FIFA 18 (2017)

Nintendo Switch / Xbox One / Xbox 360 / PC / PlayStation 3 / PlayStation 4
Sports

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

In deel dit in de FIFA reeks neem je wederom een club of speler onder je hoede. Ga de strijd aan tegen vrienden of tegen andere spelers online in één van de vele beschikbare spelmodi - van oefenwedstrijden en competities tot een carrièremodus als manager of speler. Ook is er weer de toevoeging van een verhaalmodus, genaamd 'De grote reis'. Hierin stap je in de schoenen van een 17-jarige voetballer, genaamd Alex Hunter, welke aan het begin van zijn carrière staat als speler in de Premier League.

avatar van Banjo
Ik ben echt benieuwd hoe dit op de Switch speelt...
Ik heb al wat positieve verhalen gelezen op verschillende sites..

Switch heeft iig een voordeel wat betreft locale multiplayer. Ik hoop dat ze die optie goed verwerken, want dan kan dit idd een hit worden.

centurion81 (moderator)
Ja ik ben ook benieuwd....Denk niet dat ik 'm op launchday haal, maar tzt vast wel, mits de versie n beetje okay is.

Ik koop 'm wel weer over een half jaar voor 2 tientjes. De delen lijken me zoveel op elkaar dat het zeker geen €55 waard is. Ze zullen het nooit doen, maar eigenlijk zou je 1x per 3 jaar een nieuwe Fifa uit moeten brengen en gewoon elke zomer voor een tientje een nieuwe update met aangepaste selecties en wat kleine verbeteringen.

avatar van -marco-
Maar toch haal ik hem altijd weer op launch. Voor de xbox one btw, maar Switch versie beloofd idd veel goeds. Ga hem echter niet op 2 consoles aanschaffen.

avatar van Banjo
FIFA 18 - Nintendo Switch Review - gamereactor.nl

Een 8 van Gamereactor en die zegt dat het een droom is dat het allemaal draagbaar is....

Banjo schreef:
FIFA 18 - Nintendo Switch Review - gamereactor.nl

Ook 'n 8 van Nintendolife met dezelfde opmerking en beste Fifa ooit op 'n Nintendosysteem maar tegelijk mist er heel veel.....'t is een verfraaide versie van de PS3 en X360 versie zeggen ze.

En sommige hoofden hebben als extra feature dat ze groen met blauw zijn
FIFA 18 PLAYERS HEAD GLITCH!!!!!!!!! - YouTube

avatar van richiedoom
Zijn er meer mensen die carrière modus spelen?

Ook al vind ik deze editie weer net iets lekkerder spelen dan zijn voorganger, de uitslagen in FIFA 18 zijn bizar. Het is in dit deel een stuk makkelijker gemaakt om doelpunten te maken, daarentegen is het verdedigen juist weer een stuk moeilijker. Hierdoor behaal ik de meest achterlijke, onrealistische uitslagen waardoor het speelplezier mij volledig wordt ontnomen. 6-1 winnen, 6-2 verliezen, 4-4 enz. enz.

Toornstra, Vilhena en Jorgensen meer dan 15 goals na 25 wedstrijden, iets van 80 voor en 50 tegen. Het gaat echt nergens over. En dan speel ik op Legendarisch.

Mijn cijfer is dan ook voor de carrière modus.

avatar van mrdig
richiedoom schreef:
Zijn er meer mensen die carrière modus spelen?

....Hierdoor behaal ik de meest achterlijke, onrealistische uitslagen waardoor het speelplezier mij volledig wordt ontnomen. 6-1 winnen, 6-2 verliezen, 4-4 enz. enz....

Ik heb de carrière modus nog niet aangeraakt, momenteel zit ik nog helemaal in de FUT modes. Echter herken ik je verhaal wel omdat ik in FUT veelal tegen de CPU speel. Vooral op de hogere moeilijkheidsgraden zoals World Class en hoger heb ik af en toe ook van die onrealistische uitslagen zoals 4-4, 6-5 etc. Vrij bizar. Semi-Pro en Pro wordt nu weer te makkelijk en heb je regelmatig uitslagen als 12-1, 7-0, etc...

