Sengoku 3 (2001)

Alternatieve titels: Sengoku Denshō 2001 | ACA NEOGEO SENGOKU 3 | AkeAka NeoGeo: Sengoku Denshō 2001

Arcade / Neo Geo Advanced Entertainment System / PC / PlayStation 2 / Nintendo Wii / Macintosh / Nintendo Switch / Xbox One / PlayStation 4 / Android / Apple iOS

Ontwikkeld door Noise Factory
Uitgegeven door SNK, D4 en Hamster

Dit is een zijwaarts scrollende beat 'em up. Shinobi reist over de wereld om ondoden te verslaan en kwaadaardige zielen te zuiveren. Hak, werp, beuk en gebruik wapens, ninjakunsten en ultieme ninjakunsten in deze hyperactieve ninja-game.

De laatste tijd speel ik met regelmaat brawlers / beat 'm ups tussen mijn games in als afleiding. Simpel, direct en leuke arcade fun. Sengoku 3 is naar mijn mening ook de beste die op de Neo Geo te vinden is. Was deeltje 1 eerder matig, deel 2 een hele forse stap in de juiste richting dan heb je met 3 toch echt de beste van het stel in huis. Heerlijk sprite-work, lekkere special attacks en combos die uit te voeren zijn en een redelijk divers pakket vijanden (obvious een deel palette swapped in het begin) zorgen ervoor dat ik me nog steeds niet verveel. Een beetje een underrated Neo Geo gem imo.