Super Mario Bros. 3 (1988)
4,39
(388)
Nintendo Entertainment System / Arcade / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform
single player / multi player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo
Princess Peach is opnieuw meegenomen door de kwaadaardige Bowser en het is aan Mario om hem te vinden en te verslaan zodat hij de prinses kan bevrijden. Als met twee spelers wordt gespeeld, bestuurt de tweede speler Luigi, de broer van Mario, en wisselen de spelers de beurt wanneer de ander een level voltooid of in een level afgaat.
- nummer 5 in de top 250
geplaatst: 7 februari 2010, 02:26 uur
1000x gespeeld,puur jeugdsentiment.
Waarschijnlijk heb ik nu 2 flessen sambucca nodig om het leuk te vinden,maar in die tijd gespeeld tot m´n vel eraf lag!
geplaatst: 12 februari 2010, 23:46 uur
toch grappig dat zommige mensen dit spel afkraaken (nog niet vaak meegemaakt trouwens maa rwel leuk) ik probeer echt niemand te overtuigen maar dit spel is zoals klazieke muziek voor de hedendaagse muziek. 99.99% van alle muziek is op een of andere manier terug te leiden naar klazieke muziek het zelfde geld voor deze game bijna elke game van de laatste 20 jaar is terug te brengen tot dit meesterwerk op de een of andere manier.
simpel voorbeeld er zijn mensen die de mona lisa afkraaken als een prut tekeningentje maar er zijn ook mensen die daar anders over denken. vul de rest zelf maar in
geplaatst: 22 februari 2010, 20:17 uur
Dit is mijn favoriete spelletje.
En van toen in die tijd zag het er sprankelend uit.
Ik heb het spel zo vaak uitgespeeld dat ik nu alles uit mijn hoofd weet, zo geweldig vond ik het gwn.
En van toen in die tijd zag het er sprankelend uit.
geplaatst: 16 maart 2010, 13:43 uur
Harstikke leuk spel voor zijn tijd.. Maar komop man miljoenen mensen zitten dagelijks dezelfde games te doen.. En daar zit deze dus echt niet bij he?
Heel leuk voor het klassieke dat deze zoveel sterren heeft maar ik vind het beetje irritant om 3 mario-games in de top 10 te zien..
geplaatst: 16 maart 2010, 16:47 uur
Alexjaxx schreef:
Wie heeft hier uberhaupt nog een nintendo?
Naast het feit dat de halve wereldbevolking als een debiel loopt te dansen voor de tv (Wii). En met zijn neus het touch-pad van een uit de kluiten gewassen gameboy indrukt (DS), zijn er nog genoeg trotse mensen te vinden met een oude Nintendo. Bij mij staat zelfs de kast er vol mee. Als ik mensen op bezoek heb en zij zien deze kast: Halen zij er altijd 1 game gelijk uit. Super Mario Bros.3
"Is dit het spel waar je met die fluit kan reizen enzo?"
Yup dit is het spel met de fluit. Maar ook het eerste spel met een goed uitgewerkte map-screen, mini-games tussen het avontuur door en onvergetelijke levels. Woestijnland, waterland, wolkenland, groot-en-kleinland, lavaland enz enz. Een kind die dit speelt heeft gelijk zijn portie Aardrijkskunde gehad, pakt zijn speelgoedpoppen en speelt alle levels nog eens na. Gaat braaf naar bed met het vooruitzicht dat hij morgen weer een uurtje mag spelen.
Dit is een mijlpaal in de videogame-geschiedenis. Dit is een inspiratiebron geweest voor tientallen ontwikkelaars die vervolgens op hun beurt weer nieuwe parels creërden. De fundering voor elke volgende game die een hit werd in dit genre.