Het (tactical) verdedigen is inderdaad weer een stukje moeilijker en frustrerender, maar oefening baart wel kunst. Kwestie van veel potjes spelen en je wordt hierin vanzelf beter. Verder vind ik FIFA18 qua gameplay wel weer wat fijner spelen dan zijn voorgangers. Ik vermaak me er prima mee.

De beste nieuwe feature is naar mijn mening de Squad Battles in FUT waardoor ik er nu alweer meer dan 60 uur in heb zitten. In deze Battles kun je het elke dag opnemen tegen 4 willekeurige CPU squads. Deze 4 Squads variëren in rating/chemistry. Zelf bepaal je op welke niveau je tegen de squads wil spelen en afhankelijk van het niveau en de uitslag krijg je na de wedstrijd punten toebedeeld. Bij winst op World Class niveau krijg je dus veel meer punten dan op Amateur niveau. Aan het eind van de week heb je een totaal aantal punten behaald en hiermee behaal je een bepaalde Ranking. Deze rank varieert van Bronze (3,2,1), Silver (3,2,1), Gold (3,2,1), Expert (3,2,1) en de top 100. Hoe hoger je rank aan het eind van de week des te meer prijzen je zal krijgen. Na elke week wordt je ranking gereset en begin je weer opnieuw. En die prijzen zijn best ok, veel coins en goede Gold (premium) packs.

Zelf weiger ik geld uit te geven aan die FUT packs, maar op deze manier krijg je toch elke week aardig wat coins en goede packs zodat je een leuk team kan opbouwen. Het handelen blijft ook een leuke bezigheid, ook via de companion app op je mobiel/desktop.

Hoe dan ook, zoals elk jaar speel ik FIFA bij de release een maandje of wat helemaal suf en dan ben ik er weer voor een jaar klaar mee haha. Dat zal ook nu weer gebeuren, maar dankzij de Squad Battles blijf ik nu wel wat langer hangen dan normaal. Dus nu nog eventjes door met FUT en daarna The Journey deel 2 nog ff oppakken, nog niet mee begonnen namelijk.

De laatste Fifa's konden me niet erg bekoren (delen 13 tot 17: 3/2/2/3 sterren), maar vorig jaar zat er gelukkig al wel verbetering in na 2 afschuwelijk beroerde delen die echt alle fun uit de reeks hadden gezogen. En die lijn zet Fifa 18 gelukkig voort. Ik was niet van plan de game snel te kopen, maar ik kon de game voor een leuk prijsje halen en dan vind ik het wel best. Maar Fifa is geen reeks meer waar ik 50-60 Euro voor ga lappen, daarvoor zit er jaarlijks te weinig verandering in. Het ziet er zoals altijd top uit, maar het is ook eindelijk weer leuk om te spelen, al is het best lastig onder de knie te krijgen. In de weken dat ik het nu al speel is vooral het nieuwe verdedigen ronduit taai om goed uit te voeren. Maar verder speelt de game soepel en lijken wedstrijden weer daadwerkelijk wedstrijden en geen voorgeprogrammeerde momenten. Je lijkt zelf weer de controle te hebben over wat je doet en wil, ook al gaat er nog wel genoeg fout. Spelers die niet diep gaan, ballen die niet aankomen waar je het heen speelde. Maar dat zijn details. Het is ieder geval weer gewoon entertainment en dat is best lang geleden.

avatar van Ogbeche
Al beleef ik er ieder jaar steeds minder en minder plezier aan, het is toch een jaarlijkse gewoonte geworden om Fifa in huis te halen. PES is realistischer maar ik heb het wel voor de arcade stijl van Fifa.

