menu

Planet Alpha (2018)

mijn stem
geen stemmen

Nintendo Switch / PlayStation 4 / Xbox One / PC
Adventure / Platform
single player

Ontwikkeld door Planet Alpha ApS
Uitgegeven door Team17

Je wordt wakker op een vreemde buitenaardse wereld waar veel mysterieuze, exotische flora en fauna te vinden zijn. Terwijl je de wereld om je heen verkent, ontdek je het vermogen om de planeet te draaien en te beheersen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=9S1l6S4kgwE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van mrdig
Ziet er bijzonder fraai en creatief uit. Benieuwd of het leuk is om te spelen. Eentje om in de gaten te houden.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Vandaag gelanceerd op alle platforms!

avatar van mrdig
Reviews schieten alle kanten op. Van heel slecht, tot erg goed tot iets er tussen in. Over 1 ding zijn ze het wel allemaal eens: het ziet er fantastisch uit.

Ik ga dit sowieso een keer een kans geven.

avatar van Grovonion
Waar zie jij dat? Metacritic scores gaan van 60 tot 90% met een gemiddelde van 75%. Wat zeker geen slechte score is en toch op wat consensus lijkt te duiden.


avatar van Sinner


Dat is dus niet 'reviews schieten alle kanten op', maar '1 review geeft het spel uitzonderlijk een negatieve score'. Want ook deze wordt inderdaad op Metacritic vermeld en ik ben voor de lol (bankhangavondje) eens even gaan kijken naar alle 4 de platforms waar hij wordt op uitgebracht (PS4, XboxOne, Switch, PC). Daar zitten van 23 reviews 13 positieve tussen, 9 gemiddelde (waar van er 8 tussen de 70-75 en eentje met 53) en een negatieve dus. Dus om nou te zeggen dat het allen kanten opschiet? Nee inderdaad. Die 1,5 is echt wel een uitzonderingetje.

Ziet er trouwens best aardig uit om eens als budget game te proberen. Ik zie hem vroeg of laat wel eens in een Humble Bundle Monthly of in een sale opduiken denk ik.

avatar van Sinner
Nou dat 'ziet er best aardig uit' kan ik schrappen - het ziet er gewoon prachtig uit. Op de Switch voor 2 euro in huis gehaald en het ziet er grafisch net zo geweldig uit als bvb de Trine serie. Ik heb weliswaar in docked mode gespeeld want ik kan me wel indenken dat het hoofdfiguur in handheld mode misschien net wat 'te klein' is (althans dat had ik bij Trine een beetje) maar het ziet er behoorlijk mooi uit om door de wereld te lopen en alles om je heen in je op te nemen. Natuurlijk zit ik nog niet bijzonder ver maar het lijkt me qua gameplay een klein beetje weg te hebben van titels als Inside / Limbo - voornamelijk lopen / springen en lichte puzzels met voor en achtergrond (sleep blokje hierheen of daarheen).

In ieder geval zeker geen spijt van de aankoop. Maar goed dat heb ik nooit. Zeker niet voor 2 euro.

avatar van legian
Ik heb het een half uurtje uitgehouden ongeveer. Maar dat was geen goede eerste indruk. De wereld is erg onoverzichtelijk, door de vele felle kleuren, onduidelijkheid waar je precies wel en niet heen kan, veel elementen die het beeld blokkeren. Zo heb je in de intro als een stuk waarin het hele scherm gevuld is met rotsen en je verder niets kan zien.

Eigenlijk is er niet te spreken van een introductie. Want zodra je begint met naar rechts lopen, ben je al begonnen. Qua verhaal en setting moet je het doen met visuele uitleg. Die ik niet bijzonder sterk vind. En qua stijl ook niet geheel mijn smaak is.


Meer dan wat rondlopen, en vage puzzels oplossen zit er niet in heb ik het idee. Hierboven wordt limbo genoemd. Ik kan me herinneren dat ik daar eenzelfde soort ervaring had. Niet mijn ding dus.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:54 uur

geplaatst: vandaag om 14:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.