Total War Saga: Thrones of Britannia (2018)

Alternatieve titel: Thrones of Britannia: A Total War Saga

PC / Macintosh
Strategy
single player / online

Ontwikkeld door Creative Assembly en Feral
Uitgegeven door Sega en Feral

Van de multi-award-winning strategie serie combineert Total War Saga: Thrones of Britannia enorme realtime veldslagen met een aangrijpende turn-based campagne en dit allemaal gesitueerd in een cruciaal tijdstip in de geschiedenis. Angelsaksen, Gaelics, Vikingen en andere stammen strijden om de controle over Engeland.

Een kleinere Total War die niet op een grand campaign focust, maar op alleen Engeland gedurende de viking invasies. Het geheel speelt zoals je gewend bent van een total war. In het begin is het echt tof, maar eenmaal halverwege de campaign begint het wel erg samey samey te worden.

Nu heeft elke Total War daar wel last van, alleen vecht je steeds tegen andere units en culturen. Dat maakt het geheel steeds nieuw. Hier hebben de Engelse, Wales, Scandinavische en Ierse facties toch eigenlijk zo'n beetje hetzelfde aan units. Het maakt het een beetje saaiig op een gegeven moment

Ook de building trees zijn nogal wazig. Aan de ene kant kan ik het complimenteren door iets nieuws te proberen, maar aan de andere kant blijft het een vaag systeem.

Het is de eerste Total War waar ik ben gestopt na het halen van de campaign victory ipv door te spelen en de hele map te veroveren.

Kijk, 4000 man op je scherm zien rennen en op elkaar in zien hakken gaat nooit vervelen. Je leger op het strand positioneren terwijl de viking schepen aanmeren en je ze bestookt met pijlen voordat ze het strand bestormen, of met siege towers de muren van een stad bestormen, het blijft echt ongelooflijk tof.

Maar ja, in ieder geval is er niet genoeg wat me ertoe zou bewegen om de campaign met een andere factie te spelen. Het avontuur is hier geeindigd. Leuk mee vermaakt maar ook wel weer klaar mee.