RuneScape (2001)
PC / Macintosh / Android / Apple iOS
online
Ontwikkeld door Jagex
Uitgegeven door Jagex
Deze massive role-playing game draait om een Middeleeuws fantasiethema dat ook speelbaar is zonder te vechten, namelijk door activiteiten te ontplooien van het bakken van een pizza tot het hakken van bomen. De basis van de gameplay bestaat uit de mogelijkheid om via allerlei activiteiten ervaring te verzamelen, die leiden tot het verkrijgen van een level in alle skills. Naast het trainen van je levels zijn er ook 'quests'. Dat zijn opdrachten die vooraf zijn ingesteld. Deze opdrachten kunnen van alles inhouden: boodschappen versturen naar andere mensen, monsters doden, skills gebruiken om voorwerpen te maken, dungeons doorlopen, items zoeken en puzzels oplossen.
2.5
Ik vind dit spel leuker dan WoW(Ik vind he, hoef je mij niet voor lopen afkraken of wat dan ook) omdat je hier skills hebt die je goed kunt uitwerken. Combat lvl is lang niet alles. Je hebt ook skills zoals Crafting(Dingen maken), Smithing(Dingen smeden), Woodcutting(Hout hakken dus). En er zijn 23 skills. Er is altijd genoeg te doen. Het is een gratis spel, tot je verder wilt(In het land en meer skills kunnen trainen). Er zit geen limiet op als je niet betaalt tot welk lvl je kunt. Dat vind ik mooi. Mjah, geilen jullie maar lekker op mooie graphics enz. I don't care. Ik vind dit een goed spel.
Martin, net alsof Counter Strike zulke mooie graphics heeft. lol
Ik hoor jullie alleen klagen maar ik denk dat dit spel JUIST goed is. Het gaat bij mij hier echt niet om grafics maar je bent altijd bezig. Ok, GW of WoW is natuurlijk veel beter maar daar betaal je voor. Met Runescape kan je gewoon lekker gratis spelen. Ik vind het geen ramp dat het er zo uit ziet(of zag).
Speel het inmiddels zelf niet meer maar er was altijd wat te doen. Mensen dood maken in de wildernis, smithing, mining, een leuk aantal quests, fishing en zoals eerder aangegeven nog wat meer skills, betalende spelers hebben er meer.
De game wordt ook regelmatig geupdate wat ik ook wel grappig vind.
Leuk gratis spel.
Als het je mocht interreseren, mijn spelersnaam was 'UndahCovah'. Ik heb nog steeds aardig goede stats (total level 1471 bijvoorbeeld). Ik was ook behoorlijk rijk, dikke 30 miljoen waren al mijn spullen bij elkaar waard.
Als je member bent is dit spel aardig leuk. Er zijn veel skills die je kunt trainen. Aangezien er ook een hoop mini-games in het spel zitten (zoals bijvoorbeeld Castlwars, Pest Control, ...) kun je nog best afwisselen in dit spel. Als je niet verder komt dan alleen het non-member gedeelte dan is het inderdaad een vrij saai spel. Ik heb het meest genoten van de questen (ik had ook de quest-cape). Er zitten zoveel questen tussen waarin hele leuke verhaallijnen zitten. Ik heb ook enorm genoten van de humor die in bepaalde questen zitten. Bijvoorbeeld de quest 'Cold War', over pinguins die plannen hebben om de wereld over te nemen. Geweldig, de meest flauwe en briljante grappen werden erin gemaakt.
De graphics zijn natuurlijk erg lelijk, dat zal iedereen toegeven. Maar los van de graphics bied dit spel alles wat een MMORPG je moet bieden. Afwisseling, spanning, humor, skills trainen en een enorme wereld waar je echt te veel in kan doen.
Ik ben nu gestopt omdat ik hoorde dat je je account + geld voor cash kan verkopen, mijn account schijnt bijna 200 eutjes waard te zijn, die laat ik niet liggen (ook als is het illigaal)
Klopt, ze worden op school al neergestoken om wat virtuele centen.
Ja er is laatst een jonge afgetuigd voor dit spel...
Redelijk kansloos natuurlijk allemaal, maarja van die mensen blijf je houden natuurlijk.
Ja er is laatst een jonge afgetuigd voor dit spel...
Ahahaha
Heb zelf dit spel zo'n 3 jaar gespeelt en heb me heel goed vermaakt. Na 3 jaar is mijn account gehackt en mee gestopt. In het begin met 3 vrienden gespeelt, later in enkele clans gezeten, waarvan ik de namen maar niet ga noemen. Had een redelijke account als zeg ik het zelf.
Vooral op een hoger level wordt het leuk. De clanworld is dan namelijk heel belangrijk.
0,5 *
wat een k*t game het is zonder meer de slechtste internet game en gewone game die ooit gemaakt is de game ziet er niet uit en ik snap niet dat mensen er verslaafd aan kunnen worden
0,5 *
dat snap ik ook niet , en bij WOW snap ik het al helemaal niet
dat snap ik ook niet , en bij WOW snap ik het al helemaal niet
bij WoW is het streven naar de beste items en de lvl 70 het geval
bij runescape zal dat ook wel zo zyn alleen dat spel is ook nogeens spuuglelijk en als je een goed item heb dan zie je het niej eens bij je poppetje dus vandaar
1.5*
Vooral het PK'en (Player Killing) in een groepje is leuk.
3.5*
Ook dom dat als je niet voor de game betaalde (wat ik dus niet deed) je al snel niks nieuws meer kon.
Ik vind het nog knap van mezelf dat ik dit ooit tot level 72 heb volgehouden.
MAar daarom vindt ik neit dat het de naam game, of MMORPG mag dragen, omdat het zo in je internetbrowser te spelen is!
***1.0*** Voor de af en toe leuke momenten.
Een game die totaal niet verhaalgedreven is, maar af an toe wel leuk is.
***1.0*** Voor de af en toe leuke momenten.
MMORPG betekent letterlijk Massive Multiplayer Online Role Playing Game. Waar ontdek jij de woorden mag niet in een browser gespeeld worden? Het voldoet aan alle eisen.
Het lijkt wel of mensen zich er voor schamen dat ze dit gespeeld hebben, of dat ze dit spel niet stoer vinden en daarom een laag cijfer gaan geven.
ik krijg precies hetzelfde gevoel.
Ga mij vooral geen game/hardware/internet termen uitleggen want als ik je daar uitleg over moet geven kan je nog wel eens van een koude kermis thuis komen
Wat bedoel je daar nou weer mee? Hij legt jou wat uit en jij zegt dat het niet moet. Vervolgens zeg je dat als jij uitleg hier over gaat geven dat we dan van een koude kermis thuiskomen. Wat wil je dan? Dat wij je geen uitleg geven omdat je het zelf allemaal zo goed weet? Wil je dat wij je juist wel uitleg geven?
Kennelijk heb je niet goed begrepen wat een MMORPG is. Als je dat wel had begrepen dan had je beamend dat Runescape inderdaad een MMORPG is. Dus er is niets verkeerds aan dat Martijn jou uitlegtdwat het precies betekend