menu

Frostpunk (2018)

mijn stem
3,78 (9)
9 stemmen

PC / Xbox One / PlayStation 4
Strategy / Simulation
single player

Ontwikkeld door 11 bit
Uitgegeven door 11 bit

In een alternatief 1886 leidden sneeuwstormen en vorst tot mislukte gewassen en de dood van miljoenen mensen. Een groep overlevenden weet echter, tijdens hun vlucht van de kou, een gigantische warmtegenerator te ontdekken. Als leider van deze groep is het jouw taak om ze aan te sturen, om de generator op de juiste tijden te activeren, en een nederzetting eromheen te bouwen, die in alle basisbehoeften kan verzien.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=UxTxUL_8VkA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:

avatar van Sinner
Heerlijk spel. Na wat gekloot eindelijk aan de gang gekregen (windows updates e.d). Nu stond deze al een tijd op mijn lijst om te spelen, al sinds een vriendin van me hem destijds streamde, en het spel stelt absoluut niet teleur.

Heerlijk sfeervol om in die ijzige winterkou je nederzetting op te bouwen onder het gezeur van een bende lamzakken die voortdurend staan te zeiken dat ze het koud hebben, honger hebben of de stank van hun rottende buurman hun ziek maakt

Tot zover een prima citybuilder/survival game dus - want je zal niet alleen het moreel van je bevolking hoog moeten houden, maar ook nog eens excursies erop uit moeten sturen op zoek naar andere overlevenden, interessante plekken e.d.

avatar van Squall Lionheart
4,0
Squall Lionheart (moderator)
Survival Horror Citybuilder, oftewel Apocalyptic Anno...

In eerste instantie lijkt 'ie wat beperkt, maar door de harde pressure die de oprukkende vorst met zich meebrengt, hervormt de game zich al snel van kleine citybuilder naar bikkelharde management. De eerste keer iets meer als 20 dagen overleeft, de 2de run gebanished na 30 dagen, maar de derde poging eindelijk de winter weten te doorstaan. Niet alleen blijft de game, door te focussen op survival, een lekkere drive hebben, ook dwingt het je steeds dieper in de mechanics te duiken. Zo blijven er unieke tactieken, met eigen interessante voor- en nadelen, ontstaan, waardoor je elk potje toch met andere tegenslagen en desastreuze gevolgen te maken krijgt.

Meer scenario's en unieke events waren welkom geweest, maar daar zijn de wat overpriced expansions voor.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:43 uur

geplaatst: vandaag om 11:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.