The Elder Scrolls III: Morrowind (2002)

PC / Xbox

Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda en Ubisoft

Als gevangene word je vrijgelaten in Vvardenfell, een provincie van Morrowind, op bevel van de keizer. Gedurende het spel beslis je zelf hoe jouw character eruit ziet en in welke vaardigheden je jezelf ontwikkelt. Ook kan je zelf kiezen of je je bezig gaat houden met de vele sidequests van de gildes of dat je het hoofdverhaal gaat volgen, waar de god Dagoth Ur centraal in staat.

avatar van fabblwaps
Je moet vaak echt de teksten lezen bij quests, de hoofdlijnen van wat er gezegd wordt kun je ook in je journal terugvinden. Vaak zeggen mensen waar je moet zijn, bijvoorbeeld; je moet bij Balmora naar het zuidwesten gaan. en bij de eerste splitsing naar links.

BoordAppel (moderator)
Hmm, hier had ik ontzettend veel moeite mee om in te stappen

De learning curve is ook veel groter dan bij Oblivion maar de beloning is uiteindelijk ook veel groter. Teksten lezen is essentieel, heb je daar geen zin in dan kan je er beter niet aan beginnen.

Ja, aan dit spel heb ik erg veel plezier aan beleefd. Ik denk dat ik zo goed als alle side-quests had gedaan en bijna alle teksten gelezen. Zeer leuk spel. Ik heb Oblivion nog liggen maar ben er niet aan begonnen omdat me het levelen niet zo zinde. Blijkbaar is in Oblivion de kracht van je tegenstanders afhankelijk van je eigen ervaring.

BoordAppel (moderator)
Mods installeren, Grovonion, dan speelt het allemaal een stuk fijner.

Gaat dat ook op de PS3?

Nope

avatar van rpger
Grovonion schreef:
Gaat dat ook op de PS3?

You kid you kid!! lol

avatar van Griekse God.
fabblwaps schreef:

Klopt, ik heb ook geprobeerd die hints op te volgen en bij de eerste paar quests ging het nog wel (zowel main story als sidequests) maar op een gegeven moment was het me gewoon te onduidelijk en struinde ik het hele gebied af zonder iets te vinden. Misschien was ik destijds ook te jong, dat kan ook natuurlijk.

rpger schreef:

You kid you kid!! lol
Ik ben graag van dienst anderen te laten lachen, maar vertel aub wat er zo grappig aan is? Een mod is toch typisch iets in de PC wereld, ik zou vermoeden dat als dit voor PS3 mogelijk is dat het in de vorm van DLC's gebeurt? Of ben ik aan het raaskallen?

BoordAppel (moderator)
Modden zal vermoedelijk nooit naar de consoles komen dus als je deze game (of Oblivion) met mods wil spelen zal je hem op de pc moeten aanschaffen. Oblivion is ook al wat ouder dus een supercomputer heb je niet nodig.

avatar van JustMike
auch, het valt tot zover niet tegen, behalve het vechten en het speelt heel anders dan oblivion.

avatar van LimeLou
Het vechten is de reden dat ik deze game niet wil doorspelen

avatar van Starmaster501
Vandaag weer even geïnstalleerd. De sfeer is gewoon fantastisch. Alleen weer dat rotte vechtsysteem wat mij steeds het spel weer doet afsluiten. Maar ik ga eens proberen mezelf een beetje erin te verdiepen.

avatar van LimeLou
Maar het staat op de 3e plaats in je top 10? Ik wens je succes. Ik wou ook eerst beginnen aan Morrowind, maar moest weer denken aan het vechtsysteem.. brr..

avatar van Starmaster501
Klopt, dat komt gewoon omdat de rest van de game zo mooi is. Het is zo'n mooie plek om rond te lopen. Maar eigenlijk moet hij veel lager staan in mijn top 10 maar dat komt nog wel.

avatar van fabblwaps
Er zijn ook heel veel mods gemaakt voor Morrowind. Het zal me niets verbazen als er een paar tussen zitten die het vechtsysteem verbeteren.

avatar van Starmaster501
De moeilijkheidsgraad helemaal naar beneden schuiven werk ook wel. Maar dan word het weer te simpel, maar misschien wel een optie om even in de game te komen.

avatar van JustMike
lijkt me erg leuk, ben nu aan het modden. iniedergeval

avatar van Vivec
Verdomme zeg, sinds enkele weken helemaal verslaafd aan dit spel. Mooie verhaallijn, uitgebreide, mooie wereld en alles is open. Je kan een item uit een grot halen, verkopen, en zo een toekomstige quest niet meer kunnen uitvoeren, tenzij je je herinnert wààr je het verkocht hebt, en het spel houdt je niet tegen! Fantastische sfeer ook, je voelt je echt bedreigd als je die Ghostgate binnen wandelt bijvoorbeeld.