Iemand hier zin in een potje fifa overigens? Ik speel op de PS4.

centurion81 (moderator)
Ik speel voor het eerst weer Fifa sinds Fifa 10 en dan de inferieure versie op de Switch. Ik vind FUT een ontzettend verslavende modus!!

centurion81 (moderator)
Ben met Ultimate Team nu wel tegen de limiet van hoe goed ik in FIFA ben aangelopen en merk dat ik gewoon potjes wil spelen ipv leren om beter te worden...Voor nu weer ff in de ijskast

Ongelofelijk maar waar, EA die hun klanten niet uit zit te knijpen: eind mei komt er een gratis WK 2018 update uit, toch leuk. Ze hebben ook diverse Fifa EK of Fifa WK edities tegen flinke bedragen uitgebracht in het verleden.

avatar van -marco-
Volgend jaar dus CL en EL in Fifa 19.

Gekke Evert

Champions League en Europa League in Fifa 19 | Nieuws | InsideGamer.nl

centurion81 (moderator)
ff de gratis WK update gespeeld, maar is toch wel erg saai als je Nederland niet kunt zijn! Wel mooi dat Evert en Youri ook echt wat over het WK vertellen en b.v. toen ik in Sochi België - Panama speelde over de stad en het stadion

Na een jaar lang ploeteren binnen Fifa Ultimate Team kom je toch wederom tot de conclusie dat de gameplay niet geweldig is maar vooral de sfeer en het speltype van FUT zorgd dat je door wilt spelen.

De AI van de comp. tegenstander op de hogere standen is zeer uitdagend en op Ultimate zelfs bijna niet te verslaan, goede ontwikkeling aangezien het op deze manier ook de offline modus speelbaar en boeiend houd. Het blijft wel jammer dat de AI van je medespelers met vlagen echt dramatisch is al blijft het offline wel redelijk op de been. Ook het niet obsessief gebruilen van skillmoves door de AI is een verademing.

FUT is en blijft een heerlijke modus de toevoeging van squad battles (waar de normale online tournements weer pleite zijn) is prima maar ergens begint voor mij toch een bepaald gemis te ontstaan, je hebt online en offline seasons en de FUT weekend league (wat werkelijk een belachelijk concept is, de hoeveelheid potjes in 1(!) weekend) dat is het eigenlijk ook wel, ik wil eigenlijk vooral offline meer speel mogelijkheden hebben. Als je een normaal sociaal leven hebt en daarbij een baan is het bijna onmogelijk om de echte topspelers te kopen (behalve aan het einde van het seizoen) wat ergens prima is maar voor EA waarschijnlijk ervoor zorgt dat er meer packs verkocht worden jammer en t is toch ergens ook wel een pay to win princiepe.

De online modus is werkelijk een drame ik heb nergens het gevoel van controle, ik verlies (voor mijn gevoel) vaak door fouten van de AI of puur omdat iedere 2de bal voor de tegenstander is, 5 klasse beter zijn en met 2-3 verliezen is 1x niet erg maar als je de punten nodig hebt wn je op deze manier benadeeld wordt is frustrerend. Vandaag een potje compleet weg gespeeld met 0-3 rusten om vervolgens in de 90ste minuut compleet onverdiend de 4-3 te maken, in een keer vielen ballen wel goed en alles wat in de buurt van de foal kwam gaat erin, terwijl de tegenstander alles geraakt heeft en nog 1x 10x op goal geschoten heeft tov mijn 5x. En zo verlies je ook regelmatig, het voelt voor mij aan alsof het eene potje moet winnen en het andere moet verliezen zonder dat je daar zelf invloed in hebt. Zonde aangezien rond 2013 de MP veel beter in balans was. En een klein hekelpuntje het juichen ik vind het irritant en totaal niks toevoegen behalve een irritatie factor, doe mij de simpele juoch animaties uit fifa 2002 maar weer terug die je kan doorspoelen

Op de MP na een solide footie maar wedwrom jammer dat EA de MP modus voor de huistuin en keuken speler steeds minder behapbaar weet te maken, tel hier de factor geluk bij op die je nodig hebt en je hebt het peoblwem dat de belangrijkste speel modus wederom een drama is.

3.0