Snake Pass (2017)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / Xbox One
Puzzle / Platform

Ontwikkeld door Sumo
Uitgegeven door Sumo en Super Rare

In de puzzel-platformer Snake Pass glibber, kronkel en klim je door de wereld van Haven Tor. Als Noodle de slang, altijd vergezeld door zijn vriendje Doodle de kolibri, ga je op onderzoek naar de mysterieuze krachten die de rust en vrede in Haven Tor verstoren.

centurion81 (moderator)
Sonic Racing, Forza Horizon, Little Big Planet......Deze lui kunnen wel wat en de eerste previews zijn zeer positief! Denk dat ik deze direct aanschaf volgende week!

avatar van Princess Piranha
Ik ben nog volop bezig met Zelda, maar deze hoort zeker bij de games die ik graag zou willen hebben. Interessante en verfrissende gameplay lijkt mij.

centurion81 (moderator)
Gister de eerste levels gespeeld op de Switch. Heb de game wel gekocht maar las wat gemopper op Reddit over de Switchversie, dat die een slechte framerate zou hebben en er veel lelijker uit zou zien dan de PS4 versie.

Ik ben sowieso niet zo van de graphics maar ik vind de game er prachtig uitzien op de Switch!

Het spel doet denken aan de RARE 3D platformers op de N64, qua graphics en muziek dan. De soundtrack is door David Wise, die ook de Banjo Kazooie soundtrack voor zijn rekening nam.

Wat spel betreft draait het heel erg om het leren van de controls. Een slang besturen is nou eenmaal wat anders dan een beer of een loodgieter. Mocht je het echt heel lastig vinden, dan kun je nog voor easy controls kiezen, dan hoef je niet zelf te "slitheren". Ik merkte op een gegeven moment dat ik er wat handigheid in kreeg en dan wordt het ook wel heel tof om gewoon een bamboestok in te klimmen en een muntje te pakken. Na twee levels gespeeld te hebben, heb ik de indruk dat je best snel door de 15 levels heen kunt komen maar om alle munten overal te halen vergt behoorlijk wat acrobatisch vermogen van jou en slang Noodle. Gelukkig is daar dan ook nog Doodle, je kolibri-maatje die op commando je staart op kan pakken

Ik zou op dit moment zeggen - voor 20 euro een goede koop voor:
- Mensen die wat hebben met de platformers van RARE (zie het als een voorproefje op Yooka-Laylee)
- Mensen die genoegen scheppen in het masteren van controls
- Mensen die houden van een meer relaxte game dan adrenalinepumped platformen springen. Want je kunt dus niet springen, waardoor het af en toe meer op een laidback puzzle game lijkt, ook al omdat er geen tijdslimiet is =)

centurion81 (moderator)
Nog wat extra uren erin zitten en ik denk dat dit toch niet mijn ding is. Ik ben bijna aan het vechten met de controller om de slang in een bamboestengel te laten klimmen en als ik dat dan eindelijk eens voor elkaar heb, laat ik 'm soms in een ravijn kukelen en mag ik weer opnieuw :s

Jammer maar ben bang dat dit een beetje een waste of money is geweest voor mij!

avatar van Apieknar
Als ik jou goed begrijp, centurion81, dan is deze game toch iets te gimmicky... Jammer, want ik ben altijd wel in voor een platformer.

centurion81 (moderator)
Ja dat klopt wel ongeveer. Het draait echt heel erg om de controls. Sommige mensen vinden deze game fantastisch overigens. Ik zou wel even wat video reviews kijken als ik jou was voor te beslissen.