Super Mario Bros. 3 (1988)

Nintendo Entertainment System / Arcade / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Nintendo

Princess Peach is opnieuw meegenomen door de kwaadaardige Bowser en het is aan Mario om hem te vinden en te verslaan zodat hij de prinses kan bevrijden. Als met twee spelers wordt gespeeld, bestuurt de tweede speler Luigi, de broer van Mario, en wisselen de spelers de beurt wanneer de ander een level voltooid of in een level afgaat.

Overigens kan je je game wel opslaan hoor, of het moet anders zijn op de NES-versie (ik speelde het via Super Mario All Stars op de SNES).

avatar van Hadouken
Inderdaad, op de SNES is het gewoon Start --> Save & Continue en dan is het klaar.

avatar van kArIzMa_TuRk
8 werelden, hé... I was so close!
op de SNES is het gewoon Start --> Save & Continue en dan is het klaar.
Zo'n optie kan je helaas op de NES niet vinden... (maar dat mag de pret niet drukken toch, heb me vermaakt tot wereld 7.)
of het moet anders zijn op de NES-versie
Precies.

Alle informatie wat op de (NES)game-hoes staat is als volgd:

Fight monsters and mini-bosses, avoid ghosts and the burning sun. Dodge cannon balls and bullets and rescue the King's wand.

In Super Mario Bros. 3 there are more warps, more changes at extra lives, and new special suits! The raccoon suit lets you fly and knock out blocks. The frog suit helps you out-swim deadly fish.

Play game-show type bonus rounds! Pause to take a break, then continue where you left off.

Super Mario Bros. 3 is fun to play alone, or team up with a buddy to prolong the adventure!

Er staat dus niks over Save the game by pressing the..., maar wat er wel staat is ''Pause to take a break, then continue where you left off.''

Helaas is het dus niet mogelijk om het op te slaan.

avatar van Mart
kArIzMa_TuRk schreef:

Helaas is het dus niet mogelijk om het op te slaan.

Wat wij altijd deden was de NES gewoon aan laten staan (terwijl het spel op pauze stond) en dan de volgende dag verdergaan. Dat ding maakt toch geen herrie en hij gaat er niet kapot van

avatar van Tsjo-Wi
Er is ook een warp mogelijkheid hoor. In de eerste wereld kan je op geheime plekken 2 fluitjes vinden waarmee je zo kan warpen naar elke wereld die je maar wilt. Ik ben alleen wel vergeten waar die fluitjes lagen, moet je ff op internet op zoeken dan.

avatar van kArIzMa_TuRk
Je kan tegenwoordig veel spellen op de PC spelen.

Ook Super Mario Bros. 3

Komt er nu dus naast: Game Boy Advance / Nintendo Entertainment System

ook PC te staan?

Lijkt me niet, geen officiele release. Daarnaast kan vrijwel elke oude console game op de pc gespeeld worden.

avatar van Princess Piranha
Goodfella_90 schreef:
Lijkt me niet, geen officiele release.

Precies, als je het op de pc speelt gebruik je dus een emulator. En dat is niet echt legaal.

Muffinhead
zoiezo is een console game spelen met een keyboard niks, speel toch liever met de juiste controller.

avatar van Onderhond
Je hebt ook gewoon controllers om aan je PC te hangen. Als retro/emu gamer een must.

avatar van Mega Man
Ik wacht wel tot deze game uitkomt voor de VC op de Wii. Ik heb de PC besturing nooit ideaal gevonden voor dit soort games. Verder over SMB3: De beste 2D Mario ooit! Meesterwerk!

avatar van jaspertje3
Geniaal spel, meerdere malen uitgespeeld. Hele Mario sfeertje is weer terug na het mindere deel twee. Briljante levels, leuke powerups (dat je een staart had waarmee je kon vliegen ) en prima graphics. Goed voor 4,5.

avatar van -marco-
vandaag ff gedownload op vc wii kanaal. Speelde dit echt jaren gelden en verbaas me hoe ik alle geheimen nog weet te vinden.
Bewijst maar hoe dit spel me is bij blijven staan.

Pure nostalgie en zeker een van de beste mario's ooit. Misschien wel de beste eigenlijk!!!!

avatar van Illuvatar
Heeft de versie op de Wii trouwens een save functie?

avatar van Maiky
Ik vind dit een beetje vreemd; ik lees hier en daar dat 'ie op de Virtual Console beschikbaar is voor te downloaden, terwijl ik 'm de afgelopen weken niet heb zien staan... Hoe dan ook, hij staat er, nieuw toegevoegd, en ik ben blij! Ik wacht nog even met downloaden, want ik ben nog wel een tijdje zoet met Donkey Kong Country en Super Mario Galaxy.

