Super Mario Odyssey (2017)

Nintendo Switch
Platform / Adventure

Ontwikkeld door Nintendo

In Super Mario Odyssey reist Mario naar verschillende landen ver vandaan het Mushroom Kingdom. De game keert terug naar het vrije en op ontdekking gebaseerde spelconcept van Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. Voor het eerst in de serie maken levels geïnspireerd door realistische locaties deel uit van de spelervaring. De nieuwe vaardigheid is dat Mario zijn pet kan gooien wat bijvoorbeeld kan dienen om zo op hoger gelegen gebieden te komen.

centurion81 (moderator)
Het ziet er vet uit Release 27/10!

Erg van onder de indruk wat ik aan beelden heb gezien.

avatar van -marco-
Ik blijf het een vreemd concept vinden, maar tegelijkertijd interessant. Het pakt me nog niet helemaal en de setting lijkt wat misplaatst.
Toch weet ik nu al dat het aanschaf op dag 1 word, gewoon omdat nintendo/Mario staat voor kwaliteit en eigenlijk zelden teleursteld.

avatar van Apieknar
Ik was sceptisch toen Super Mario Galaxy werd aangekondigd. Het leek me niet zo interessant om van kleine planeet naar kleine planeet te springen. Wat bleek? Ik vond de game geweldig! Eén van de beste games die ik ooit heb gespeeld.

We zijn inmiddels 10 jaar verder. De release van Super Mario Odyssey staat gepland voor oktober van dit jaar. Het ziet er vreemd uit om Mario rond te zien lopen in een stad vol met auto's en 'normale' mensen, maar erg sceptisch kan ik deze keer niet zijn. Nintendo weet precies hoe een goede Mario-game in elkaar moet steken. Ik ga er daarom vanuit dat deze game weer legendarisch zal worden en een speciaal plekje in de game-historie zal innemen.

Nog een paar maanden geduld...

avatar van Princess Piranha
De eerste trailer die ze hiervan lieten zien, voelde als een rare mengelmoes van verschillende werelden. En ik was eigenlijk ook nog niet helemaal om.

Maar na de E3 van dit jaar, ben ik enorm enthousiast geworden. Eigenlijk een van de dingen die Breath of the Wild zo leuk maakt, het ontdekken en het avontuur, die kern lijkt ook weer in deze game te zitten. Heerlijk!

Lang geleden dat ik zo naar een spel heb uitgekeken.

Sterker nog.

Ik kan het mij niet eens herinneren.

Jawel.

Verwacht hier op een of andere manier wel het een en ander van.

Hopakee! de eerste 10 is al binnen van... jawel Edge..
Wie haalt Mario Odyssey niet op de eerste dag.. en zo ja waarom niet?
Haha ik heb er echt zin in..

centurion81 (moderator)
Ik haal 'm niet op dag 1! Omdat ik nog met teveel andere games bezig ben en dat schiet niet op =) Plus ik ben niet zo'n held met 3D platformers waardoor ik het wel leuk vind om te doen maar zelden echt ver kom

We zijn de afgelopen tijd wel verwend met haast een overdaad aan prikkelend beeldmateriaal, maar met name die laatste muzikale trailer is wel verdraaide catchy.

Zet 'm zo nog maar eens even op.

Nog twee weekjes.

Confusie bedoel je die eindigt met vuurwerk?
Die is echt geweldig mooi gemaakt... als iemand daar niet vrolijk van word.

Jump Up, Super Star! - Super Mario Odyssey Musical - YouTube

Deze ja.

Eerlijk is eerlijk.

Een leuk liedje.

Je proeft aan alles de liefde voor Mario van zijn makers als iemand die de wereld weer een stukje kleurrijker maakt.

Dit kan alleen nog maar gaan spetteren.

Grootser dan Galaxy, ambitieuzer dan Sunshine.

De beste Mario sinds 64.

Verwacht ik, hoop ik.

avatar van -marco-
Dat zijn hele hoge verwachtingen Confusie Ik hoop het ook, maar Galaxy en Mario64 overtreffen....

Grootser dan Galaxy.

Dat denk ik wel ja.

Voor mij persoonlijk in ieder geval.

Heb Galaxy nog eens gehad en die is natuurlijk uitstekend maar die kon mij toen niet overrompelen zoals 64 dat wel deed.

Bij deze acht ik die mogelijkheid wel meer aanwezig, vandaar dat ik het heb over beste sinds 64.

Grootser dan 64 zal het gezien dezelfde makelij in een technisch flitser tijdperk natuurlijk ook zijn, maar dat is in eerste instantie niet waar ik op doel.

Gewoon hoe dan ook een heerlijke nieuwe Mario titel van zeldzame Nintendo klasse die uit zijn voegen barst in spitsvondige veelzijdigheid en een perfecte balans weet te treffen tussen nostalgisch sentiment en verfijnde progressie in het hier en nu.

Kortgezegd eenvoudigweg een feestje om te spelen.

Dat verwacht ik.

Ik denk dat deze Mario de ultieme vrijheid gaat bieden..
En dat was in Galaxy eigenlijk helemaal niet zo.. je werd elke keer precies in een baan naar een planeet geschoten. De reis er naar toe die was lineair je was niet zo vrij als een vogel..
In Mario64 had je dat dan weer wel...

Morgen even een momentje pakken om stil te staan bij het idee dat het toch echt nog maar een weekje duurt.

