menu

Claire (2014)

Alternatieve titel: Claire: Extended Cut

mijn stem
geen stemmen

PC / PlayStation 4 / PlayStation Vita / Xbox One
Adventure
single player

Ontwikkeld door Hailstorm
Uitgegeven door Hailstorm en Limited Run

Claire is alleen, verdwaald en opgejaagd, in een wereld die steeds meer gehuld wordt in duisternis, waar elke schaduw gevuld is met onzichtbare bedreigingen. Geholpen door haar hond en alleen bewapend met een zaklamp, moet Claire haar angsten overwinnen om haar comateuze moeder vinden. Er zijn echter ook anderen op zoek naar verlossing in deze duisternis. Claire moet beslissen wie ze gaat redden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Z8n9Y6EU3Zw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Heb het zo'n 40 minuten gespeeld, maar het is te desoriënterend. De game bestaat uit een grote hoeveelheid deuren en kamers, met een top-down kaart om alles te verbinden. De topdown kaart is echter getekend alsof het voor een 3D game is, waardoor het lastig werd om in 2D te navigeren. Het was moeilijk om te zeggen waar je precies links of rechts moest, welke deur in de voorgrond zat of juist in de achtergrond. Het gebeurde me te vaak dat ik heen en weer liep, de map openen na elke deur, omdat ik niet goed begreep hoe ik precies moest lopen. Wanneer je meer bezig bent met het worstelen met de standaard navigatie dan de vijanden en puzzels is het een slecht teken.

De sfeer is verder prima. Prima sprite-art met een grimmige sfeer en een aardig mysterie over wat er werkelijk aan de hand is. Misschien dat ik hier een walktrough of let’s play van ga kijken, maar het spelen werkte te desoriënterend.

avatar van Sinner
Fonzzz002 schreef:
desoriënterend


Beschrijft het spel perfect. Het is op zich best een interessante indie horrorgame maar heb het om exact dezelfde redenen aan de kant gegooid een paar jaar terug. Ook al zat de sfeer goed - het was zo'n kluwen om de juiste gang in te lopen dat ook ik het bijzonder snel links heb laten liggen.

Ik ben blij dat ik hier niet de enige in ben want er waren best wel wat mensen positief over. Of het moet echt aan mijn richtingsgevoel en orientatie alsnog liggen (beide tegenwoordig 0,0 - je vraagt je af hoe je dat in de jaren 80 en 90 zonder een automap functie hebt gedaan ).

Gast
geplaatst: vandaag om 16:06 uur

geplaatst: vandaag om 16:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.