Maar Super Mario Bros. 3 blijft in mijn ogen mijn meest memorabele Mario-game tot nu toe. Hoe vaak ik wel niet dat spel heb gespeeld, al dan niet 's avonds met mijn vader om de laatste wereld te bereiken. Werkelijk een avontuur! Gevarieerd en heerlijk speelbaar. Vijf sterren!

Muffinhead
Maiky schreef:

hij werd beschikbaar gesteld op 9 November

avatar van Maiky
Nog niet zo heel lang geleden dus Nou ja, hoe dan ook, topspelletje!

avatar van wiiplayer
mooiste mario die ik tot nu toe ken

avatar van KingDenisu
De beste 2D Mario ooit.

avatar van Bahamut Zero
Wat een enorm goeie game was dit. Als kind heel veel plezier aan beleefd. Laatste wereld was wel pittig zeg, maar dit spel had zo'n geweldig concept Leuke werelden, waarbij je kon kiezen wel kant je op ging richting het kasteel. Genoeg items om een transformatie te ondergaan Vooral het kostuum waarbij je met hamertjes kon gooien of het kostuum waarbij je in een standbeeld kon veranderen waren vet!

5* deze game

Hoe save je in dit spel? Als ik bij de SNES versie(allstars) op start druk en dan op save and continue druk met start dan slaat hij het niet echt op. Moet je soms speciaal verder komen o.i.d.?

avatar van Maiky
Op de NES kun je deze niet saven.

Als je 'm op de Wii speelt, kun je gewoon op dat Home-knopje op je controller drukken en naar het Wii scherm gaan. De volgende keer als je het spel weer gaat spelen, begin je waar je geëindigd bent.

Voor warp-plekken, om je naar verdere levels te teleporteren, daar kunnen vast en zeker andere fans je mee helpen (Ik weet zo niet waar ze zitten en of ze er uberhaupt in zitten.)

avatar van Dexter
Die warp-plekken heb ik in SMB 1 wel kunnen vinden, in 3 niet.
Met een emulator kun je je spel trouwens ook overal saven

avatar van -marco-
Dexter schreef:
Die warp-plekken heb ik in SMB 1 wel kunnen vinden, in 3 niet.
Met een emulator kun je je spel trouwens ook overal saven

Om op die zo genoemde warp plekken te komen, heb je een fluit nodig. Er zijn er drie te verzamelen en wel op de volgende plekken:

Wereld 1 level 3:

Buk op het witte blok aan het eind en ga naar het eind van het level, je zal achter het zwarte gedeelte van het eind belanden in een geheime kamer.

Wereld 1 kasteel:

Voor de deur met de skeleton koopa, moet je omhoog vliegen ( waar geen plafond is ), bovenop ren je naar rechts om een geheime kamer te vinden.

Wereld 2 rechtsboven:

In wereld twee, moet je de steen rechtsboven van je map, kapot slaan om een hammer bro te bereiken, versla hem voor je derde fluit.

Gebruik de fluiten om in de warp level te komen. Gebruik je de fluit in het warp gedeelte zal je rechtsstreeks naar wereld 8 gaan.

avatar van Maiky
Juist, de fluit! Ik had het beeld voor me dat je dan zo'n wervelwindje kreeg die je meevoerde naar latere levels. De warps zitten er dus wel in. (Had ook niet anders verwacht, eigenlijk.)

Beste van de 3 die ik ooit heb gespeeld op gewonne nintendo.
Al die soorten kostums en leuke werelden was echt wel plezant.
Heb dit spel het meest van al gespeeld denk ik.

Erg vermakelijk maar wel old skool.

avatar van Devoo
Mijn favoriete game ever! Alles aan deze game is gewoon zo subliem, van de geinige muziek, tot de simpele maar toch zo doeltreffende vijanden, de vliegende schepen, de geniaal ontworpen levels, de verschillende omgevingen, het laatste gevecht. Alles is gewoon perfect aan dit spel! BEST GAME EVER MADE! 5*

Beste 2-d mario ooit

mischien moeilijk om antwoord op te geven maar is dit de mario waarbij je op het begin over paar slootjes moet springen alvast bedankt