menu

Super Mario Odyssey (2017)

mijn stem
4,24 (78)
78 stemmen

Nintendo Switch
Platform / Adventure
single player

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

In Super Mario Odyssey reist Mario naar verschillende landen ver vandaan het Mushroom Kingdom. De game keert terug naar het vrije en op ontdekking gebaseerde spelconcept van Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. Voor het eerst in de serie maken levels geïnspireerd door realistische locaties deel uit van de spelervaring. De nieuwe vaardigheid is dat Mario zijn pet kan gooien wat bijvoorbeeld kan dienen om zo op hoger gelegen gebieden te komen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=wGQHQc_3ycE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van -marco-
4,0
Deze gamer met dikke portemonnee is enigsinds teleurgesteld.

Deze gamer is niet van gister en heeft alle Mario games vanaf de Nes gespeeld. Deze gamer leest zich in, informeerd en weet dus dat er meer in het verschiet ligt.

Deze gamer kan zich wel vinden in het commentaar van een van onze mede gamers.

Ken legio games die veeeeel slechter zijn dan deze Mario. Dessalnietemin tot op heden wel enigszins teleurgesteld.

Nogmaals, ik vind de setting ongepast (Dino, mensen, huwelijk setting, rare droids etc etc. Controls (nog) niet fijn, met name die tank, wat een drama mbt richten! Camera punt is niet altijd logisch en/of goed aan te passen en de game mist (tot heden) uitdaging.

Het is niet dat zo dat ik er helemaal niet van geniet. Integendeel zelfs. Nintendo en Mario staan voor kwaliteit. Betekend niet dat dit bij voorbaat altijd uitmuntend is.

avatar van Confusie
5,0
Tja, snap niet echt wat in deze ongepast genoemd zou kunnen worden.

Mario maakt al zo lang als we hem kennen rare sprongen en zal dat ook altijd blijven doen.

Denk aan een Super Mario World 2 en natuurlijk Sunshine.

Om maar wat te noemen.

Dat je even denkt van wat is dit nou weer maar uiteindelijk blijkt het toch weer te werken.

Zie daarnaast niet in wat er valt op te merken aan het huwelijkse thema, het 'verhaal' is hier altijd niets meer geweest dan een kapstok om de gameplay aan op te hangen en in die zin vind ik dit vanaf het begin al wel een droogkomische variatie.

Bowser de bruidegom, trekkend van kingdom naar kingdom om al het benodigde gerei voor zijn aanstaande bruiloft bij elkaar te snaaien.

Als je daar de grap niet van kan inzien komt dat op mij toch lichtelijk bedenkelijk over.

Vind het persoonlijk erg leuk verzonnen in ieder geval, en op die manier ook geinig in het geheel verweven.

En wat New Donk City betreft, zelf nog niet eens geweest, maar lees net dat er in totaal 17 kingdoms zijn, daarvan is Donk er dus eentje.

Dat er voor de grap eens is gekozen om echt gelijkende mensen erin te verwerken kan ik de humor wel van inzien.

En het is dus beslist niet zo dat ze het hele spel door het beeld lopen, slechts in dat ene gedeelte dus waar hebben we het over.

Nintendo blijft Nintendo, ze zullen altijd verrassend uit de hoek willen blijven komen met hun materiaal en zeker ook met hun boegbeeld, waarmee ze in mijn optiek voor nu weer rijkelijk geslaagd zijn in het bedenken van frisse ideeën met een product dat wat mij betreft nu al in potentie een volgend groots kunstwerk mag heten.

avatar van -marco-
4,0
Haha. Goed voor u. kan me vinden in een aantal van opmerking ( verrassend uit de hoek, rare sprongen), maar ben blij dat mensen verschillen in humor en smaken (dooddoener, maar o zo waar)
U heeft tweemaal over ‘grap’, maar dat is het hem nou juist, die zie ik, maar bevalt me idd niet. Op het thema valt dus zeker wat aan te merken.
Een verhaal is wel het laatste dat ik zoek in een Mario game.

Men (Nintendo) komt idd rijkelijk en verrassend uit de hoek. Maar helaas ditmaal (nog) niet.
Een meesterwerk a la Mario Bros 3, World, 64, galaxy? Nee
Vernieuwend? Allerminst
Revolutionair? Zeker niet

Vermakelijk. Jazeker. Maar ik verwacht meer van de Nintendo!
En die bizarre hoeveelheid manen, maakt het krijgen ervan juist minder bijzonder en beladen. Dat is echt een gemiste kans. Less is more!!

