Slice, Dice & Rice (2017)

Alternatieve titel: Zan! Zan! Zan!

PC / PlayStation 4 / Nintendo Switch
Fighting
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Dojo
Uitgegeven door PlayWay en Arc System Works

Deze fighting game, welke de inspiratie weghaalt bij Bushido Blade, betreden beide spelers de arena zonder health bar. Het gaat er zodoende om dat je een opening in de verdediging van je tegenstander moet zien te vinden, om vervolgens toe te slaan - om met één enkele aanval de ronde te beëindigen.

Qua idee heeft het spel wel wat weg van Divekick en (inderdaad) Bushido Blade (of zelfs Barbarian op de C64). Geen levensbalk, maar korte, snelle matches die draaien om het toedienen van die ene dodelijke klap om je tegenstander te vellen. Je hebt drie soorten aanvallen en een block en matches duren over het algemeen niet langer dan een paar seconden (je moet je tegenstander overigens 4x neerhalen voor je naar de volgende mag). Toch is het in tegenstelling tot bvb Divekick superieur. Grafisch is het een sfeervol spel, met minimalistisch kleurgebruik, dat zich afspeeld in de Japanse onderwereld, en ook het feit dat iedere tegenstander (er zijn in totaal acht verschillende karakters) zijn eigen vechtstijl en wapen hanteerd geeft het spel zijn eigen flair. Niet iets voor een halve middag mee bezig te zijn maar om hier en daar een kwartiertje te spelen zeker geen misser. Al helemaal niet met een vriend.

Ik had het trouwens in een Humble Bundle voor 1$. Dus al helemaal geen miskoop voor mij.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Ik vind de artstyle van deze game echt heel erg vet