Yakuza: Kiwami (2016)

Alternatieve titel: Ryƫ ga Gotoku: Kiwami

PlayStation 4 / PC / Xbox One / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega en Deep Silver

Het is reeds tien jaar geleden dat Kazuma Kiryu ten onrechte werd veroordeelt voor een misdaad die hij niet had gepleegd. Nu hij uit de gevangenis is, is zijn omgeving onherkenbaar veranderd, en heeft zijn Yakuza-familie hem verstoten. Het duurt echter niet lang voordat Kiryu zich wederom in de problemen bevindt. Wanneer er tien miljard Yen uit de kluis van de Tojo-clan verdwijnt, ontdekt hij dat de spil in dit alles een jong meisje genaamd Haruka is. Samen moeten ze zien te overleven en de echte daders zien te vinden.

Een remake van deel 1, maar zo gemaakt dat het beter aansluit op het nieuwere deel 0 voor de ps4. Yakuza 0 was echt heel erg goed, ben nu zelfs nog wat sidequests aan het spelen tussendoor. Yakuza Kiwami voelt meer aan als een soort erg grote DLC, wat natuurlijk onzin is omdat dit eigenlijk eerder gemaakt is.

Dat merk je wel aan de structuur van het verhaal en de opbouw van missies. Het voelt allemaal meer aan als een game die inderdaad als eerste in de serie thuis hoort, ook al is de remake enorm vergelijkbaar met 0.

Desalniettemin is zeker het tweede gedeelte erg meeslepend en is het nog steeds een genot om in Kamurocho rond te lopen. De stad oogt zo levendig namelijk. In dit deel heb ik wel het gros van de substories gespeeld en dit heeft mij doen beseffen dat wat ik gemist heb in 0 tussendoor ook zeker zal oppakken nog.

Ik voel nog geen Yakuza burnout dus wat mij betreft tijd voor Yakuza Kiwami 2.

avatar van Finidi
Deze game ge100%'d. En dat is bij Yakuza games vrij belachelijk om te doen, maar zelfs mahjong was best leuk met 'n podcast op.

Verder vond ik dit niet veel onder doen voor Yakuza 0, de andere Yakuza game die ik gespeeld heb. Het verschilt er ook gewoon niet zo veel van. Dezelfde manische energie, onderhoudend verhaal, prima gameplay. En dat het kleiner is maakt het juist wat behapbaarder dan Y0.

avatar van Banjo
Och deze komt ook nog uit op de Switch!? ik was hem al helemaal vergeten..
Dit is voor mij een hele dure maand..