menu

Heavenly Sword (2007)

mijn stem
3,43 (49)
49 stemmen

PlayStation 3
Action / Adventure
single player

Ontwikkeld door Ninja Theory
Uitgegeven door Sony

In dit meeslepende verhaal over vergelding trekt de vurige, roodharige heldin Nariko erop uit om wraak op een koning en zijn invasieleger te nemen. De game vertelt het verhaal van het eeuwenoude Heavenly Sword, dat ooit aan een machtige godheid toebehoorde. Als een sterfelijke persoon dit zwaard hanteert, wordt deze van zijn of haar levenskracht beroofd, wat onvermijdelijk tot een snelle dood leidt. Als de binnenvallende koning de hoeders van het Heavenly Sword afslacht, neemt Nariko, de dochter van het clanhoofd, het zwaard ter handen in een wanhopige poging te overleven.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=oPEidxh44v0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Shinobi
4,0
Toch wel een vermakelijke game om te spelen.
Het verhaal gaat naar mijn mening nergens over en je wordt gedurende de game ook niet al te veel wijzer over het verhaal. Maar daar gaat het in deze game niet over. Heavenly Sword speel je als een film waarin je zelf - soort van - de hoofdrol speelt en het verhaal is ondergeschikt aan de geweldige actie en grafische schoonheid.

Wat oh, wat zijn de graphics toch mooi zeg en de lip syncing is gewoon perfect.

De muziek past er perfect bij en ik heb hier dan ook geen kritiek op.

Het combat systeem zit op zich wel goed in elkaar, maar er zitten echt combo's tussen die je zelden kunt uitvoeren of ze zijn gewoon te moeilijk om in de praktijk uit te voeren. Maar dat moet je maar voor lief nemen.
Verder hebben ze de SIXAXIS goed geïmplementeerd in deze game, er zaten toch wel wat leuke dingen in die zeker goed werkten. Zoals een pijl of een raket besturen.

Al met al zeker goed vermaakt, Heavenly Sword is een game die elke PS3 bezitter in zijn collectie moet hebben.

4, 0 Sterren van mij.

avatar van daslekkerrr
4,5
echt een heel mooi spel..sublieme graphics en leuk gebruik vd sixaxis met de kanonskogels en prachtige filmpjes tussendoor en laatst but not least mooi nederlands ingesproken...

jammer dat de stekker dr uit is getrokken voor het vervolg

3,5
Jammer dat het spel zo kort is! Heb gelukkig maar telkens maximum een uurtje er op gespeeld maar toch had ik het gevoel dat het na 5uur al gedaan was...! Gelukkig heb ik er dan ook maar 30euro voor betaald...! Graphisch gezien is het natuurlijk prachtig en de stemmen zijn natuurlijk ook super. De manier waarop het meisje met de kruisboog stapt is ook zeer mooi en sexy gedaan... Ook zeer mooi hoe je die pijlen volgt maar het kon net iets beter uitgewerkt worden... Kwa verhaallijn ook niet echt iets op aan te merken...! Heb deze eigenlijk gekocht vanwege de prijs, uitzicht en vergelijkbare gameplay met God of War maar hij komt zeker niet in de buurt...! Je krijgt gewoon niet zo'n lekker, vlot en machtig gevoel als bij God of War, weinig games brengen dit gevoel tot in me op eigenlijk...!

Mindere versie van God of War maar al bij al wel de moeite waard.
3*

avatar van Maiky
Kan je met Heavenly Sword de moeilijkheidsgraad instellen? Als ik 'm op de hoogste graad zou spelen wordt speelduur wat kunstmatig gerekt. Houd ik mezelf mee voor de gek, maar dan heb ik in ieder geval het idee dat ik een volle game heb gespeeld.

avatar van Shinobi
4,0
Ja, je hebt iets van vier verschillende standen of zo en als je het hebt uitgespeeld krijg je nog de beschikking over de Hell mode.

avatar van dave
2,0
Spijtige mislukking.

Het verhaal op zich is weinig omvattend. En zelfs dat is een understatement. Het zou geschreven kunnen zijn door een kleuter. Onbegrijpelijk hoe mensen hier iets groots of episch in kunnen zien, want de omgekeerde realiteit is precies wat dit spel de das omdoet. Bohan en diens leger ogen allesbehalve indrukwekkend en hetzelfde geldt voor zijn halfbakken luitenanten. Het zijn niets meer of minder dan potsierlijke karikaturen, die enkel in staat zijn een teleurgestelde grijns op mijn gezicht te toveren. De cutscenes, die ik helaas allemaal heb bekeken, verdienen in feite niets beter dan verzuimd te worden. Een paar gaten in het verhaal en een aantal vreemde wendingen deden eveneens de wenkbrauwen fronsen.

