Kane & Lynch: Dead Men (2007)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door IO
Uitgegeven door Eidos en Mastertronic

In Kane & Lynch volg je het verhaal van de twee titelhelden. Hoewel je ze moeilijk helden kan noemen. De afgedankte huurmoordenaar en een tot dood veroordeelde schizofreen zullen samen moeten werken om zich een weg te worstelen door een wereld vol dood en verderf. Met zeer gewelddadige overvallen en brute moorden willen ze geld bij elkaar sprokkelen om zo kans te krijgen op een nieuw leven. Veelal geïnspireerd op films als Heat en Collateral betreffende graphics en actie.

avatar van Hadouken
Hier ben ik erg benieuwd naar, schijnt echt goed te worden.

Gameplay Trailer

avatar van davidov
Same here.... van de makers van Hitman klinkt misschien gek: maar dat schept hoge verwachtingen bij mij

avatar van sinterklaas
Lijkt me een vette game. Naarmate ik erg van levels hou waarmee je in een groepje de strijd aan moet gaan en de kogels om je oren vlegen.

avatar van Iron Rose
Deze lijkt me echt zo gaaf worden. ''Veelal geïnspireerd op films als Heat en Collateral betreffende graphics en actie''. Kom maar op zou ik zeggen. Trouwens ook co-op te spelen.

avatar van Foetsj_NL
De Artificial Intelligence schijnt in dit spel bizar goed te zijn. Alleen grafisch vind ik het iets tegenvallen. Zo zullen alle vijanden er hetzelfde uitzien enz.

avatar van gemaster
De gameplay beelden die ik zag, daar werd ik nou niet bepaald vrolijk van. Vond de AI verschrikkelijk knullig en de graphics nou niet bepaald fantastisch. Misschien maar even de reviews afwachten voordat ik de game ga spelen.

De tussenfilmpjes zien er mooi uit. Wat ik op de trailers te zien kreeg, tenenkrommend slecht:
De grafics zien er niet afgewerkt uit, saaie omgevingen, je rent van de ene schuilplaats naar de ander, agenten die niet op je kunnen mikken. Het enige wat tot nu toe kick is, is dat intromuziekje.. ben benieuwd..

avatar van Iron Rose
Ligt 23 november in de winkels. Wordt wel lastig met al die andere toppers, maar deze ga ik zeker in de gaten houden.

avatar van Foetsj_NL
Beetje zonder dat hier geen goede onlinemodus aan vast hangt, had tof kunnen worden.

Foetsj_NL schreef:

Je kon K&L toch co-op online spelen, had ik ergens gelezen. Dat zou wel gaaf zijn.

avatar van Markies de Sade
Nou zo slecht waren die graphics nou ook weer niet. Ik vind gameplay het allerbelangrijkste, en die is super als je ziet dat je met een touwtje a la bergbeklimmer langs een wolkenkrabber moet glijden of ineens terechtkomt in een inferno van tientallen politiewagens en honderden agenten die je lekker stuk kan schieten (Heat).

avatar van drezic
Foetsj_NL schreef:

De onlinemodus schijnt juist DE reden te zijn om dit spel aan te schaffen.

avatar van Iron Rose
Maar je kan toch niet online co-op? Volgens mij alleen off-line.

avatar van drezic
Volgens de PU kun je zowel off- als online Coöp. Schijnt erg vet te zijn.

avatar van Hadouken
Hoewel maar een 78 (wat slordigheidjes) van PU, ik ben er erg enthousiast over geworden. Het verhaal schijnt erg vet te zijn en de co-op een must!

avatar van Iron Rose
..... en ik heb m al binnen. Ben erg benieuwd maar ik moet nu toch echt even Assasin's Creed, R6 Vegas en Pro Evo 2008 voorrang geven.