Nintendo en zeker u Confusie hebben mij (nog) niet overtuigd en geloof me, dat vind ik enorm jammer!

avatar van Confusie
5,0
Menneke bende.

Komt op mij toch een beetje over alsof het je wel interessant leek eens een alternatieve visie te bieden op iets waarover het momenteel uitbundige recensies regent en de afnemers grotendeels in een collectieve jubelstemming verkeren.

En dus schaar je je onder een minuscule minderheid met enkele ongefundeerde punten van kritiek.

Ik vind het niks dat Bowser de prinses deze keer tot trouwen dwingt in plaats van dat hij haar gewoon ontvoert als altijd.

Dat soort dingen.

Komt op mij over als zoeken.

Kom je erop.

Ik zou het allemaal lekker laten varen maar dat ben ik.

avatar van -marco-
4,0
Uhmm wellicht even mijn berichten wel aandachtig lezen Want deze beperken zich niet tot enkel kritiek op het trouw thema.

Ik kan ook zeggen dat u te makkelijk meevaart met de meute die deze game de hemel in prijst, daardoor verblind bent en de mogelijkheid tot het geven van enige objectieve en gefundeerde mening bent gepasseerd. Te makkelijk Confusie
Lees namelijk nergens in uw mening terug WAAROM dit dan zo’n meesterwerk moet zijn, wat er zo anders, goed en vernieuwend aan is.

Daarbij het is geen wedstrijd hoor. Jammer dat u niet open staat voor andermans visie, al helemaal niet op een discussie site als deze.

Geniet van u game en laat het varen. Althans....dat zou ik doen.

avatar van Confusie
5,0
Misschien mijn bericht eens aandachtig lezen, want deze beperkt zich niet tot enkel kritiek op jouw kritiek rond het huwelijkse thema.

Haalde het alleen even aan als mogelijkerwijs zijnde het meest onzinnige.

Voor mij is alles wat je aandraagt een
non-argument behalve de opvatting dat er in eerste instantie weinig uitdaging lijkt te zijn.

Het is ook mij opgevallen dat je wel erg snel door de kingdoms heen gaat en de benodige manen om verder te reizen zonder al te veel moeite vrij vlot je pad kruisen.

Maar verschillende reviews geven dit ook aan en vermelden daarbij dat de ware uitdaging zich pas openbaart na het uitspelen van het aanvankelijke hoofdverhaal waarna er nog legio manen te verzamelen zijn.

Een opzet die ik persoonlijk wel kan respecteren terwijl ik mij naar verwachting voorlopig nog wel even voldaan blijf onderdompelen in een rijkelijk kunstzinnig ontwerp van weelderig meesterschap.

Het barst uit zijn voegen in kleurrijke creativiteit en spitsvondige verzinsels, daar ligt voor mij de kracht, wel of niet vernieuwend is verder voor mij niet eens een criterium dat aan de orde zou zijn dus dat laat ik bij deze in het midden.

En laat ik daar bovendien aan toevoegen dat ik het qua grafische capaciteit ook aardig vind spetteren met een retescherpe Mario die aantoont dat de Switch over meer dan genoeg grit beschikt om iets als dit, toch de reden dat ik er een heb, in ruimschoots volmaakte staat op beeld te brengen.

avatar van -marco-
4,0
Pointless en spijtig dat er met u weinig valt uit te wisselen op diversiteit en openheid voor andermans interpertatie en ervaring. Helaas.

Jammer dat u zich beperkt tot commentaar op hetgeen dat voor u interessant en beargumenteerbaar is. Gesloten houding beperkt zich tot een breder perspectief en inzage vanuit een andere kijkhoek.
Krijg het gevoel dat u geen enkel commentaar accepteerd op het door u zo dierbaar aangeschaft goed.

Anyway, genoeg gezegd, ik ga weer genieten van de game Mario Oddysey. Denk dat we dit nog lang kunnen volhouden, maar feit blijft dat we van games houden en hier op ieders manier van genieten.

Enjoy

avatar van Confusie
5,0
-marco- schreef:
Pointless en spijtig dat er met u weinig valt uit te wisselen op diversiteit en openheid voor andermans interpertasie

Dit lijkt me niet geheel accuraat.