Persoonlijk respecteer ik deze titel en speel ik hem ook vaak, maar ik heb gekeken naar de games die eruit voort kwamen. Ik noem Yoshi's Island, Donkey Kong Country, Plok, Banjo Kazooie, Sonic enz enz. Daar zijn mijn favorieten te vinden, maar soms moet je de bron ook bedanken
*4,5
geplaatst: 16 maart 2010, 16:51 uur
Nou ja retro games zijn zeker wel leuk om te spelen! Als ik een nintendo had zou ik ook best vaker een 'classic' uit de kast trekken. Mario 3 zou daar zeker bij horen. Het si nog steed sgewoon leuk al is het maar weer eventjes om de beleving van toen terug te halen.
geplaatst: 17 maart 2010, 10:06 uur
Ja erg leuke game..
Toch vrij irritant dat iedereen zegt: de game is NATUURLIJK niet te vergelijken met de games van tegenwoordig maar hij was vroeger wel heel erg leuk en heb hem heel vaak gespeeld.. 5*.. 5 fucking sterren voor een jeugdherinnering..
Als ik vroeger naar de efteling ging had ik ook een boner maar tijden veranderen en deze game of MW2 kan ik wel makkelijk kiezen hoor.. En toch staat hij in de top 10.. Wat een neppe top 10 is dit eigenlijk.. Fanboys hou je een beetje in en geef niet elke mario-game een 5.
geplaatst: 24 maart 2010, 18:56 uur
ik heb deze game nog voor de super nintendo
al heel vaak uitgespeeld
al heel vaak uitgespeeld
geplaatst: 27 maart 2010, 20:54 uur
Wat heb ik hier toch een lol mee gehad, af en toe (eens per jaar ofzo) trekken we deze bij een vriend nog weleens uit de kast en hij blijft leuk.
Gaan we natuurlijk wel lekker snel naar de laatste wereld met de fluitjes.
Gaan we natuurlijk wel lekker snel naar de laatste wereld met de fluitjes.
geplaatst: 1 april 2010, 22:55 uur
Hey 'Evil Eye' volgen mij heb jij 95% van alle nintendo spellen die jij zo afkraakt niet eens 5 minuten gespeeld of zelfs aangeraakt. Ik ga ook niet alle fps's een 0,5 geven omdat mijn IQ wel groter is dan mijn schoenmaat. Geef alsjeblieft voortaan een spel pas een beoordeling nadat je het daadwerkelijk hebt gespeeld.
geplaatst: 2 april 2010, 00:30 uur
Gek heh, als iemand een keertje een totaal andere mening heeft dan het gros? Je kunt je gewoon niet voorstellen dat ik dit soort games verafschuw omdat al die leuke schaapjes in de kudde hier het allemaal wel goed vinden!
Dat je zegt dat ik die games niet gespeeld zou hebben, zeg je alleen maar omdat je het dan een reden kan geven, een logische verklaring waarom mijn mening anders is dan de rest van de kudde. Maar als je IQ echt groter is dan je schoenmaat (je hebt ongetwijfeld hele kleine voetjes) dan zou je je ook best eens kunnen bedenken dat ik gewoon een HEEL ANDERE MENING HEB
Beeeh schaapjes
Beeeh schaapjes
gamelord
geplaatst: 2 april 2010, 01:01 uur
Hehe Evil Eye ...ieder zijn mening, die van jou is gewoon recht toe recht aan
geplaatst: 2 april 2010, 11:39 uur
Als je nintendo games zo zou verafschuwen, waarom zou je ze dan nog jaar in jaar uit spelen? Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Volgens mij heb jij op de een of andere manier zo'n hekel gekregen aan 'kinderachtige' games en nintendo games dat je ze standaard al een waardering geeft tussen de 0,5 en 1,5.
