Command & Conquer: Yuri's Revenge (2001)

Alternatieve titel: Command & Conquer: Red Alert 2 - Yuri's Revenge

Strategy

Ontwikkeld door Westwood
Uitgegeven door Electronic Arts

Yuri, de vroegere rechterhand van de minister van de Sovjet Unie, is een eigen weg in geslagen en wil de wereld overheersen. Kies voor Amerika of de Sovjet unie om Yuri zijn kwade plannen te dwarsbomen en hem uiteindelijk te verslaan.

Heb nooit doorgehad of die Yuri nou van een andere planeet kwam of aards was, maar ubervet waren hij en zijn leger wel. De gameplay en wapens e.d. werden verbeterd, maar de missies vond ik een pakje minder. Score blijft ongeveer hetzelfde ivm Red Alert II (4*).

avatar van Wii00
Leuke uitbreiding

Een tof, uitdagend spel. Ik heb er denk ik wel meer dan 200 uur meer gespeeld. Het toffe aan Yuri's revenge en ook aan Red Alert 2 natuurlijk was dat je de basis van de GI en Sovjet kon overnemen. Hiermee kreeg je de mogelijkheid om zelf hun gebouwen, voertuigen en manschappen te maken.

avatar van Martijn
Ja haha dat vond ik ook, dan kon je echt geweldige combinaties maken. Die ability van Yuri was ook zo cool, het tijdelijk overnemen van tegenstanders, er een bom aan plaatsen en zo de basis inrijden van je tegenstanders, en hem dan als ergste nog even los laten . Ook leuk met al die bussen die her en der geparkeerd stonden.

Lexcoaster
Heerlijke strategy game! Zowel Yuri's leger, als de Allies en Sovjet hadden zo hun sterke en zwakke punten. En zoals hierboven al is aangegeven, de mogelijkheden met Yuri's leger zijn geweldig. Lekker veslavende gameplay, ik heb echt hier uren mee gespeeld. Het verveelde nooit. 4*

avatar van DarthSolidKevin
Beeld: 3,5*
Geluid: 3,5*
Gameplay: 4*
Langetermijn: 4,5*

Eindbeoordeling: 3,88* (afgerond 4*)

avatar van DarthSolidKevin
Zeer tof, een super expansion! Deze bleef me dan net iets langer boeien omdat je nu ook Yuri's leger kon zijn. Echt veel beter 5*

avatar van Big Sparrow
Lexcoaster schreef:

de Allies waren bagger

Lexcoaster
Big Sparrow schreef:

de Allies waren bagger

Mwah. Viel wel mee eingelijk. het leuke aan de verschillende legers is dat met elke plus en minpunten er een soort variatie in het spel komt wat het boeiend houd. Daarbij was de gameplay eenvoudig, en waren de gevechten episch en de cutscènes briljant.

Yuri's leger was mijn favoriet.

avatar van KoomBa
Guardian G.I.'s in een Battle Fortress en chrono legionnaire/Tanya/seal en mirage tanks en prism tanks. Superweapons en navy. Volgens mij was zo'n beetje alles beter in de allied kant.

Kirov reporting en die heli's en tanks waren wel goed.

Met name de tanks omdat allied hele goede air denfence heeft.