menu

Wonder Boy III: The Dragon's Trap (1989)

Alternatieve titels: Wonder Boy: The Dragon's Trap | Monster World II: Dragon No Wana

mijn stem
3,75 (8)
8 stemmen

Nintendo Wii / PC / Sega Game Gear / Sega Master System / TurboGrafx-16
Platform / RPG
single player

Ontwikkeld door Sega en Westone
Uitgegeven door Sega

Tom-Tom gaat een kasteel binnen om de Salamander Cross te vinden, maar wordt eenmaal binnen aangevallen door MEKA Dragon. Na het verslaan van MEKA Dragon wordt er echter een vloek over Wonder Boy uitgesproken, waardoor hij getransformeerd wordt tot Lizard-Man. Nu zal hij een manier moeten vinden om zijn ware lichaam terug te krijgen. Maar om dit te bereiken zal hij het op moeten nemen tegen tal van draken.

zoeken in:
avatar van PC.ENGINE.FAN
4,5
Ik las hier onlangs wat opmerkelijke informatie over. Heb je dit spel ook ooit thuis gehad en heb je altijd al willen weten waarom er een twee-koppige slang op de cover stond, maar er geen een in het spel zit?

Ik kwam dit tegen:
Notice that the snakes have two heads, or rather they look like two snakes tied together. Now flip over the game and look at the game screenshots on the... and you see the same twinheaded snakes appearing in the island zone, just like on the front art.

Thing is those snake enemies in the actual game have only the one head, so this was changed very late into development for reasons that are beyond me. As a kid I always thought there was a way to make the twinheaded snakes appear in the game, but I guess it was just a late random revision.

Ik sta overigens ook perplex om er achter te komen dat het een zuiver Amerikaans bedenksel is en voor het eerst is verschenen op de Sega Master System. Ik had altijd gedacht dat Dragon's Curse eerder was, eens te meer omdat Tom-Tom daarin blond haar heeft. Dat groene haar in Dragon's Trap vond ik een over het hoofd geziene programmeerfout.

Wonder boy III is een geweldig spel, dat ik alleen wat aan de moeilijke kant vind. Vergeleken met Wonderboy 5 (dat eigenlijk 3 is in Japan) is de laatstgenoemde echt een peulenschil.



avatar van Squall Lionheart
4,5
Squall Lionheart (moderator)
Filmpje is live!

Cool, ziet er leuk uit, vet stijltje... Wonderboy overload!

avatar van Sinner
Geweldig. Met dit soort remakes heb ik absoluut geen moeite, zolang het net zo leuk speelt als het er uitziet een geheide aanschaf.

avatar van finalman
3,5
Is er al een release?


Gast
geplaatst: vandaag om 16:57 uur

geplaatst: vandaag om 16:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.