Fallout 76 (2018)
PC / PlayStation 4 / Xbox One
RPG / Shooter
Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda
Het jaar is 2102, 25 jaar na de nucleaire oorlog die de aarde verwoestte. De inwoners van Vault 76 in West Virginia maken zich klaar voor Reclamation Day, de dag dat de bunker opengaat en de mensheid terug kan keren naar de oppervlakte om beschaving opnieuw op te bouwen. Stap samen met de andere vault dwellers de bestraalde woestenij in en herwin onze plek in deze onherbergzame nieuwe wereld.
geplaatst: 12 juni 2018, 02:35 uur
Zojuist dus bekend gemaakt dat dit een volledige online game wordt...
RIP Fallout
RIP Fallout
geplaatst: 12 juni 2018, 10:22 uur
patenpac schreef:
Ugh... Dit wordt er dus eentje als Elder Scrolls Online.
Ugh... Dit wordt er dus eentje als Elder Scrolls Online.
Neen. Want je kan hem ook echt solo spelen, en zelfs in multiplayer zou het beperkt zijn tot een 16-20tal survivors (nog vast te leggen?) als ik het goed heb meegekregen. Het is niet echt een mmorpg.
geplaatst: 12 juni 2018, 12:09 uur
Het spel is helemaal online. Ik hoop alleen wel dat de mulitiplayer dan beperkt blijft bij handel en missies die je samen kan spelen. Als je verplciht moet samenwerken of dat je aangevallen kan worden en/of iets kan verliezen dan haak ik ook af.
geplaatst: 12 juni 2018, 14:31 uur
Fallout 76 will offer private games after launch - Polygon
Ondermeer hier. Het zal niet meteen bij launch geimplementeerd worden maar de mogelijkheid zal er wel inzitten. Is het niet officieel danwel via mods. Dus ik maak me er niet al te veel zorgen over. Een soort van private game of de mogelijkheid om deel te nemen in een server met beperkte interactie (pve of pvp of whatever) zal er sowieso zijn. Blijkbaar zijn ze daar zelf nog niet helemaal uit op het moment.
geplaatst: 12 juni 2018, 15:04 uur
In ieder geval kijk ik meer uit naar Elder Scrolls 6 dan naar deze.
geplaatst: 28 juni 2018, 03:18 uur
Schijnt dus dat alle menselijke personages die je tegenkomt online lutsers zullen zijn.
Sterker nog er zouden niet eens NPC's zijn.
Oftewel met het Fallout zoals wij dat kennen en graag eens mogen spelen heeft dit dus bar weinig te maken.
Jammer.
Volgende.
Sterker nog er zouden niet eens NPC's zijn.
Jammer.
Volgende.
geplaatst: 17 juli 2018, 16:02 uur
Gewoon lekker wachten op de volgende Elder Scrolls inderdaad. Bijzonder sneu dat nu ook de Fallout reeks vervuild wordt met een flauwe online MMO spin-off die ongetwijfeld vol zal zitten met de bekende griefers, cheaters, irritante mic spammers, zwaar laggende Brazilianen en spawnkillende kutkoters.
geplaatst: 17 juli 2018, 17:01 uur
Blijkbaar kunnen mensen niet begrijpend lezen of zo...
Uit alle artikels en dergelijke tot nog toe (google maar - ga ik echt niet doen) komt vooralsnog naar voren dat het inderdaad een online survival game zal zijn. ECHTER ... het online gedeelte zal zich beperken tot een een klein groepje mensen (er werd tot nog toe gewag gemaakt van een dozijn tot hooguit twee - drie dozijn) die of kunnen samenwerken of zich in teams kunnen verdelen. Verder zal er wel degelijke een echte campaign in zitten. Geen standaard MMO dus. Ook zal het in de loop van Single Player speelbaar zijn. Al dan niet door (officiele mod-support) en zullen er blijkbaar maatregelen worden genomen tegen cheaters, spammers en al helemaal spawnkillers (wat blijkbaar onmogelijk zal worden).
We weten nu al een hele (?) week van het bestaan van de game af, hebben niet meer gezien dan een trailer en wat screenshots en de nodige interviews - maar het blijft uitermate koddig hoe veel mensen nu al hun mening over het eindproduct klaarhebben zonder het uberhaupt of gespeeld te hebben. Of in de beta gezeten te hebben. Of binnen een paar 100 mijl van het spel te zijn geweest. Stelletje negatieve knorpotten.
Dus bij deze wacht ik het eindproduct wel netjes af. Is het dan niets? Prima. Wacht ik wel op deel 5. Of Elder Scrolls 6. Maar om maanden op voorhand zonder al te veel concrete info buiten bovenstaande al te gaan roepen 'volgende!', 'Sneu!' of 'Vervuild!''. Nou ja. Laten we het er maar op houden dat ik liever niet voor julie zou koken want het zou toch kut zijn nog vooraleer ik goed en wel er al aan begonnen zou zijn.

