Puyo Puyo Tetris (2014)

Nintendo Switch / PlayStation 4 / Nintendo 3DS / Nintendo Wii U / PlayStation 3 / PlayStation Vita / Xbox One
Puzzle / Party
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Sonic Team
Uitgegeven door Sega en Deep Silver

Deze mix van twee van de grootste puzzle-games aller tijden, Puyo Puyo en Tetris, is een competitieve party game die je in je eentje, thuis met vrienden of online kunt spelen.

Heb dit spel in het weekend gekocht voor 18 euro en al veel plezier aan beleefd. Na een paar uur oefenen en met mijn 30 jaar tetris ervaring dacht ik ook even online uit te proberen. En... zoef.. direct 5 keer super kansloos verloren. Ongelooflijk hoe snel gelijk welke tegenstander speelt, also het bots zijn...

avatar van Maxigames
Erg leuk spel zowel Tetris als Puyo puyo, ook leuk voor zowel online als offline multiplayer. De storymode net uitgespeeld, het verhaal is behoorlijk sullig maar toch wel vermakelijk. Maar het gaat natuurlijk vooral om de gameplay

avatar van Duke Nukem
Kun je hiermee ook enkel Tetris op je eentje spelen, of is het altijd een combinatie van Puyo en Tetris?

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Duke Nukem schreef:

Volgens dit Reddit draadje wel! How do I play endless Tetris? : PuyoPuyoTetris - reddit.com

avatar van Duke Nukem
Hey bedankt, dan overweeg ik zeker om dit spel aan te schaffen! Ik plaats nog even het antwoord van Reddit hier, dat is wel handig:

Play Marathon mode under Challenge and change the line limit from 250 to endless.

Je hebt idd heel wat verschillende spel-modi. Klassieke tetris en ook klassieke Puyo horen er ook bij.
Er zijn ook verschillende online modi, maar om daar mee te doen moet je volgens mij een professional zijn. Ik heb me daar eens hard gegeven, en zag nog niet eens het einde van de eerste minuut. Crazy snel.

Er is trouwens ook al een opvolger die veel hetzelfde doet, maar al redelijk goedkoop op te snorren is.

Grovonion schreef:
Is het vervolg op dit spel meer van hetzelfde, denk je? In andere woorden, het doet er niet veel toe welke ik aanschaf, de goedkoopste dus.

Dat is toch wat ik ervan begrepen heb. Beiden hebben wel een eigen, maar even onzinnige story-mode met over de top power-puff girls achtige animaties. Voor de fans.

Grovonion schreef:
Ja, dat hoef ik dus niet. Ik zoek enkel naar een leuk, modern Tetris game. En ik denk dat het er dan weinig toe doet of ik 1 of 2 haal. Deel 2 is in MediaMarkt dubbel zo duur, dus tenzij ik het tweedehands kan vinden dan wordt het deel 1.

Duke Nukem, als het je puur om Tetris te doen is, dan is Tetris Effect misschien de betere keuze. Is een VR game, maar kan ook zonder VR gespeeld worden.

Grovonion schreef:
Ik vind dat Tetris Effect er erg flashy en funky uitziet, misschien dat het voor mij iets teveel afwijkt van het oorspronkelijke Tetris game. PUYO puyo Tetris ziet er kleurrijker en vooral rustiger uit.

avatar van Duke Nukem
Ik heb dit spel uiteindelijk kunnen kopen voor slechts15 eurootjes. Ondanks de power puff girls animaties, is de gameplay erg leuk, zowel het Tetris als het Puyo Puyo gedeelte. Alleen reageren de controls soms wat overgevoelig. De blokken draaien dan zonder dat ik het wil of ze vallen ineens naar beneden. Het kan natuurlijk ook zijn dat mijn controller begint te verslijten.