avatar van 7higer7
net in huis gehaald en vond hem redelijk goed..
graphics waren niet super en er waren beetje van die standaart wapen het verhaal zat erg goed in elkaar miss vind ik dat nog wel het beste van het hele spel 3 * tot nu toe en zometeen ff kijken hoe het er online uitziet

avatar van Hadouken
Kun je ook al iets zeggen over de co-op? Dat schijnt namelijk het beste te zijn aan de hele game.

avatar van Thomas83
Op verschillende sites over gamen wordt gesproken over het vertrek/ontslag van Jeff Gerstmann bij Gamespot. De aanleiding hiervoor zou zijn dat hij Kane & Lynch: Dead Men geen goede recensie zou hebben gegeven en maar een 6.0 gaf, terwijl Gamespot de hele site in het teken van de game had staan.
Mocht dit waar zijn dan zegt dit denk ik wel het een en ander hoe de gamewereld wat betreft gamereviews in elkaar zit. De developers hebben volgens mij een veel te dikke vinger in de pap. Een reden waarom jaren geleden gameblad Hoog Spel ook is gestopt.
Persoonlijk ben ik vaak ook wel wat wantrouwig over de gamebladen en gamesites als ik die vaak bomvol advertenties voor games zie staan.

Leuke humor, flink schelden maar wel enorm kort.

avatar van Iron Rose
Tot nu toe absoluut niet onder de indruk. Alles wat in de game zit is al een keer gedaan en veel beter. De settings zijn op zich wel leuk maar achteraf blijkt het allemaal best tegen te vallen. Het verhaal vind ik nou ook niet echt heel bijzonder ofzo. Het leukste is nog dat Lynch elke keer flipt.

Persoonlijk vond ik het in het begin tegenvallen, want ik had best hoge verwachtingen van de makers van de Hitman series. Grafisch is het geen hoogstandje en over controls wil ik niet eens hebben. Zelf heb ik het 2 keer uitgespeeld in één week.
Maar ik ben blijven spelen door het verhaal, wil namelijk weten hoe Kane en Lynch het uiteindelijk flikt een bank te beroven, en door de constante actie.
Later in de spel zit je op een gegeven moment buiten met 4 crewmember omsingeld door massa's politieagenten die je keihard dood willen hebben, kogels vliegen om je heen, auto's ontploffen naast je en dat vind ik wel heftig.
Een redelijke verhaal met wat onverwachte gebeurtenissen die echt eventjes laat merken dat dit van verre van normaal is.

Een kleine voldoende, 3 sterren, omdat de actie en verhaal het wel goed maakt, een aanrader voor mensen die wel eens een badguy willen spelen.

avatar van Deftones_JP
Thomas83 schreef:

Ik geloof dat op zich wel. Ik kan massa's games noemen die een veel te hoog cijfer hebben gehad. Halo 3 bijvoorbeeld, bijna exact dezelfde game als de voorgaande delen. Resultaat; het regende negens en tienen. Bioshock, super maar niet perfect maar de scores zaten vaak genoeg tegen de 10 aan. In Nederland is het vooral Killzone die veel te hoog beoordeeld wordt. De PU gaf zelfs aan dat ze de game destijds te hoog hadden gewaardeerd. Daarom is een site als deze zo nuttig.

De gameplay is zo vet dat de game nog aardig wegkomt met de standaard graphics en soms vervelende besturing. Het cover systeem is soms super onhandig en vaak kun je moeilijk achterhalen waar de kogelregens vandaan komen. Wel heb je vaak het gevoel in een die hard film te zitten of in Heat. De game is best leuk, vooral in co-op. Neemt niet weg dat de game erg kort is en soms ook nog frustrerend moeilijk. Al met al ***

avatar van Iron Rose
Ik had heel veel verwacht van Kane & Lynch: Dead Men maar uiteindelijk kan de game mijn verwachtingen niet waar maken.

Om te beginnen is de game gewoon te kort. Ik denk dat ik er binnen 7 uur door heen ben gekomen en dan heb ik nog een paar keer flink vastgezeten bij frustrerende stukken (vrachtwagen, anyone?). Dit vind ik echt te kort voor iets waar je 60 euro voor betaald. Nu had het niet zo erg geweest als het gewoon een onwijs goede game was geweest, maar helaas is K&L dat niet.

