menu

ICEY (2016)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

PC / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Apple iOS / Macintosh
Action / Adventure
single player

Ontwikkeld door FantaBlade
Uitgegeven door XD

ICEY is een 2D actiespel en een meta-spel in vermomming. De verteller is alomtegenwoordig en probeert je voortdurend in een bepaalde richting te duwen, maar je moet je blijven afvragen, "Waarom? Waarom volg ik eigenlijk zijn advies?" Vecht tegen de tirannie van de verteller en ontdek wat er echt aan de hand is in de wereld van ICEY!

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=SSU1mJp8m-g

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
mister-fool
ICEY is een vermakelijke brawler, met enkele zeer sterke meta-elementen. In principe bevat dit spel een 'almachtige' verteller die je, door middel van pijlen, een bepaalde kant opstuurt. Het grappige van ICEY is dat je deze pijlen niet hoeft te volgens en het soms zelfs loont om het aangewezen pad te verlaten. Het verhaal begint erg sterk en mysterieus, maar eindigt eigenlijk vooral als een soort versie van de The King in Yellow . Een overtuigend spel ,hoewel dit concept nog beter kan worden uitgewerkt.

avatar van Grovonion
3,5
Simpel actie-game dat eigenlijk in eerste instantie verdekt dat het zich eigenlijk om een soort visual-novel handelt. De actie-elementen lijken sterk uitgewerkt en je hebt talloze mogelijkheden je vaardigheden te verbeteren, maar uiteindelijk maakt het vechten maar een heel klein deel van de charme van dit spel uit. In principe heb je zelfs aanvankelijk de keuze om het spel met simpel button-mashing te doorstaan en je te beperken tot het verhaal.

En het verhaal is best de moeite, het neemt namelijk zichzelf en de hele games-industrie helemaal niet zo serieus, op bepaalde vlakken is het een parodie op het genre. Maar ook gamers worden af en toe een beetje belachelijk gemaakt bijvoorbeeld door de zin van trophy-hunting in vraag te stellen.

Je vraagt je steeds weer af met welke interessante ideeen de ontwikkelaars in het volgende hoofdstuk verstopt hebben. En zoals mister-fool al aangaf, je moet vooral niet enkel naar het spel luisteren, maar ook dat wordt redelijk snel duidelijk.

Uiteindelijk ook een makkelijke platinum-trophy, die ook heel leuk om te halen is, hier geen lastige grind of dergelijke, maar trophies die allen verweven zijn in het spel.

Leuke ervaring!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:27 uur

geplaatst: vandaag om 15:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.