menu

SteamWorld Dig 2 (2017)

mijn stem
3,75 (10)
10 stemmen

Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / Macintosh / Nintendo 3DS / Google Stadia / PlayStation Vita / Xbox One
Platform
single player

Ontwikkeld door Image & Form
Uitgegeven door Image & Form

Grijp je pikhouweel en begin te graven in deze opvolger van Steamworld Dig - een platform mijnavontuur, gesmeed in Metroidvania vlammen. Op zoek naar haar verloren vriend gaan een eenzame steambot en haar onwaarschijnlijke metgezel op pad. Ze moeten diep graven, schatten vinden en een ondergrondse wereld vol gevaren verkennen. Er is maar weinig tijd.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=kA35vaPCqVM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Deze game krijgt bizar goede reviews.

avatar van Grovonion
88% op metacritic, is toch niet bizar veel? Deel 1 was in ieder geval een fantastisch spel.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
mmm....ik lees dingen als "beste indie van het jaar", "alles wat nog mankeerde aan deel 1 is gerepareerd", "enorme vrijheid in deze metroidvania", "de graphics, soundtrack en gameplay zorgen voor een ongekende immersie"

avatar van Banjo
Een dikke 9 van SteamWorld Dig 2 Review - GameSpot

Ja deel 1 was ook al erg leuk en heel sfeervol..
Nou zou het mooi zijn als ze dit spel ook doorschuiven naar de Switch..

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Banjo schreef:
Een dikke 9 van SteamWorld Dig 2 Review - GameSpot

Ja deel 1 was ook al erg leuk en heel sfeervol..
Nou zou het mooi zijn als ze dit spel ook doorschuiven naar de Switch..


Dit spel is al op Switch, staat keihard op 1 in de eShop ranking sinds de dag dat ie uit is...Voor Pokken, Minecraft, Xenoverse 2, Rayman Legends etc.

avatar van Banjo
O ja nu zie ik het...
ik had m'n hoofd nog bij de Wii-U....

avatar van dave
4,0
Net zoals Steamworld Heist een heel leuk en verslavend spelletje. Deed inderdaad onmiddellijk terugdenken aan het flash spel Motherload, waar een machine ook steeds dieper en dieper moet graven om grondstoffen te verzamelen. In Steamworld Dig 2 is er meer verhaal verwerkt en zijn er meer upgrades te bekomen. Het voelt ook veel meer gevarieerd aan qua omgevingen, gameplay en muziek. Enkele Metroidvania aspecten zorgen ervoor dat je de wereld actief gaat verkennen. Een aanrader.

avatar van Eraser2
4,0
Allereerst: grafisch is deze game echt flawless. Ik heb hem op de Switch gespeeld en zowel in handheld als op de tv is het super strak. Schitterende vormgeving ook en met kleurrijke personages en een mooi sfeertje.

Qua gameplay lekker verslavend en erg leuk om flink te exploren. Veel verborgen optionele puzzeltjes die je daardoor kunt vinden. Het enige vervelende vond ik de laatste eindbaas. Misschien ligt het aan mij maar het kostte me 3 uur en 40 keer dood gaan alvorens het me lukte hem te verslaan. Frustrerend moeilijk.

4* voor deze Indie topper

Gast
geplaatst: vandaag om 15:50 uur

geplaatst: vandaag om 15:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.