Naast het feit dat de halve wereldbevolking als een debiel loopt te dansen voor de tv (Wii). En met zijn neus het touch-pad van een uit de kluiten gewassen gameboy indrukt (DS), zijn er nog genoeg trotse mensen te vinden met een oude Nintendo. Bij mij staat zelfs de kast er vol mee. Als ik mensen op bezoek heb en zij zien deze kast: Halen zij er altijd 1 game gelijk uit. Super Mario Bros.3
"Is dit het spel waar je met die fluit kan reizen enzo?"
Yup dit is het spel met de fluit. Maar ook het eerste spel met een goed uitgewerkte map-screen, mini-games tussen het avontuur door en onvergetelijke levels. Woestijnland, waterland, wolkenland, groot-en-kleinland, lavaland enz enz. Een kind die dit speelt heeft gelijk zijn portie Aardrijkskunde gehad, pakt zijn speelgoedpoppen en speelt alle levels nog eens na. Gaat braaf naar bed met het vooruitzicht dat hij morgen weer een uurtje mag spelen.
Dit is een mijlpaal in de videogame-geschiedenis. Dit is een inspiratiebron geweest voor tientallen ontwikkelaars die vervolgens op hun beurt weer nieuwe parels creërden. De fundering voor elke volgende game die een hit werd in dit genre.
Persoonlijk respecteer ik deze titel en speel ik hem ook vaak, maar ik heb gekeken naar de games die eruit voort kwamen. Ik noem Yoshi's Island, Donkey Kong Country, Plok, Banjo Kazooie, Sonic enz enz. Daar zijn mijn favorieten te vinden, maar soms moet je de bron ook bedanken
*4,5