geplaatst: 17 juli 2018, 17:27 uur
Ik lees meerdere dingen over een gebrek aan NPC's en quests die gegeven zouden worden door robots en terminals, als dit waar blijkt te zijn heb je als solo speler in ieder geval wel te maken met een gestripte zeg maar gerust karige ervaring welke de immensiteit van de speelwereld aanzienlijk teniet zal doen door een gebrek aan kunstmatige interactie wat deze spellen tot nu altijd heeft gedefinieerd.
Kortgezegd kunnen ze dan wel zeggen ja je kan ook alleen spelen maar dat neemt niet weg dat je er dan aardig bekaaid vanaf komt met een beleving die velen malen minder meeslepend zal zijn dan we van deze serie gewend zijn.
Vast staat in ieder geval de focus op online aspecten en volgens mij ook wel dat de oorsprong van dit project ligt in een multiplayer aspect van Fallout 4 wat nu is uitgegroeid tot op zichzelf staand ding, het is dus inderdaad nog even afwachten tot in hoeverre dit gegeven deze release in positieve of negatieve zin zal kenmerken.
geplaatst: 17 juli 2018, 19:23 uur
^ Dat kan. Maar dat ligt volledig in lijn met het concept van het spel dat gebrek aan NPC's. Jij en de rest van de spelers die worden losgelaten op de wereld zijn tenslotte de eersten die de Vault's verlaten (aangezien het om een prequel op de volledige reeks draait) - de nadruk zal dus waarschijnlijk ook gaan liggen op zelf nederzettingen bouwen, het survival element en het langzaam ontdekken van de wereld. Ik blijf in ieder geval benieuwd.
Pure speculatie of gok - ik zou het helemaal niet zo vreemd of gek vinden mocht er bijvoorbeeld een soort van AI zich gevormd hebben in de tussentijd waar je het uiteindelijk mee aan de stok krijgt. Of misschien iets van een hybride soort van robot / beest experiment. Ook in Fallout is vanalles mogelijk waar de makers aan de slag mee kunnen.
Maar goed zoals gezegd ik onthoud me nog even van commentaar tot ik daadwerkelijk meer te lezen of te horen krijg en ik de game te spelen krijg. Hoe dan ook - alles waar een Fallout of een Elder Scrolls op kleeft ben ik bereid een kans te geven - en uiteindelijk vond ik ook Elder Scrolls Online bijlange na niet zo slecht als er vaak over werd gedaan. Typisch MMO'tje maar ik heb me er best wat uurtjes mee vermaakt (in mijn eentje) en ook ettelijke uurtjes in het (weliswaar) juiste gezelschap.
En bijvoorbeeld een Subnautica geeft ook heel goed aan dat je met een Survival game een heel erg degelijk spel kan neerzetten - dat zich weet te onderscheiden van de gemiddelde shoddy cashgrab die de meeste survival games op een bepaald moment waren. We blijven positief voorlopig.
geplaatst: 17 november 2018, 16:11 uur
Iemand die hier toevallig mee bezig is? Metacritics is er in ieder geval niet echt enthousiast over...

MikeMannuh
geplaatst: 18 november 2018, 12:08 uur
Ik denk dat dit een game is die je over een half jaartje ofzo moet evalueren. Er lijkt nu een immens gebrek aan content. Na een aantal patches en het toevoegen van content is dit misschien een leuke game voor 30 piek.
geplaatst: 23 november 2018, 13:41 uur
Auw. En dat terwijl de meeste van die review sites juist weinig kritisch zijn normaal gesproken. Ik denk dat je best kunt concluderen dat dit gewoon een enorme flop is, zoals veel mensen ook al gewoon hadden verwacht. Zowel qua reviews als verkoopcijfers. Hopelijk een eye opener voor Bethesda dat hier niemand op zit te wachten.
geplaatst: 2 december 2018, 14:55 uur
Volgens mij zegt het ook meer dan genoeg dat niemand op deze site de game aan het spelen is.
geplaatst: 2 december 2018, 16:10 uur
Voorlopig althans wel. Ik ga er in ieder geval op het moment geen geld aan uitgeven. Een vriend van me speelt het vreemd genoeg wel - heb het bij hem mogen aanschouwen (en teven bij een vriendin die het eventjes heeft gestreamed) en het is me een beetje te leeg en kaal om aan te schaffen - zeker fullprice. Ik heb wel over al de kortingen gehoord maar ook dan trekt het me momenteel niet.
