Super Mario Bros. 3 (1988)

Nintendo Entertainment System / Arcade / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Nintendo

Princess Peach is opnieuw meegenomen door de kwaadaardige Bowser en het is aan Mario om hem te vinden en te verslaan zodat hij de prinses kan bevrijden. Als met twee spelers wordt gespeeld, bestuurt de tweede speler Luigi, de broer van Mario, en wisselen de spelers de beurt wanneer de ander een level voltooid of in een level afgaat.

avatar van paulisdik
Deze Super Mario heb ik altijd veel leuker gevonden dan deel 2
dit spel heb heel lang gespeeld en maar 1 uitgespeeld
wat ik me kan herinerren was dit een van me moelijkste spellen die ik heb gehad.

avatar van nevyn
Favoriete Super Mario Bros hier. Leuke werelden, moeilijke levels. Dagen lang proberen zover mogelijk te komen, totdat m'n ouder mij en m'n broertje er voor weg sleurden. Jammer dat er geen save-optie is ergens, want steeds opnieuw beginnen werd wel heel vermoeiend. Het record ligt hier in wereld 8, maar nooit verder gekomen dat level 3 ofzo.

En m'n vader die gek werd van het stomme deuntje

Onbetaalbaar

M'n eerste 5* hier op gamesmeter, en een van de weinige spellen die me ook al heel lang weet te boeien en dat ook blijft doen.

avatar van Paap
Voor alle andere dingen: Eurocard/Mastercard.

Dit heb ik nooit gespeeld Wij waren niet gezegend met een (s)nes
Op de msx speelde ik wel eens Mario, maar dat waren geen goede versies vond ik.

neo (crew)
Ik dacht nog dat Super Mario Bros nooit in kwaliteit geëvenaard kon worden, maar Nintendo lukte het keer op keer met de Mario reeks. Dit was ook een van de eerste met die geweldige minigames. 5 sterren

avatar van Status Seeker
Eén van de redenen waarom ik een NES gekocht heb. Wat een avontuur en wat een graphics: 4,5*

Misschien alleen jammer van het warpen (zo heb ik hem het eerst uitgespeeld van level 3 naar acht ofzo).

avatar van nevyn
Status Seeker schreef:

Dat hoef je toch niet te gebruiken? Ik vond het juist wel handig, want zo kon je verderop beginnen zodat je niet weeeer voor de zoveelste keer hetzelfde trucje moest gebruiken in dezelfde level.

avatar van HiLL
Ware topper! Wat een levels en werelden! Mijn ogen spatte uit elkaar toen ik die GROTE levels zag! Geweldig! 4,5*

Graphics waren inderdaad verbluffend mooi, t.o.v. andere Mario's.

Sluit me hier helemaal bij aan. Geweldig spel en wat mij betreft in heel wat opzichten vele malen beter dan de eerste twee delen. Kon er toenertijd in ieder geval geen genoeg van krijgen, heerlijk spel om te spelen!

4,5 sterren.

avatar van jordybeukeboom
In alle opzichten geweldig inderdaad, en sterke verbeteringen tov van deel 1 en 2. Veel gespeeld

4,5 *

avatar van gemaster
De beste Mario. Zorg dat je hem speelt op de SNES, dan kun je saven.

avatar van Onderhond
Toenertijd erg leuk, maar toch te snel verouderd wat mij betreft. Dan vond ik het Westerse deel wat leuker, al is dat waarschijnlijk omdat dat minder bij de Mario reeks thuishoorde (die later verbeterd werd, waardoor de eerdere delen nu soms wat karig ogen).

Los daarvan leuke werelden, maar wel heel wat makkelijker dan het eerste deel. Leuke secrets ook, en subgames. Heb er mij uren mee vermaakt, maar verliest toch wat glans als je naar latere mario games kijkt (met name Yoshi's Island, ongeëvenaard).