Trouwens dat jij er zo veel tijd en moeite in steekt om deze games af te kraken zegt meer over jou dan over de spellen.
geplaatst: 6 april 2010, 04:20 uur
Ik kan nu wel tijd gaan verspillen met het beantwoorden van je bericht, maar lees maar gewoon een van de talrijke discussies na die ik met mijn grote vriend Mega Man in de loop der tijd allemaal heb gevoerd. Dan vind je zo'n keer of dertig precies het antwoord dat ik ook hier ook op had gegeven...
geplaatst: 10 april 2010, 19:18 uur
Er zaten wat dingen in deze game die wel aardig waren, maar verder is was het niet zo bijzonder allemaal.
geplaatst: 10 april 2010, 20:43 uur
Evil Eye schreef:
Discussies samengevat: Je vindt het gewoon nodig om Mario games te belonen met de zwaarste onvoldoendes omdat je je nogal geërgerd hebt aan deze spelletjes in je jeugd. Volgens jouw zijn de Mario spelletjes de enige die op het zelfde neer komen en nergens echt iets vernieuwends doen. Daarnaast probeer je toch de nieuwe Mario games uit in de hoop dat er een goeie tussen zit. Oftewel: Je hebt tijd teveel, geen sociaal leven, komt aandacht tekort en heeft schik met Nintendo spelletjes afkraken puur omdat er veel mensen dol op zijn. Oftewel: een troll.
geplaatst: 10 april 2010, 21:10 uur
Ik heb Super mario bross 3 gespeeld toen ik ongeveer 5 jaar was en toen vond ik het leuk. Maar ik vind dat games die ik vroeger veel gespeeld heb nu ook nog steeds fantastisch moeten zijn en dat is Super mario bross 3 niet. Een game als Doom speelde ik al op me 5e ongeveer en die game vind ik nog steeds fantastisch. Super mario bross 3 daarintegen niet maar kan begrijpen dat mensen dit leuk vinden.
geplaatst: 29 april 2010, 11:38 uur
Naast Super Mario World mijn favoriete Mario, ook al heb ik em nooit uitgespeeld. Wereld 8 met die schepen was supertaai, daar had ik vaak de 'vleugeltjes'-cheat voor nodig, zodat je over het hele schip heen kon vliegen. Als je daar dan eenmaal door was had je maar een paar levens om door de echte wereld 8 te geraken, haast ondoenlijk.
geplaatst: 1 mei 2010, 09:35 uur
Oh ja, nu je het zegt heb ik ook dat wel eens per ongeluk gedaan...
geplaatst: 1 juni 2010, 00:35 uur
geplaatst: 1 juni 2010, 00:37 uur
Mega Man schreef:
ik zie dat jij back in the day dit helemaal kaal en grijs heb gespeeld en een traantje wegpinkt van de sentiment goed zo ikzelf heb het op de snes gespeeld en ik was er helemaal verslaafd aan,
War-Ultima
geplaatst: 3 juli 2010, 00:15 uur
@Evil Eye , je mag nintendo en dan vooral mario afkraken maar ik mag red dead redemption niet afkraken? zo komt het bij mij een beetje over.
En Jelle waarom geef je dit maar een 2,5* ? ik weet dat je net als mij van shooters houd maar come on, mario kicked die vent uit wolfenstein 3D geheid met zijn omhoogtillende/beweegbare wenkbrauwen.
Super Mario Bros. 3 blijft wel 1 van de beste mario's samen met Super Mario World en super mario 64 naar mijn mening.
Heb bros. 3 voor de Wii maar dat ga ik wel uitbreiden met de complete collectie denk, stap voor stap, super mario galaxy 1&2 komen nog wel.
geplaatst: 3 juli 2010, 07:10 uur
Ik vind het niet echt bijzonder qua gameplay en ik vind het wat kinderachtig. (eigen mening natuurlijk) En een 2,5* is toch gewoon voldoende?
War-Ultima
geplaatst: 3 juli 2010, 13:25 uur
jellecomicgek72 schreef:
Kinderachtig, snap wat je bedoeld maar tjah dat is de stijl van mario en qua game-play vind ik het best innoverend, nu nog steeds.
Een 2,5* is maar precies hoe je het ziet, voor mij is het net een onvoldoende, voor anderen weer niet.