Travis Strikes Again: No More Heroes (2019)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 4

Ontwikkeld door Grasshopper
Uitgegeven door Marvelous

Zeven jaar na de gebeurtenissen in No More Heroes 2, heeft befaamde huurmoordenaar Travis Touchdown besloten zich terug te trekken van de ranglijstwedstrijden van de UAA. Hij woont nu ondergedoken in een camper in het zuiden van de Verenigde Staten, waar hij zijn tijd doorbrengt met het spelen van videogames. Maar de voormalige professionele honkbalspeler, nu moordenaar, Badman heeft gezworen wraak te nemen op Travis, voor het vermoorden van zijn dochter Bad Girl. Wanneer Badman hem opspoort en aanvalt, worden de twee getransporteerd naar de demonische "Death Drive MK-II", een bezeten geannuleerde console gemaakt door Dr. Juvenile.

avatar van -marco-
Zo’n zin in deze game. Voorgaande twee ook met veel plezier gespeeld!

Trailer beloofd iig veel goeds. Ik hou van dit stijltje

Speel zeven games in Travis Strikes Again: No More Heroes - Trailer | Nieuws | Insidegamer.nl

Helaas is mijn initieel enthousiasme wat afgenomen. Ik had een volwaardige No More Heroes verwacht. Dit lijkt me wat teveel op een collectie mini-games met een relatief korte speelduur. Kan me natuurlijk nog altijd vergissen, zeker omdat er niet bizar veel gameplay is vrijgegeven. Maar het lijkt me niet echt iets waar ik bvb de volle 60 euro voor zou neertellen.

avatar van -marco-
Ben ik niet zo bang voor. Stijl is dope en komt met adventure mode story

Day one aanschaf voor mij.

Nou ik blijf wel benieuw op zich. Suda 51 blijft wat mij betreft wel een top designer met zijn creatieve, wacky over-the-top games. Ik wacht het dus sowieso netjes af.

avatar van -marco-
Game word zo rond de 29,- zag ik.

Maar ga eerijk gezegd wel meer en meer twijfelen of ik deze wel aanschaf......

Sinner schreef:

Dat is precies mijn idee..

No More Heroes: Travis Strikes Again - Review - Travis Strikes Again: No More Heroes Review - nl.ign.com

Middelmatig en compleet verstoken van diepgang bevonden door IGN zoals eigenlijk al verwacht...
R.I.P Travis Touchdown Eeuwig zonde hoor..

avatar van -marco-
Reviews zijn erg divers. De een vind het een waardig Suda51 avontuur en de ander vind hem te beperkt.
Metacritic zijn 51 reviews tot heden, met gemiddeld resultaat van 7.0

Ik sla toch over.

Mja...wat ik er tot nog toe van gezien heb lijkt het me niet bepaald een topper. Ik houd wel van de bizarre Suda51 games maar dit lijkt echt gewoon teveel alsof het mini-games zijn die normaliter in een 'echte' No More Heroes game hadden moeten zitten als bonus of dergelijks. Ik kan me niet voorstellen dat het erg goed gaat verkopen. En aangezien Suda51 al heeft laten verstaan dat een eventuele No more Heroes 3 afhangt van de verkoopsaantallen van Travis Strikes Again...lijkt het me erg sterk dat we hier nog een deel van gaan zien.

Nou ben ik nog altijd geen fan van remasters maar als je dan toch een remaster had moeten doen - dan kom - had beide Wii delen in een mooie collectie uitgebracht voor de Switch. Dat zou een 40 euro wel waard zijn met het aantal uur plezier dat je eruit haalt. Had je als extra incentive misschien dit op een bonus disc of zo kunnen pleuren.

Sinner schreef:

Dat zou ik erg spijtig vinden.

Ondanks dat ik groot fan ben van Suda51 (Killer 7 blijft een van mijn beste games die ik ooit heb gespeeld) en dat deze game “maar” 29,- euro kost (digitaal), haak ik toch af. Jammer, het er meer van verwacht/gehoopt

Killer7 (2005) -marco-.... dat was ook mijn favoriet, er zou toch nog een remake van komen?.
Het verhaal in dat spel was zo open en vreemd dat als het opnieuw zou worden uitgebracht dan zou ik het als een nieuw spel ervaren. Wat een gave stijl en sfeer had dat spel he..

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
geplaatst:
Dit deel downloadde ik per ongeluk terwijl ik dacht de No More Heroes remaster te gaan spelen. In het begin was dit een verrassend leuke spinoff, waardoor ik door wilde spelen. Niet van hoog niveau, maar door alle gekke trekjes was het onderhoudend genoeg om te blijven gamen. Maar waar het uiteindelijk naar een 2,5* zakte is het vreselijke laatste level, waar geen einde aan leek te komen.

Travis Strikes Again heeft veel van de leuke No More Heroes trekjes: allerlei verschillende artstijlen die door elkaar gebruikt worden, vreemde komische boss battles, levels met creatieve gimmicks of gave aanvallen die satisfying zijn om op een groep vijanden te gebruiken. De top-down gameplay is daarentegen minder leuk dan de 3rd person gameplay: geen worstelgrepen, geen perfect dodge systeem en geen blokkeer knop. Combineer dit met veel slappe vijanden die met button mashen te verslaan zijn en dit voelt meer als een top-down Dynasty Warriors dan No More Heroes. Geinig om voor even te doen, maar de gameplay is niet sterk genoeg om een heel spel staande te houden.

In de eerste helft had ik het aardig naar mijn zin, maar op gegeven moment werd het vechten echt te eentonig en de levels werden te langdradig. Als er een leuke gimmick was, (zoals het level waar je straten moet roteren om nieuwe wegen te creëren) dan worden deze te lang gebruik, waardoor op gegeven moment de charme eraf is. Dit werd al helemaal rot in het laatste level waarin ze meerdere grote doolhoven achter elkaar deden (terwijl het zicht is beperkt).

Om weer ff positief te zijn: No More Heroes had verrassend veel leuke homages aan andere games. Zo zijn er een boel shirts te koop met allerlei onbekende indiegames, een stuk waarin Travis moet samenwerken met de mafkezen uit Hotline Miami (en ze zelfs Travis hebben vormgegeven in de stijl van de Hotline Miami cutscenes). Mijn favoriet was een mini-vervolg van Shadows of the Damned, die zich jaren na die game afspeelt en Travis door bekende gebieden uit die game moet lopen. Vooral hoe Eight Hearts en Travis aan het fanboyen waren over hoe stoer ze elkaar vonden was grappig. Travis merkte zelfs op dat er een New Game + moest komen voor Shadows of the Damned, die uiteindelijk in de 2024 Hella Remastered is verschenen.

Een game met zijn gave momenten, maar ik kan het moeilijk aanraden met alle langdradige levels en het mediocre vechtsysteem. Misschien als jij en een vriend grote fans zijn van het verhaal uit No More Heroes, dat je meer waarde eruit kan halen dan een single player die merendeels van het verhaal oversloeg.