Dikke 3.5*

avatar van Mart
Mijn favoriete Mario. Dit was ook één van de eerste games die ik ooit speelde (samen met Monkey Island), en ik was toen al zwaar verslaafd. Alle secrets ken ik nog (bijvoorbeeld alle plekken waar je de fluiten kan vinden). Mijn favoriete wereld is die wereld waarin alles héél groot is (wereld 4 is dat, dacht ik). Jammer dat wereld 8 zo frustrerend is, maar ondanks dat is dit een klassieker!

avatar van t.o.
Ook voor mij de beste Mario. Leuke werelden, gave graphics, onvergetelijke muziekjes...

avatar van Mojo Pin
Een van de beste games die ik ooit gespeeld heb, punt.

avatar van kArIzMa_TuRk
Alle super Mario spellen zijn klassiekers! bij elke spel heb ik wel wat leuks meegemaakt. Top!

5**

avatar van paulisdik
Ik vind alleen Super Mario Bros.2 veel minder leuk dan 1 en 3.

avatar van -marco-
Super mario bros 3, wat kan ik zeggen.

Naar mijn weten behoord dit spel tot de meest verkochte spellen aller tijden en dat is niet niets. Het natuurlijk ook weer een meesterwerkje geleverd door nintendo's grote man Shigeru Miyamoto.

Naar mijn idee heeft Miyamoto nintendo gemaakt en maakt hij het nog steeds. Denk aan zelda, smash bros, mario en vele meer.

Mario bros drie blijft leuk om te spelen, tot de dag van vandaag en was voor mij de beste mario game samen met super mario world en mario 64. ( nu wachten op mario galaxy voor de wii )

Kan niet wachten tot deze game op de wii VC verschijnt, om deze game weer eens lekker te herspelen.

Keep it going Miyamoto.

avatar van W B
W B
Och... Die fijne herinneringen die weer bovenkomen bij het zien van bovenstaand plaatje Blijft leuk om te spelen. Is het niet op de NES, is het wel op een andere console...

avatar van martinstegenga
Goh echt ontzettend prachtig vroeger. Daarom een welverdiende 4.5 Sterren

Super Mario Bros 3 is het beste spel wat ik ooit heb gespeeld. Het is al bijna 20 jaar oud en nog steeds overtreft het zowat iedere game die ik ken.

De graphics zijn geweldig en de onsterfelijke deuntjes en melodieen weten perfect een sfeer over te brengen. Er is een enorme hoeveelheid aan unieke en verassende levels met veel geheimen die niet al te makkelijk zijn. Daarnaast is er ook een grote hoeveelheid aan special items bijgekomen en ook een groot aantal nieuwe schurken.

De gameplay zelf is ook geweldig en erg duidelijkk. Je kunt soms gewoon door een level razen zonder op de controler te kijken.

5 sterren.

avatar van Bart Tönjann
Biezonder vermakelijk, speelt lekker weg.

avatar van Hadouken
Ben hem nu weer op de SNES aan het doorlopen met m'n broertje. Nog steeds pure fun!

top game! 5*

Beste Mario ooit tot nu toe. 4

Relax
Ik hou het bij 4,5* .. waarom ?
Nou ik vond dit een nogal appart spel.. de levels waren anders en het voelde niet perfect aan.
De bewegingen waren te realistisch geworden en het springen was niet zo hoog als gewend.

Het was meer gericht op het vliegen wat ook wel leuk was.. maar verwarrend.

avatar van james
ik werd altijd er boos [:

avatar van james
spel is wel erg verslavent
mn vader moest me wel ^3 keer roepen

voor het eten.[;

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Eén keer zeggen dat het verslavenD is, is wel genoeg.

james schreef:
spel is wel erg verslavent
BoordAppel schreef:
verslavenD
Haha

avatar van kArIzMa_TuRk
Zeg, hoeveel werelden heeft deze spel?

De reden waarom ik het vraag is simpel...
Ik had deze spel gister maar weer eens uit de kast gepakt.. Ik was in om het helemaal (wat me helaas niet lukte) uit te spelen. Sjonge jonge jonge, het was net alsof ik een keuze moest maken tussen ''vechten, verhongeren of overgeven''.
Ik koos tot HALF 5 S'NACHTS voor vechten.! En toen (was ik aangekomen in wereld 7, mooi groen) gaf ik de moed op.

Ik dacht nog erg, maar dan ook ERG jammer dat je de gegevens niet kan opslaan.