tijdens het spelen had ik in elk geval het gevoel een compleet nieuwe game te spelen. Anyway, ik heb er zin in!!

avatar van Banjo
hey... komt ie niet naar de Switch?

is er niet een resi spel dat men (enkel in Japan) kan streamen op de switch?

avatar van DarthSolidKevin
Vandaag al een kleine 2,5 uur gespeeld en het bevalt met beter dan verwacht. Dit is namelijk de eerste RE-game die ik ooit heb gespeeld, dus het was even afwachten of ik het wel leuk zou vinden. Tot nu toe ben ik zeer verrast.

Vooral het feit dat de ontwikkelaars ervan uitgaan dat je een brein hebt, spreekt me aan. Geen handje vasthouden en alleen tips als ze echt nodig zijn en anders via in-game boekjes of notities. Zeer verfrissend in deze tijd. Ben benieuwd naar wat er nog komen gaat.

avatar van Banjo

Dan de Game cube maar weer opstarten die ergens op zolder ligt

avatar van Dragonslayer
Op deze remake heb ik lang gehoopt dat hij er zou komen. Maar om er nou 60 euro voor te gaan neerleggen.. Is het dat echt waard voor die 8 uurtjes gameplay? Toch maar even wachten tot het wat goedkoper is.

8 uurtjes? Er zal ongetwijfeld net als het origineel ook een alternatief pad inzitten na het uitspelen vanuit een ander perspectief. Dus tel toch maar al een 16 uurtjes. (Vroeger had je in ieder geval Game A met Leon of Claire, waarna je Game B had met wederom Leon of Claire - beiden waren aanzienelijk anders - en als ik me niet vergis hadden ook beide personages andere equipment bij de start van om het even welk scenario. Dus je haalt wel degelijk heel wat meer uren uit de game dan 8 uren. (Game B vulde vroeger in ieder geval de 'gaten' op of gaf een andere kijk op evenemente uit Game A).

Trouwens lag hij voor 44 euro in de Mediamarkt afgelopen weekend. Geen idee of dat nog het geval is.

avatar van JustMike
How Long To Beat geeft ook zo'n 8 uur aan, dus die schatting zal er niet te veel naast zitten.

JustMike schreef:

Kan ik me niet voorstellen voor beide playthroughs. Dat wil zeggen dat je op 4 uur al door het spel heen zit voor 1 route - of de timing slechts 1 route aangeeft maar dan mis je dus 50% aangezien je de alternatieve route / verhaal helemaal niet gedaan hebt.