Daar waar ik in mijn hoogtij dagen bekend mocht staan als vooraanstaand lid van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit.

avatar van Confusie
5,0
Iemand zei iets over de besturing van de tankjes.

Had op dat moment zelf nog geen tankje gezien dus kon daar niet over meepraten.

Nu aangekomen bij de tankjes voel je hem al aankomen wellicht.

Besturing lijkt me meer dan prima.

Sterker nog.

Is eigenlijk exact hetzelfde idee als de pijl en boog bij Breath of the Wild, richten zowel mogelijk met motion als gewoon met het pookje.

Zelf kom ik meestal een heel eind met een combinatie van beide.

En ook weer een hele leuke kingdom overigens, de botanische robots wederom leuk gevonden.

En verdraaid aanstekelijk muziekje ook daarzo.

Repetitiever ga je ze niet vinden maar probeer eens niet stiekem met je teen te tappen.

Of sterker nog.

Speel zelf zelfs al mee op mijn gitaar.

avatar van Maxigames
5,0
27 oktober was een dag met veel games om naar uit te kijken, maar voor mij vooral naar Mario Odyssey. Vanaf het begin zat ik meteen met een glimlach op m'n gezicht te spelen en met name die eerste keren dat ik Mario deed veranderen in verschillende wezens met de "capture functie" lag ik in een deuk. Naast dat het er hilarisch uitziet geeft het de game ook een heleboel leuke nieuwe gameplay elementen.
De werelden zitten vol interessante dingen om te ontdekken, hebben veel variatie en zijn erg mooi gemaakt.
De graphics, de muziek en de prettige besturing geven de game echt een "klassieker look & feel" ;Overal solide, erg netjes afgewerkt, zeer sfeervol, maar nooit storend of over de top, pure klasse als je het mij vraagt.

Ondanks dat de game voornamelijk hoge scores krijgt zijn er natuurlijk ook wel wat kritieken te horen.
De game zou bijvoorbeeld wat te makkelijk zijn. Voor zover ik ben is het inderdaad niet moeilijk het verhaal te doorlopen, ik was dan ook bang dat er te weinig uitdaging zou zijn. Gelukkig kwam ik toen ik me wat meer in de "sidequests" (als je het zo kunt noemen) ging verdiepen toch wel pittige uitdagingen tegen. Het ziet er naar uit dat de verhaallijn slechts de basis is en Odyssey in feite nog véél meer te bieden heeft.
De problemen met de camerastandpunten vind ik behoorlijk meevallen. Meestal blijft Mario goed in beeld, heel af en toe gebeurt het wel eens dat iets het zicht blokkeert, maar dat lijkt me in dit type game haast onoverkomelijk. Ik zou niet zeggen dat het probleem er nooit is maar het valt me reuze mee.
Dan schijnen er ook kritieken te zijn van mensen die een Hubworld missen, ik vind het haast logisch dat die er niet is, aangezien Mario tenslotte op reis is!

Nee natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voor en af keuren, maar voor mij is het toch de fantastische ervaring waar ik op gehoopt had.
Nu ik nog niet zo ver ben kan ik er nog geen oordeel over geven, maar het is wel al zo leuk dat ik toch echt van plan ben om het 100% te voltooien, hoewel ik normaal niet eens echt een "completionist" ben.

avatar van Proeflokaal
3,5
De nieuwe Mario is helemaal niet verkeerd. Het ziet er allemaal prachtig uit en het speelt allemaal heel erg goed. Tot ik na krap 15 uur de aftiteling ineens voorbij zag rollen. Dat zelfde geintje zat ook in Super Mario 3D Land. En daar bleek toen dat je eigenlijk nog maar op de helft was en nam de moeilijkheidsgraad van de levels toch wel wat toe. Super Mario 3D World was een prima vervolg met een wat houterige overworld. Super Mario Odyssey staat voor mij toch op één lijn met dit vorige deel op de WiiU. Bij Super Mario Odyssey is na de aftiteling nog wel van alles te doen. Wat ik echter mis zijn de losse levels. Er is geen overdaad aan creatieve levels en ik zal uiteraard verder niks verklappen, maar uiteindelijk proef ik toch wat monotonie na de aftiteling. En na de zoveelste maan heb ik mijn Wii maar weer eens aangezet om Super Mario Galaxy weer eens op te starten. En dat is voor mij toch een veeg teken. Super Mario Odyssey is heel mooi, maar het is geen Super Mario Galaxy. Bij SMG kwam alles zo mooi samen. Dat niveau heeft Nintendo wederom, helaas, niet weten te bereiken.

avatar van centurion81
4,5
centurion81 (moderator)
Ben ook 'n leuk stukje op weg inmiddels....Ik vind het wat makkelijker ook, net als ik al eerder hoorde, dan een aantal eerdere Mario's (tot nu toe that is iig)...