Je speelt met Kane en maakt deel uit van het dynamische duo met Lynch. Kane is behoorlijk gestoord maar blijkt een gezellig fruitvliegje te zijn vergeleken met Lynch. Lynch is ook niet helemaal 100% en als hij zn pillen niet slikt verandert ie in een massamoordenaar (hij heeft ook zn vrouw waarschijnlijk vermoord in een black out). Zonder het verhaal te verklappen kan ik wel zeggen dat Lynch de boel ook vaak weet te verkloten waardoor er weer een wending in het verhaal komt. Het is daarom ook zo jammer dat je alleen met Kane speelt terwijl Lynch eigenlijk veel vetter is. De conversaties tussen de twee zijn echt geweldig en daarom een compliment aan de voice acting mensen. Ook erg leuk zijn de opmerkingen die je naar je hoofd krijgt als je Lynch opdrachten geeft:

Kane: '' Go There''
Lynch: '' Sure......... Fucking asshole''

Overigens heeft Lynch ook de beste Quote van de hele game. Als hij een gijzelaar moet bewaken en die uiteindelijk in haar hoofd schiet krijg je de droge uitleg van Lynch: ''I was aiming for her legs''. Op dit soort momenten is K&L op zn best.

Maar uiteindelijk gaat het toch om de gameplay en graphics. Om bij het laatste te beginnen: K&L ziet er aardig uit maar absoluut niet next gen. Deze game had ook naar de ps2 worden geport zonder al teveel kwaliteitsverlies. De omgevingen zijn best aardig maar zeker in het eerste deel (dat overigens wel het beste deel is) is er te weinig variatie in graphics. Aangezien het hier gewoon om op zich staande levels gaat had dit wel wat mooier gemogen. Zeker als je bedenkt dat bijv. Assasin's Creed continu 10x mooiere graphics in een veel grotere wereld en veel minder laadtijden op je scherm tovert. Als je dan weer een beetje inzoomt op het hoofd van Kane ziet dat er wel weer erg mooi uit.

De levels zijn allemaal wel erg afwisselend, al komt het vaak op hetzelfde neer. Zo moet je de ene keer gevangen zien uit te breken uit een gevangenis (goh) en het volgende moment zit je in de jungle van Panama. Dit houdt het allemaal toch wat frisser maar uiteindelijk draait het om van punt A naar B te gaan en daartussen alle mannetjes nierschieten. Ook moet je af en toe abseilen maar dit stelt weinig voor.

De gameplay van K&L blijkt uiteindelijk toch de falen op een aantal punten. In principe is er weinig mis: de animaties zijn aardig soepel en ook het richten werkt goed. In een game waar je de kogels echter continu om de oren vliegen is het belangrijk dat je een fatsoenlijke schuilplaats kunt vinden. Maar schuilen blijkt lastiger te zijn dan je denkt. Er is geen speciale knop en je zodra je tegen een muurtje staat gaat ie daar automatisch tegen aan leunen. Dit werkt in K&L echter niet goed. Vaak duurt het even voordat ie echt gaat leunen (bij sommige muurtjes kan je opeens helemaal niet schuilen ) en dan kan het soms al te laat zijn. Bovendien gaat ie soms ineens schuilen terwijl je dat niet wilt. Dit zorgt voor frustratie en vaak onnodig doodgaan.