Eventjes kijken hoe de game er volgend jaar voor staat. Of er voldoende updates zijn, of er content is die ook daadwerkelijk interessant is (wie weet? Misschien neemt Bethesda de kritiek ter harte en vormen zich vroeg of laat toch kolonies van NPC's of zo? Of storylines die te volgen zijn? Kan zomaar allemaal in DLC - Elder Scrolls online was bij launch niet slecht vond ik (of althans beter dan dit) maar heeft zich overtijd toch best wel netjes ontwikkeld.
geplaatst: 2 december 2018, 21:48 uur
Voorlopig ja. Toch blijf ik benieuwd. Aangezien meerdere projecten (al dan niet online. Zie No Man's Sky) toch bewezen hebben dat er leven na de dood is en er uiteindelijk toch een degelijke game van te maken is.
En ja. Ik heb er zelf een gigantische hekel aan feitelijk. Persoonlijk vind ik dat een game af moet zijn. Een beta en early access dienen voor iets, en ik blijf erbij dat je een speelbaar, afgewerkt product op de markt dient te brengen maar goed. In 2018 hebben met name Triple A games blijkbaar wel vaker last hiervan.
Ik volg het dan ook voornamelijk aangezien het een van mijn favoriete gaming franchises betreft. In de hoop dat er ooit nog wat van gemaakt wordt. Maar ik kan me voorstellen dat ik eerder een Fallout 5 of een Elder Scrolls 6 zal gaan spelen dan dit. (of de nieuwe Doom of Wolfenstein).
geplaatst: 29 april 2019, 01:46 uur
Ben nu al een 12-tal uren in de game en hij bevalt prima, de game is zelfs zeer verslavend. Gisteren aan begonnen, wat missies gedaan en events. Tot 25 minuten geleden, de hele avond resources verzameld en mijn eerst C.A.M.P. gebouwd, wat een zeer toffe aanvulling is. De game heeft veel kritiek te verduren gekregen, ook van bekenden van mij. Dus ik heb de gok gewaagd en bij de Intertoys (29.99 Euro) + 30% faillissements korting. Toch blij dat ik hem gekocht heb, want hij speelt echt weg als een Fallout 3, Vegas en 4 nooit gedaan.
Ook de spelers online, steeds in dezelfde wereld waren supertof, hebben toch een paar keer mijn leven gered bij events.
geplaatst: 29 april 2019, 10:48 uur
Mithrandir schreef:
Hail to that!Nu met al die updates, is deze game toch de moeite waard, ik geniet ervan en dat is het belangrijkste.
geplaatst: 7 mei 2019, 10:07 uur
Nu na 9 dagen spelen in Fallout 76, kan ik zeggen dat de game goed bevalt (bijna level 21). Hier en daar kom je nog kleine bugs of glitches tegen, maar het plezier is vermakelijk. met andere spelers events en challenges doen is toppie.
De spelers die je tegenkomt helpen altijd graag een handje mee, maar soms zitten er ook jerks tussen, alhoewel eergisteren toch wel humor was, wat ik zelf ook nog niet wist. Een gast mijn hele kamp vernield, waar anderen een bericht stuurden om niets te doen, ook als hij mijn stash ging looten. Ik zeg ok...
Wat bleek hij haalt mijn hele stash leeg en over encumbered strompeld hij terug naar zijn kamp, waar onderweg hij besprongen word door de gasten die mij hielpen, hij was door het vernielen van mijn kamp "wanted" en werd dus gekilled voor de bounty en alle loot, waarvan ik dacht dat het mijn spullen waren werden geloot door hen. Word ik naar een tradespot geroepen en kreeg een flink aandeel in de buit, wat blijkt: Als je iemand zijn stash loot en denkt ermee weg te komen, kom je erachter dat je jezelf geloot hebt en als je gekilled word ben je je eigen loot kwijt...haha geniaal was dat, want ik keek in mijn stash en van mij zat er nog alles in
Maar toffe game, moeilijk om mee te stoppen.

Maar toffe game, moeilijk om mee te stoppen.
geplaatst: 25 mei 2019, 21:11 uur
Na een maand spelen even een andere game tussendoor, anders word het zo'n sleur en ben nu sinds 2 weken van de PS4 naar de pc geswitcht...aangezien een beste vriend en zijn broer het ook zijn gaan spelen...op de ps4 tot level 25 gekomen met 55 uur op de teller en op de pc nu level 28 met 76 uur op de teller, aangezien je met vrienden gamed en steeds resources zoekt om steeds een nieuw en beter kamp te bouwen en elkaar helpt met hun kamp of workshops claimen en verdedigen dan gaat daar toch veel tijd inzitten.
Maar ben nog steeds tevreden met de game.
