The Elder Scrolls III: Morrowind (2002)

PC / Xbox

Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda en Ubisoft

Als gevangene word je vrijgelaten in Vvardenfell, een provincie van Morrowind, op bevel van de keizer. Gedurende het spel beslis je zelf hoe jouw character eruit ziet en in welke vaardigheden je jezelf ontwikkelt. Ook kan je zelf kiezen of je je bezig gaat houden met de vele sidequests van de gildes of dat je het hoofdverhaal gaat volgen, waar de god Dagoth Ur centraal in staat.

Gebruik gewoon mac
Veel beter en veel mooier

en veel minder games

avatar van Foetsj_NL
Waarom veel beter ? Denk je dat een Mac op kan tegen een High-End PC ?

avatar van Tha)Sven
Ik heb gewoon iets tegen microsoft. .. ja ik weet het vreemd dat ik dan toch een xbox en xbox 360 heb. Maar dit is het TES morrowind topic dus ontopic nu maar weer

Tha)Sven schreef:

Waarom start je niet in een aparte thread de 3.267.229ste internetdiscussie over PC vs Mac

rpger schreef:

Ik denk dat dat ook de grootste reden is waarom ik er niet over ga

Heerlijk spel. mijn absolute nummer 1. Deze game mag dan niet perfect zijn (ook ik word gestoord van de houterigheid en t trage, onrealistische lopen van mijn character), het voelt gewoon goed. elke keer als ik t spel start, en ik hoor t melodietje, raak ik in n trance, waar ik uren in kan blijven. heb zo al heel wat maanden speeltijd in dit spel zitten.

ik ben een grote Elder Scrolls addict geworden dankzij dit spel. ik speel nu ook oblivion, maar die haalt het, ondanks de mega-graphics en supergave gevechten, niet bij deze klassieker.

avatar van 7higer7
geweldige game much beter dan oblivion ( oblivion is ook goed maar haalt het niej bij deze ) de graphics de gameplay alles klopt

avatar van Thefedaykin
Wat een fan-tas-tische game is dit!
Muziek, onderdompelende vrijheid, interessante verhaallijn en een volledig customisable karakter. Prachtig water, interessante wezens en honderden wapens. Ik ben niet echt een RPG-liefhebber, maar deze sandboxgame heeft een plekje in mijn gameshart.

avatar van 7higer7
heb toch besloten dat ik morrowind net iets beter vond dan zelda ocarina of time het is een erg moeilijk keuze geweest maar heb hem net nog eens opnieuw gespeelt en het is d beste game ooit gemaakt naar mijn mening

Morrowind,

Pff waar moet ik beginnen, het heeft me in iedergeval al zeker 2 jaar aan nutteloos rondlopen en items jatten, kamers kerkers grotten doorzoeken en zo af en toe een freak killen gekost.
Vaak bij Squall Lionheart thuis achter zijn pc (hog hog) en dan alle items mooi plaatsen in een van mijn huizen (lijken mooi weggewerkt staat anders ook zo stom) en alles mooi inrichten.
Mensen als er 1 spel is wat zo uitgebreid is dat je er in verdrinkt dan is het morrowind wel. Zet er even alle expansions bij en een aantal van de miljarden mods die er zijn erbij en KABAAM een vette game
met jaren speelplezier.

Heb je m nog niet gespeeld begin er dan pas aan als je de komende maanden niets anders te doen hebt, het spel
zuigt je zo 3 maanden weg.

een dikke 5!

Grtz

L4rZ

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
djl4rz schreef:

Aaah da memories... Die butt-kleine begin shack (van Foryn Gilnith, die belasting ontduiker) tot de nok toe volgestouwd met items, kon er niet eens meer lopen. En toen een uur bezig geweest met een ceramic bowl vullen met 100+ pearls , zag wel mooi uit...

...zuigt je zo 3 maanden weg. een dikke 5!

Jop vele maanden weggesuckt! zeker 5*

djl4rz
Greetings and salutations from Seyda Neen.

djl4rz schreef:
Morrowind,

met jaren speelplezier.

zuigt je zo 3 maanden weg.

een dikke 5!

Grtz

L4rZ

Wat vond je van Oblivion dan? Zeker enigsinds teleurgesteld?

djl4rz
Bij oblivion teleurgesteld? neuh is toch een heel andere game met een andere sfeer en grafish vele malen mooier.
Jammer dat de wereld zo klein is en de mogelijkheden beperkt zijn. Maar vind het wel een waardige opvolger.
Morrowind was gewoon uniek iets, met onmogeljik veel opties.
Denk alleen dat ik oblivion geen 2-3jr zal spelen zoals morrowind.

avatar van sdr
sdr
Wat een spel is dit, kocht deze in 2002 toen ie al afgeprijsd was, in dat mooie karton-achtige hoesje. Zelfs nu, 6 jaar later, heb ik nog niet alles gedaan wat er te doen is in Morrowind. Er is zo ontzettend veel te doen, sommigen zien dat als een minpunt, maar voor mij is dat het pluspunt. De grote hoeveelheid bugs/glitches neem ik maar voor lief. De graphics zijn ongekend mooi, het water, de lucht, en de muziek, tel het bij elkaar op en je hebt een top sfeer in het spel. Opvolger Oblivion kan mijn computer niet aan, maar ik vermaak mij nog genoeg met Morrowind.