Een tweede boosdoener in een lange rij is de volstrekte saaiheid van het vechtsysteem. Nariko heeft drie 'standen' waarmee ze kan aanvallen, maar alles gaat gepaard met het 'Heavenly Sword'. De speciale bewegingen met dit zwaard zijn beperkt en geven na zes uur speeltijd een gevoel van totale eentonigheid. Heit feit dat er zeer veel vechtscènes voorkomen is dan ook een regelrechte ramp te noemen. Soms liep ik simpelweg voorbij een groep vijanden - indien de mogelijkheid hiertoe bestond - om te kunnen ontsnappen aan alweer een gevecht dat in alle opzichten op het vorige leek.

In hoofdstuk drie speel je met Kai, een knettergek meisje met een enorme kruisboog als kompaan. Vanaf dit moment ben je alle controle kwijt. De boog is immers volkomen onbestuurbaar. Niet alleen het richten van het vizier met de linker 'Analog Stick' verloopt schokkerig, maar ook de zogenaamde 'Aftertouch' voelt stroef aan. Vaak vliegen de pijlen alle kanten op, buiten daar waar je ze wil hebben. Ik zag er eigenlijk uit als een randdebiel, toen ik de PS3 controller vruchteloos in alle mogelijke richtingen dirigeerde. Gelukkig heeft niemand me in deze gênante hoedanigheid gezien. Ik denk niet dat je ergens de gevoeligheid kan aanpassen, wat aldus leidde tot een oneindige bron van frustratie. Geloof me, dit spel heeft me tien jaar van mijn leven gekost. Ik had veel vroeger moeten ophouden met spelen, ware het niet dat er een soort misplaatste trots in mijn corpus woedde die me hiervan weerhield.

Het uitvoeren van bepaalde combobewegingen bij boss fights vereiste tevens de reactiesnelheid van een met speed geïnjecteerde eekhoorn. In mijn geval probeerde ik zo ver mogelijk te raken om de op beeld verschijnende manoeuvres van buiten te kunnen leren, en daarna opnieuw een poging te wagen. Iets wat volledig van de pot is gerukt natuurlijk.

Soms was het ook helemaal niet duidelijk welke knoppen op welk moment moesten ingedrukt worden. Ik had een uur nodig om de counter onder de knie te krijgen, enkel en alleen omwille van een gebrekkige uitleg. Uiteindelijk bleek dat je je eerst moest laten raken door het projectiel, om het daarna terug te kunnen slingeren. Even logisch als een nijlpaard dat pannenkoeken bakt. Hetzelfde gold voor het verlammen van je clangenoten en andere details.

Een andere kwelling zijn de te lange laadtijden. In mijn geval werd ik hier vaak mee geconfronteerd, aangezien doodgaan toevallig één van mijn specialiteiten was. Jawel, mijn Miranda zegt dat ook altijd. Je moet geen kwartier wachten, maar het voelt in ieder geval slepend aan, zeker als je al wat opgefokt bent.

En zo komen we aan bij het enige positieve puntje. De omgevingen zien er erg mooi uit, en de mo-cap en regie vielen mee. Met denk aan Andy 'Gollum' Serkis. Een kleine kanttekening hierbij is wel dat de framerate dikwijls te wensen overliet en de stem van Nariko verschrikkelijk was. De speelduur is daarnaast ontzettend kort, hetgeen me spaarde van nog meer ellende. Of dit positief kan genoemd worden, laat ik in het midden.

Deze tirade valt me trouwens zwaar. Het is de eerste keer dat ik op een spel ben gestoten dat ik echt niet kan uitstaan. Ik wil niets liever dan het ene topspel na het andere spelen, maar hier liep ik spijtig genoeg tegen een grote muur. Nochtans hadden de recensies wel een positieve air rond zich hangen. Misschien in het vervolg maar wat 'Video Reviews' bekijken voor ik begin te spelen, want fiasco's als dit wens ik nooit meer te zien.

2,00

2,0
Deze game is slechter dan ik verwacht had:( uhm allereerst is deze game heel kort en wordt mij honger daarmee niet gestild. de graphics zijn mooie maar, de time events worden niet goed gebruikt, de bazen vond ik ook niet echt indruk maken, kortom een gematige ervaring.

avatar van Bakema NL
0,5
Eens aan dit spel begonnen.......wauw, dit is slecht zeg, heel slecht. Ik kan 'oude' games prima waarderen, maar dit was al niks toen het uit kwam. Niet vreemd dat er nooit mee verder gegaan is.
Waardeloze controls...zeker met Kai, repetitief, vijanden die liggen te kermen op de grond en dan flits bovenop je zitten. Die oude baas die met zijn laatste krachten en pijl in zijn flikker over een brug strompelt en eens aan de overkant ook plots genezen is.
Zelden zo'n slechte game gespeeld.....geeneens zo slecht dat het leuk wordt, maar echt irritant slecht. 0.5 voor de moeite en ik kan normaal heel wat door de vingers zien.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:37 uur

geplaatst: vandaag om 07:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.