Een ander slecht onderdeel is de A.I. Als Kane kan je simpele orders geven aan Lynch en andere. Maar 9 van de 10 keer lopen ze in de weg en kan je niet goed schieten. Ook ergelijk is dat je ze de opdracht kan geven om bepaalde mannetjes van een afstandje af te schieten. Een normaal mens zou dan van een afstandje gaan schieten maar nee, jouw hulptroepen rennen er als een stel rambo's er naar toe en proberen zo de vijand te doden. En nee, dat werkt gewoon niet, het eindigt in de dood van jouw maten en jij kan ze gaan oplappen. Maar uiteraard moet je dan eerst de vijanden doden want je maten liggen in een vuurlinie. Wat overigens wel goed is gedaan is dat je zelf kan worden opgelapt als je sterft. Je krijgt een spuit adrealine van een van je maten (als die niet ergens zelf liggen weg te rotten) en je kan weer door. Echter, te snel achter elkaar een shot krijgen is niet goed en dan zal je alsnog dood gaan. Ook de AI van de vijand is niet geweldig. Als zij schuilen kun je vaak nog een deel van hun lichaam zien. Ook blijven ze soms veel te lang op een plaats zitten, werken ze niet genoeg samen en kunnen ze maar 2 zinnetjes zeggen (niet echt net gen).

De game belooft shoot outs die lijken op films als Collateral en Heat. Mede door de eerder genoemde problemen loopt het allemaal niet zo lekker. Je loopt te snel tegen problemen op en het is uiteindelijk allemaal niet zo spectaculair als het wordt beloofd.

Helaas lijkt het nu alsof de game zeer matig is. K&L kent echter ook een hoop toffe momenten maar die blijven een beetje ondergesneeuwt door de minpunten. Het is allemaal wel aardig. Het rolt van level naar level en je blijft eigenlijk maar spelen. Niet omdat je het zo onwijs vet vind maar omdat het wel ok is. Van de straten van Tokyo tot die tergende on-rail (wat heb ik daar toch een schijthekel aan) finale in Panama. Uiteindelijk is Kane and Lynch gewoon te lineair en bevat het teveel tekortkomingen om een echte topgame te zijn. De online modus (geen online co-op, schandalig) heb ik nog niet gecheckt omdat ik op de een of andere vage reden niet in een room kan.

Kortom:

- Graphics: hier heb ik geen PS3 + HD scherm voor gekocht
- Schuilen werkt niet goed
- Teveel onnodige frustrerende momenten
- De AI is bizar slecht
- Een stealth level in K&L is als zwiepen met je Wii controller voor je PS3: het werkt niet.

3,0* (PS3)

avatar van W B
W B
De graphics zijn niet bijzonder, de gameplay is wel okee, maar ook niet je-van-het. Verhaal is wel leuk en de A.I. is inderdaad niet net zo goed als in Call of Duty of Crysis. Maar het knallen à la Heat geeft wel een voldaan gevoel! Leuk ook dat je muren en pilaren kapot kan knallen. Online modus moet nog getest worden, maar dat lijkt mij wel geweldig.
Voor nu 3,5*

avatar van Iron Rose
Nu de online modus gecheckt en dit is toch wel erg leuk. In eerste instantie lijkt de opzet heel simpel, maar doordat je de politie agenten moet neerschieten en je teammaten in de gaten moet houden moet je constant scherp zijn. Ik zit echt steeds achterom te kijken of ik niet wordt genaaid door een van mn teammaten.

Hierdoor krijgt de game toch een half puntje hoger: 3,5*

Deze game slaat de bal jammer genoeg mis.
Kane en Lynch is gewoon te kort en zit vol met irritante foutjes.
Het schuilen werkt niet goed en A.I. van je team en vijanden is ondermaats.
Ze lopen je voortdurend voor de voeten=zeer fustrerend.
De graphics konden ook gerust wat beter geweest zijn.
Jammer dat je enkel in co-op met Lynch kunt spelen.
Op het einde kan je nog een extra level spelen en dit zorgt dan voor het alternative slot filmpje maar zowel het normaal einde als het alternative stellen zwaar teleur!!!
Al bij al blijf je toch wel spelen tot het spel rond is dus blijft het ergens je aandacht trekken.
Een 3 voor mij.

lagaiske schreef:
Deze game slaat de bal jammer genoeg mis.
Kane en Lynch is gewoon te kort en zit vol met irritante foutjes.

De bal of de plank?

avatar van WeZet