All Seeing Fish
Geruchten gaan dat deze game maandag de dagdeal van Wehkamp.nl is en laat er nou ook nog eens een 7,50 kortingsactie zijn.

All Seeing Fish
All Seeing Fish schreef:

Alleen vandaag 44,50 met code FASHION bij Wehkamp.nl

All Seeing Fish schreef:

Alleen vandaag 44,50 met code FASHION bij Wehkamp.nl

Thx 4 the heads up man Toch maar besteld voor day 1 =)

Met persoonlijke code erbij zelfs voor 37,-

Zoooo zin in de game!! Las ergens dat er 800 moons zijn te verzamelen. Ben dus wel ff zoet mee.

Ben erg benieuwd hoe de game me gaat bevallen!

Confusie schreef:
Jump Up, Super Star! - Super Mario Odyssey Musical - YouTube

Deze ja.

Eerlijk is eerlijk.

Een leuk liedje.

Ok paar dagen voor de release ben ik op de hypetrain gesprongen.....Dit nummer net 10x achter elkaar gehoord ofzo..Bizar hoe vrolijk =D

Hopen dat vrijdag SMO binnenkomt voordat ik een weekend wegga, anders moek tot zondagavond wachten ^^

Ja sowieso niet eentje waar ik voor bij de brievenbus ging zitten.

Overmorgen dus eventjes een heuse mijlpaal release.

Zo een die jaren later nog overeind staat of in sommige gevallen zelfs nog steeds heruitgaves krijgt.

Had ik nu niet een Switch had ik wel even viesjes de balies.

Vandaar dat ik er toch maar even eentje ergens vandaan heb geritseld, ter indekking.

Meer nog dan voor Zelda, gek genoeg.

Een 9 1/2 - bij Super Mario Odyssey review – Wanderlust met Mario recensie () - InsideGamer

Een 9 1/2 - Super Mario Odyssey - Review | Power Unlimited - pu.nl

Een 10 van Super Mario Odyssey Review - GameSpot

etc etc etc..

verplichte kost voor de vrolijke verzamelaar en game liefhebber..
Wie is er al mee bezig?.

avatar van -marco-
Heel veel 100 uit de reviews. Zijn lovend!!! Dikke 9.7 op metacritic momenteel. Gemiddelde uit 60 reviews tot op heden. Bizar hoog!

De game scoort overal wel een 9+ en wordt een instant classic genoemd.

Zit toch wel erg te overwegen om komend jaar een Switch te halen. Alleen al voor Zelda, Mario Kart, Odessey en ongetwijfeld volgt er ook wel een Smash Bros.

avatar van dr channard
Ziet er echt heel leuk en gevarieerd uit. Ga hem halen maar ben nog steeds bezig aan Breath Of The Wild.

avatar van -marco-
Leuke game hoor en mooi gemaakt, maar ben er niet echt ondersteboven van. Wellicht was het verwachtingsniveau te hoog.

Vind de besturing ook nog niet echt fijn. Hopelijk is dat gewenning.

Quote van Valconi op Budgetgaming.nl wat ik bedoel:

Het is prachtig gemaakt, maar eerlijk gezegd vind ik de manen overkill. Die dingen vliegen je om de oren. In elke hoek zit er wel eentje. Puzzels zijn te makkelijk en eigenlijk is tot nu tu alles vrij makkelijk. Het is mooi hoor, maar geef mij maar een Mario Galaxy 3. Mario in Donk City leek me leuk, maar vind Mario er totaal niet passen. De eerste uurtjes vermaakte ik me prima, maar dat is nu al omgeslagen in Mwaah. Misschien wordt ik te oud en hang ik teveel aan vroeger. Ik wil zenuwslopende moeilijke capriolen uit moeten halen om uiteindelijk een maan te bemachtigen. Niet dat ze bij wijze van spreken op je af worden gegooid. Maar ja, dat is persoonlijk natuurlijk.

Klinkt mij als de quote van iemand die zijn bestaan betreurt.

Ik staat hier.

Ziet en mij hier staande.

In de storm gesitueerd.

En nu lekker naar binnen:

Spelleke spele.

Waar alles werd gebracht wat een mens verwachten mag.

Beetje vergezocht en bevooroordeeld Confusie

Kan me er wel in vinden. Het is allemaal een beetje uit de toon vind ik. Dat hele wedding gebeuren is wat awkward en Mario past gewoon niet de Homosapien wereld.

Ik ben er nog niet echt over uit. Maar tot heden niet heel enorm enthousiast. Werelden ogen wat kaal. Het leeft niet echt. Hoop dat dit nog veranderd, want ben namelijk pas een paar uurtjes bezig.

Nou is dit om te beginnen al geen budgetgaming.

Over het algemeen hebben mensen hier wel een iets dikkere portemonnee.

Volgens mij.

En ik kan me er dus niet in vinden.

Gelukkig maar.

Voor mij.

Het jubelen viert hier bij mij onverminderd hoogtij.

Een zeer tevreden klant zoals verwacht.

Sommige manen liggen inderdaad zo voor het oprapen en hoef je letterlijk niks voor te doen maar lang niet allemaal, ben al een genoeg dingetjes tegengekomen waar die typische spitsvondige Mario uitdaging centraal staat.

Als je daarnaast enigszins gelezen hebt over de structuur van deze game, de uiteindelijke speelduur en de hoeveelheid manen denk ik wel dat er nog genoeg gedegen speelplezier in het verschiet ligt.