Maar ben nog steeds tevreden met de game.
geplaatst: 23 september 2020, 09:39 uur
geplaatst: 23 september 2020, 09:40 uur
Voor dat geld had ik ze ook nog wel kunnen kopen. Is iets meer geloof ik.
geplaatst: 12 december 2020, 14:19 uur
Eerlijk is eerlijk, de hoeveelheid toegevoegde content van de afgelopen twee jaar maakt me toch wel benieuwd om de game eens te proberen. Zeker de Wastelanders update die verschillende factions en een hoop quests toevoegt klinkt wel goed. Het hele online gegeven zit me alleen nog een beetje dwars, hoe serieus moet ik dat precies nemen. Kan ik de game ook gewoon spelen als zijnde een singeplayer game zegmaar? Of wordt je gedwongen ook met andere spelers in een map te zitten?
geplaatst: 14 december 2020, 06:21 uur
leatherhead schreef:
Kan ik de game ook gewoon spelen als zijnde een singeplayer game zegmaar?
Kan ik de game ook gewoon spelen als zijnde een singeplayer game zegmaar?
Ik vermoed haast van wel. Zoals bvb Ark of Conan Unchained. Ik zou het haast ook wel eens willen uitproberen voor die 5 tot 10 euro waarvoor je het op een console hebt. Online spelen zie ik zelf niet zitten. De vrienden die destijds heel fervent zijn beginnen spelen hebben echter alweer een eeuwigheid lang het bijltje erbij neergegooid en zijn niet van plan terug te keren. (ook niet naar bvb ESO of Guild Wars 2 bvb - de enige online games waar je me jaren terug nog wel eens een keertje in aantrof).
Maar ik vermoed dat die single player modus tegenwoordig er wel degelijk inzit. Mss de forums even checken straks.
geplaatst: 15 december 2020, 22:04 uur
leatherhead schreef:
Ben je fan van Fallout 4? Dan is deze zeker de moeite waard om te proberen (zeker voor de prijs hij nu staat), ook al speel je enkel voor de wastelanders quest. En je kan de game absoluut 100% solo spelen. Ja, je komt wel in een map terecht met andere spelers, maar die kun je volledig negeren als je wil. Zij kunnen je ook niet neerschieten (enkel als je zelf terug schiet en een combat start) maar de community is één van de fijnste die ik online heb gezien. Vaak zwaai je even naar elkaar als je iemand tegenkomt en that’s it. Elkaars kamp bezoeken en dingen van elkaar kopen/verkopen is ook leuk.
Heb dit spel als fallout fan ook gekocht na de wastelanders update, en heb er toch van genoten als je meer van dat wil. Gameplay is bijna identiek aan fallout 4 en wastelanders heeft de wereld gevuld met npc’s. Over de wereld gesproken is de Appalachia de mooiste en meest variërende fallout map ooit. Gewoon al deze map verkennen was een genot.
De game niet op launch gespeeld maar de beruchte bugs vallen erg goed mee (ps4) en heb buiten enkele visuele bugs nooit iets game braking tegengekomen in mijn 100+ uur.
Edit: blijkbaar sinds december is er ook een nieuwe questline aan toegevoegd over de brotherhood of steel. De “one wasteland for all update” wel nog niet geprobeerd, dus ik weet niet of dat negatief of positief was voor het spel. Maar zal binnenkort toch maar weer eens een bezoekje brengen aan West Virginia

geplaatst: 11 januari 2021, 20:25 uur
Aanvankelijk stelde dit spel niet veel voor, maar met alle content die inmiddels nog toegevoegd is is het naar mijn mening zeer de moeite waard geworden. Intussen ben ik al ruim 100 uur ermee bezig geweest, en nog steeds is er genoeg te doen.
geplaatst: 17 september 2021, 17:12 uur
Een tijdje gespeeld nu. Hoewel ik in zijn huidige staat veel positiefs te melden heb over de game, blijft het hele online gebeuren gewoon zooo zonde. Op aardig wat vlakken is de game gewoon veel beter dan Fallout 4. Een beter dialoog systeem waar je je skills soms ook daadwerkelijk kan gebruiken, zwijgende protagonist, opgepoetste en soepeler lopende engine, betere exploratie en een interessantere wereld. Maar het blijft wel een online game en dat merk je te vaak. Irritante delay, weinig customization opties voor de game an sich (amper tot geen mod support), een aantal zaken die versimpeld/beperkt zijn voor multiplayer's sake, microtransacties en uiteraard de andere spelers die je tegenkomt.
Had deze map inclusief de DLC (Wastelanders etc.) als basis genomen voor een singleplayer game, er hier en daar nog wat story content aan toegevoegd en je had gewoon een fantastische volwaardige Fallout game gehad. Hoewel ik er wel degelijk van geniet blijft dat gewoon eeuwig zonde.