..Voor mij is dat wel goed eigenlijk Ik vind Mariospellen altijd erg mooi en hou van de nostalgie (die hier mooi af en toe aanwezig is met de 8 bit stukjes ook overigens), maar ik zuig gewoon in platformgames

avatar van -marco-
4,0
Zojuist de end credits gezien. Nu gaat het echte werk beginnen hoop ik..

Die 8 bit stukjes zijn idd heel nice gedaan, die kleding die ook mee warpt en dan ook vooral het stukje dat je als bowser speelt.

avatar van centurion81
4,5
centurion81 (moderator)
Nou, wil ook even opmerken dat ik nu ook gameplay elementen herken die specifiek uit Super Mario 3D land lijken te komen.....Bv. het deel om de maan 'Cursus Hoogtevrees' in het Merenrijk te halen

avatar van Princess Piranha
4,0
Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik tot nu toe van deze game vind. Ben nog niet zo heel erg ver, dus ik maak ook nog geen oordeel. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik niet super enthousiast ben als dat ik had verwacht. Ik dacht eerst dat ik het een beetje voor mijzelf had verpest, dat ik geen goed gevoel kreeg van dit spel. Want ik heb zaterdag namelijk Breath of the Wild "uitgespeeld". En een uur of drie daarna, heb ik Odyssey opgestart. De besturing merkte ik vooral als eerst op. Bij Zelda heel mooi afgerond, hier voelde het echter overgevoelig. Die omschakeling was even wennen, maar merk dat ik er nu al veel minder last van heb. Wel heel gaaf dat Mario's moveset een beetje is uitgebreid! Er is nu veel meer mogelijk. Ook de camera vond ik gelijk erg fijn.

Proeflokaal schreef:
Bij SMG kwam alles zo mooi samen. Dat niveau heeft Nintendo wederom, helaas, niet weten te bereiken.
Dit is denk ik de rede waarom deze game voor mij nog geen geweldig gevoel geeft. Ik mis de samenhang en algemene sfeer. Dat miste ik eigenlijk in de eerste trailers al. Maar door de E3 werd ik juist wel enthousiast. De gamemechanic dat je een wezentje kan overnemen is echt leuk en dat er zoveel te ontdekken was, maakten mij ineens hyped. De vele lovende reviews/recensies en dat gevoel dat tijdens de E3 kreeg, had misschien de drempel iets te hoog gelegd.

Gelukkig begin ik al iets bij te draaien van een misschien wel lichte teleurstelling. Want wat ik bij Zelda zo leuk vond, dat ontdekken, ben ik sinds vandaag veel meer gaan doen. Ik was eerst vooral bezig met wat de game aanraadde. De 'Objectives'. Nu ben ik bijvoorbeeld de hele woestijn aan het uitkammen. Al meer dan 40 moons en eindelijk ook die kriebels dat je verder wilt spelen. Ook nu ik dit typ haha.

Net zoals centurion81 vind ik de moeilijkheidsgraad niet zo erg, want ik ben niet altijd zo goed in games

avatar van Rujar
3,5
Als niet al te grote Nintendo fan, lijkt mij, van wat ik heb gezien en gehoord, de game ook wel heel erg goed. Ik zou de game ook best willen spelen. De lovende gameplay is niet perse nieuw .. met name het overnemen van vijanden bedoel ik dan... ik heb het wel vaker gezien. Wat ik wel geweldig vind is dat ze het karikatuur Mario ook langzaam loslaten. Dat je nu ook je eigen touch er aan kan geven. Voor Nintendo begrippen is dit echt revolutionair. Ander groot pluspunt is het sandbox-achtige principe wat volgens mij nu ook heel erg goed uitpakt. En het van 3d naar 2d gaan. Leuk! Al deze elementen bij elkaar houdt het wel fresh.

