3bdelilah schreef:
Batman: Arkham maar dan Spider-Manhattan (heeft iemand die woordgrap al gemaakt?).
In het begin had ik het niet echt naar m'n zin hiermee, maar het is nu toch een beetje gaan klikken. Door de stad heen slingeren verveelt zelden, vooral met de upgrades, en ik betrap mezelf erop dat ik de side quests zelfs 'leuk' ben gaan vinden. Op de crimes na zijn het op zich wel leuke side quests, vooral het vangen van die duiven is leuk tijdverdrijf. Althans, leuker dan het hoofdverhaal. Dat heeft er grotendeels mee te maken dat je met de side quests vooral slingert, terwijl je in het hoofdverhaal vooral vecht. En dat vechten is toch een stuk minder leuk. Beetje het free-flow gevechtssysteem van de Batman: Arkham reeks, maar dan niet altijd even vloeiend en hier en daar best glitchy.
Geen idee of het hoofdverhaal überhaupt nog vormkrijgt, gisteren
Stakeout afgerond waarin je Black Cat ontmoet, maar tot nu toe gaat het echt nergens over. Het zijn constant willekeurige gebeurtenissen die nog niet echt ergens naartoe leiden. Verhaaltechnisch is het allemaal zo mak en op automatisch piloot dat het hoofdverhaal mij gestolen kan worden, maar dat is gek genoeg niet erg, want qua gameplay vermaak ik me nog prima.
Maar we gaan het zien.
Nou, inmiddels 100% uitgespeeld en ik moet zeggen dat - richting het einde - mijn eerdere ervaringen nu gek genoeg andersom zijn. Verhaaltechnisch is het allemaal veel interessanter, leuker en gevarieerder geworden. Sterker nog, zo'n beetje precies na de missie waar ik het de vorige keer over had, begon de bal pas echt te rollen. Bij nader inzien was ik toen pas aan het einde van Act 1, terwijl er in totaal 3 zijn, dus ja. Niet dat Spider-Man opeens een literair meesterwerk is geworden, maar het sprak me allemaal veel meer aan.
Aan de andere kant werd ik juist een beetje vermoeid door hetgeen ik eerder juist wél zo positief over is. Richting het einde wordt je namelijk doodgegooid met allerlei extra nieuwe side quests, waarvan de laatste twee type misdaden (vier in totaal!) wel het meest vermoeid waren. Nou heb ik geen OCD ofzo, God verhoede, maar ik heb wel de stomme neiging dat ik wanneer iets onafgemaakt op de map zie of plotseling een nieuwe prompt krijg, dat ik daar dan ook gelijk mee bezig wil zijn.
Al met al is Spider-Man een superleuk tijdverdrijf waar ik met redelijk veel plezier zo'n 25 uur aan heb besteed, maar een nieuw hoogtepunt in de gamewereld is het ook niet. Eigenlijk was mijn plan nu de CTNS-missies te doen, en daarna Miles Morales te spelen, maar ik merk dat ik nu een beetje Spider-Man-moe ben. Wellicht over een paar maanden dan.