Ik speel nu met een Dunmer onder het teken The Lady. Grootste nadeel hierbij is wel dat ik slechts 1 magicka punt per intelligence punt krijg, en een maximum van 100 is nogal weinig.

Wat is volgens jullie het beste character? Ik dacht aan een (Combat) Breton met The Mage als teken of een Nord met The Atronach (wegens de natuurlijke abilities van deze twee rassen, en de effecten van deze tekens die anders moeilijk te compenseren zijn + ze geven geen nadeel).

Spoiler alert: skills en attributes maken niet echt veel uit... aangezien je toch jezelf beter kan maken bij die trainers en als je dit oplettend doet, kan je x5 bonus krijgen voor attributes. Inbreken in de Redoran Vault in Vivec en alles gaan verkopen aan de Mudcrab merchant en je bent vertrokken (niets dat hier ligt, of geen van de personen die de sleutels heeft is belangrijk voor een quest).

avatar van jellecomicgek72
Was hier laatst eens aan begonnen maar nu 2 uurtjes toch maar ermee gestopt. Zo'n ouderwetse toestand allemaal.. Lees hier dat het met mods allemaal een stuk beter is maar waar kan ik die vinden?

avatar van fabblwaps
Check RPGers post op pagina 4.

avatar van nfl8tble
De standaard voor een Elder Scrolls game is en blijft voor mij Morrowind. Tevens blijft dit ook het beste spel dat ik ooit gespeeld heb. Al is het een quasi gedeelde plaats met Zelda.

avatar van GameEvolutie
nfl8tble schreef:

Ja Morrowind is wat mij betreft ook echt een aanrader zelfs nu nog!

mister-fool
Zeer slechte gameplay heeft dit spel. Wellicht ben ik hierop extra kritisch doordat ik voornamelijk een platformliefhebber ben, maar nergens voelt het alsof het de speler is die het karakter bestuurd. Dit begint al door het tergend langzame looptempo. Ik heb al gezien dat er een of andere missie is die je moet halen om sneller te kunnen lopen, maar dat is nauwelijks een excuus. De hitdetectie voelt erg stijf aan. De menu's zijn irritant. Het hoge gemiddelde vind ik wel verklaarbaar, aangezien het spel zijn spelers enorm serieus neemt, getuige de grote vrijheid die de speler heeft. Daarnaast heeft dit spel, voor zover ik het gespeeld heb, een erg leuk verhaal. Echt sfeervol vond ik het spel daarentegen niet. Dit komt met name doordat het er allemaal zo lelijk uitziet. Dit spel is mijns inziens geen aanrader.

kingsnake77
Krankzinnig word ik van dit spel. Ik weet niet wat ik moet doen, ik loop maar wat heen en weer. Weet niet waar ik heen moet.
Ik heb geen geduld voor dit spel.
Ook vind ik de menu's erg irritant, en weet ik niet wat ik doen met mn items.
Een kleine tutorial of introductie zou prettig zijn.
Heb het gelijk van de pc verwijderd.

avatar van Starmaster501
Haha, RPG's zijn dus niks voor jou
Eigenlijk niet de bedoeling dat je gaat stemmen terwijl je maar een paar minuutjes doelloos hebt rondgedwaald maar je geeft gelukkig ook weer geen hatende 0,5

kingsnake77
Zou ik nooit doen.

Maar ik heb Zelda gespeeld op de N64 en ook op een snellere pc ooit eens Guildwars, dat was allemaal makkelijker te begrijpen dan dit

avatar van Starmaster501
Hmm ja Zelda is wat meer lineair en wordt je meer geholpen, in Morrowind wordt je gewoon compleet vrijgelaten in de wereld om te doen wat je wilt.

mister-fool
Starmaster501 schreef:

Dat is op zich niet het probleem: maar geef de speler dan wel de tools om adequaat in een open wereld rond te lopen. Dingen als een bruikbare questlog bijvoorbeeld. Daarnaast vind ik het spel niet echt sfeervol; waardoor ik de vrij hoge learningcurve van dit spel verre van vermakelijk vind.

Raar, 't is al een hele tijd geleden maar ben zeker dat ik nooit problemen had met de interface van Morrowind. En ik ben daar wel gevoelig voor, maar kan wel inkomen dat als dit tegenzit, je het spel ook niks vind. Maar geef het wel een uur of 2 de tijd om te wennen.