De game ziet er gelikt (prima) uit, maar dat vind ik nogal snel bij de ‘animatie’ de details blijven karig. Maar goed zo zijn Mario games. Ik vind het niet mindblowing allemaal. Zelda vind ik er persoonlijk veel beter uit zien.

De standaard van Nintendo games ligt nog altijd wel erg hoog waarvoor zij echt een standbeeld mogen verdienen. De game is af wanneer het ook echt af is. Waar ik wel een beetje weeïg van wordt zijn de overdreven lovende kritieken (het gaat echt veel te ver). He is een top game maar daar moet weer een schepje bovenop. Ik heb wel het idee dat het een beetje gunnen is uit nostalgische overwegingen. Nogmaals de game niet gespeeld, dus het zou best kunnen dat je na deze game iedere andere games minder gaat vinden. Ik hoor links en rechts best kritiek, maar dat word vaak afgedaan als mierenneuken.

avatar van Onderhond
Geldige kritiek en mierenneuken sluiten elkaar ook niet uit natuurlijk. Heb er gisteren een uurtje of twee opzitten en het lijkt inderdaad weer "gewoon" een nieuwe standaard te zetten voor platformers. Dat wil niet zeggen dat er niks op aan te merken valt, alleen dat dat in vergelijking met de positieve punten de game nog steeds tot een meesterwerk verheft.

avatar van Maxigames
5,0
Inmiddels ben ik zo ver dat ik er wel een score aan kan geven.
De story was al heel erg leuk, maar deze game heeft nog zó veel meer te bieden dat ik dit toch al 5* aan kan geven. Nee dit is niet slechts een nostalgie trip, dan had Nintendo echt niet zo hard z'n best hoeven doen met de eindeloze creatieve ideeën die hier uitgewerkt zijn.

avatar van -marco-
4,0
Met die Peach (wedding) Amiibo kan je de moeilijkheid aardig verlagen. Voelt echt als cheaten

All Seeing Fish
Wat een topgame dit heb ik zo gemist in een Mario game.

Mario 3D Land heb ik erg van genoten op de 3DS maar Mario World oo de Wii U dat dachten ze in godsnaam.

avatar van centurion81
4,5
centurion81 (moderator)
Lekker spel zeg Door de main story heen, het einde was echt fenomenaal
Nu op m'n dooie akkertje verder maantjes verzamelen!

avatar van centurion81
4,5
centurion81 (moderator)
Okay okay..ook de laatste 0,5* erbij voor deze game De mushroom Kingdom die je kunt spelen nadat je Bowser hebt verslagen is als een schatkist van jarenlange herinneringen aan Mario Games!

avatar van Banjo
4,5
He he ik heb het spel nu ook binnen..
Ik loop door wat werelden en kijk wat rond in interessante huisjes, gebouwen, en vreemde obstakels..
Maar het voelt ook wat verloren aan omdat ik mijn doel niet precies weet..
Ik moet hier nog erg aan wennen..
Doorspelen maar!.

avatar van -marco-
4,0
De 500 gepasseerd and counting

avatar van Banjo
4,5
Het spel bevalt me steeds beter...
En het verast me steeds weer hoe de omgeving er uit ziet en wat je mogelijkheden zijn
En de muziek is ook erg mooi en vrolijk!.
The Legend of Zelda: Breath of the Wild wint al de Ultimate Game of the Year..
Het zou me niks verbazen als deze Mario ook in de prijzen valt..

avatar van Banjo
4,5
Wat een ongelooflijk leuke en creatieve speeltuin heeft Nintendo hier van gemaakt.
En het zit ook nog eens vol met herinneringen uit het verleden.
De drang om snel van de ene wereld naar de andere wereld te gaan is sterk.
Want zodra je de gewenste kracht manen hebt om verder te vliegen.
ben je gewoon hartstikke benieuwd naar de volgende fantastische wereld.
Het voelt ook weer zo vrolijk en zomers aan.
Het is Mario op z'n best.

avatar van Confusie
5,0
Velen gaven te kennen in de eerste paar dagen al door het hoofdverhaal heen te zijn.

Sinds een paar dagen ik ook.Voor mijn gevoel begint het nu pas.