Redguard schreef:

Traag lopen? Heb je de "boots of blinding speed" nog niet gevonden?

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
In tegenstelling tot Oblivion heb ik Morrowind nog niet gemod. Nu ik dat van plan ben heb ik even de modlijst doorgelopen op planetelderscrolls. Er zijn er niet zoveel als voor Oblivion maar dat scheelt niet veel. Ik heb nu ongeveer dertig mods gedownload die me interessant lijken. Erg leuk dat ontwikkelaars met uitgebreide mod mogelijkheden komen, verlengt de levensduur van een game met heel erg veel jaar. Ben benieuwd of het er ooit voor consoles gaat komen.

avatar van rpger
Ik heb er ook een zooitje geinstalleerd. Lekker tijdloos deze game zeg!

Mijn 1e rpg en hij blijft de leukste

in het begin al. op die boot, ik zag gelijk al: dit is het nou.

De sfeer, de stemmen en omgevingen waaren gewoon top.
De duistere mensen hadden een duistere sfeer en de vrolekijre mensen zoals de meesten vrouwen die deden weer aardig.

Wat ook vel gaaf is, is dat ze je aanspreken op uiterlijk en gedrag. zo zijn sommige mensen minder aardig tegen een orc dan tegen een redguard ofzo.

Wat wel een groot minpunt is, is dat je de vijand niet echt raakt. Je blijf maar hakken en slaan en voordat je de vijand 2 keer geraakt hebt ben jij al dood. daarom liet ik het bij verkennen.

Voor mij krijgt dit spel een 4.

Zo goed als een open-ended game kan worden. Heerlijk je eigen ding doen in die gigantische wereld! Een wereld die fantastisch vormgegeven is en een heerlijke, unieke sfeer heeft wel te verstaan.
Bethesda is mij heeeeeeeeeeeeeeel veel uren van mijn leven schuldig, want wat heb ik dit ziekelijk veel gespeeld. Ook al draaide hij op mijn pc'tje als een omaatje die met rolator en al door het drijfzand moest. Ik was in trance!
Onverstoten op no.3 in mijn lijst!

gamelord
Wat is deze goed zeg!! het leukste is dat je hem op firstperson of thirdperson kan zetten. En de transportmiddel..super(weet alleeen niet wat het is..een spin??).
Voor de rest precies zoals een RPG hoort te zijn...Uren en uren kun je erin ronddolen. Ben ook goed te spreken over de uitbreiding Bloodmoon.
5,0*!!

avatar van Starmaster501
het scheelt voor mij gewoon 2 sterren dat je die vijanden niet raakt. je blijft maar slaan maar er gebeurt niet. daar word ik zo pissig om omdat de rest van het spel geweldig is en je perse god mode aan moet zetten...

avatar van Starmaster501
kan iemand mij eiegenlijk vertellen wat nou egt de verhaallijn is? ik weet alleen dat je als gevangene op dat eiland ben gezet

avatar van Belhifet
Starmaster501 schreef:

Hoezo raak je geen vijanden? Dan doe je toch echt iets fout denk ik hoor.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Als je skill te laag is mis je soms. Typisch voor RPG's. Bij een isometrisch perspectief valt dat niet zo op maar in first person ziet het er een beetje raar uit. Ik moest daar eerst ook aan wennen omdat ik Oblivion gewend was.

Belhifet schreef:

Hoezo raak je geen vijanden? Dan doe je toch echt iets fout denk ik hoor.

nou ik zit te hakken op die beesten maar er gebuert niets. ik raak ze niet eens. soms raak je ze wel... maar dat is in het begin zo

avatar van sdr
sdr
Starmaster501 schreef:

Dat is omdat je skill ergens in niet hoog genoeg is. Als je maar een short blade van 5 hebt bijvoorbeeld raak je inderdaad amper.

Erg mooi maar voor mij wat te traag. De graphics vind ik ook te houterig.

vraagje!

ik heb recent een laptop gekocht en ik keek er naar uit om morrowind (oude game) te spelen! de vreugde was van korte duur toen bleek dat ik mijn spel niet kan saven... ik ben vergeten welke foutmelding er dan komt, maar heeft iemand van jullie een idee?

Nog een vraag, het tidle screen (het scherm waarin je cheats kan ingeven) verschijnt niet op als ik het spel op laptop speel. is dat een andere toets die ik moet gebruiken ofzo? op mijn desktop pc was het de knop onder ESC (de knop met dit: ²)

laat iets horen!