Het verhaal lijkt niet meer dan een vrij beknopte toer langs alle kingdoms die stuk voor stuk zeer geslaagd zijn gebleken.

Een schaamteloze zelf-hommage.

Maakt het volmaakte Mario festijn.

Wat had ik hier zin in.

En wat heeft het bevredigend weten te leveren.

Houdt het de bevrediging nog wel even levend.

avatar van CynicalMarvin
3,5
Iets minder enthiousast dan de rest van het internet over deze game. Misschien is het omdat ik volwassener en cynischer word, maar er mist iets van de 'mario magic' wat Super Mario Galaxy of Super Mario 64 mij brachten. Het platformen zelf zit sterk in elkaar, vooral vanwege de strakke controls en de uitgebreide moves-set.

Mijn negatieve kijk op deze game komt denk ik van twee aspecten: de werelden en 'de gimick'. Ik vind een groot deel van de werelden (vooral in de eerste helft van de game) vrij saai en leeg. De kleine, aparte, challenge areas die je via deuren en pijpen bereikt zijn de leukste en origineelste onderdelen van de werelden. De 8-bit throwback areas zijn schattig, maar voegen niet extreem veel toe aan de game. Er zijn een paar werelden later in de game waar ik wel intenst van genoten heb. Luncheon Kingdom, Bowser's Kingdon en Mushroom Kingdom zijn drie mooie werelden die me terug lieten denken aan sommige van de beste galaxies van SMG en bij vlagen me ook wel weer als kind lieten voelen. Maar deze momenten zijn er niet zoveel als ik van Mario gewend ben, of zoveel als ik wens.

Daarnaast vind ik het element van je hoed gooien en enemies ermee beheersen niet super spectaculair. Ik snap waarom mensen van dit aspect houden omdat het de gameplay enorm uitbreid, maar voor mij voelt het ongemakkelijk. Ik heb liever gameplay dat effect heeft op Mario zelf en de platforming van haarzelf, dan dat ik in een ander wezen 'transformeer'.

Breath of the Wild vond ik in mijn eerste playthrough ook niet zo sterk als hoe de rest van het internet erover dacht. Ik ben vorige week begonnen aan mijn tweede playthrough in dat spel, en geniet er nu intens veel meer van. Misschien gebeurt dat ook met Odyssey. Het kan een combinatie zijn van overhyping en de periode in wat ik het spel speel (ken je dat, dat in een periode van je leven een game/film je totaal niet bevalt en in een andere periode je het geweldig vind?) Het is een van de eerste Mario spellen waar ik niet de drang heb om het 100% uit te spelen, dus ga ik het een tijdje laten liggen en misschien heb ik na een tijd weer de drang om toch terug te komen, zoals ik dat bij BotW ook had.

avatar van -marco-
4,0
Zojuist op 100% uitgespeeld. Dat betekend dus alle Kingdome afhankelijke muntjes, pakjes, stickers, manen etc.

Zoals ik al eens eerder opperde is dit een hele goede Mario, maar bij lange na niet de beste. Sluit me eigenlijk grotendeels aan bij de mening hieronder/boven van CynicalMarvin
Het hele overnemen van vijanden met Cappy is een leuke gimmick, maar had ook liever anders gezien. Ook zijn niet alle werelden even geslaagd, ik vond luncheon Kingdome dan weer niks en zo nog een paar.
Ook vind ik het jammer dat de game nergens ECHT uitdagend is geweest.

Neemt niet weg dat ik weer enorm heb genoten van een fantastische episode van Mario en zijn vrienden

Een 4* blijft gehandhaafd!

avatar van Onderhond
Bowser zonet verslagen. Spelen het spel lekker met z'n 2, daar is het ook uiterst geschikt voor. Cappy is functioneel genoeg voor een 2nd player en vooral nuttig wanneer er muntjes op lastige plaatsen gevangen moeten worden.

De waardering laat ik nog even zitten, aangezien er nog genoeg maantjes te verzamelen zijn, maar heb van het standaard spel wel énorm genoten. Boordevol leuke details, originele twists, grappige referenties en leuke puzzeltjes. En qua uitvoering echt geweldig soepel en slick. Moet je toch maar doen, met een genre dat niet meteen bekend staat voor z'n originaliteit en met een IP dat al 30 jaar meegaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:48 uur

geplaatst: vandaag om 16:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.