Fast RMX (2017)

Nintendo Switch
Racing

Ontwikkeld door Shin'en
Uitgegeven door Shin'en, Arc System Works en Super Rare

Neem plaats achter het stuur van een futuristische bolide die de zwaartekracht trotseert en neem het op tegen andere coureurs in races met duizelingwekkende snelheden. Daag je vrienden uit voor een lokale competitie in splitscreen of race online tegen spelers uit de hele wereld.

O wat ben ik blij met mijn switch!

Deze game krijgt in de nabije toekomst nog extra DLC. Meer tracks en meer uitdagingen! Ik geef hem voor nu 4 punten maar dat kan alleen nog maar naar boven worden bijgesteld!

avatar van Banjo
Is deze alleen digitaal te krijgen?

Banjo schreef:
Is deze alleen digitaal te krijgen?

Yess...maar kost wel slechts 20 ekkies!

Aardig Digital Foundry filmpje over de verschillen tussen de WiiU en Switch versie.

In tegenstelling tot de meeste ports vind ik hier het verschil wel duidelijk merkbaar. Plus...die extra tracks zijn ook welkom. Het spel was al uitstekend op de WiiU, en het ziet ernaar uit dat het ook op de Switch een echte knaller is. Van mij mogen die jongens van Shin'en vast ingelijfd worden bij Nintendo zelf om wat van hun IP's onder handen te nemen.

avatar van Banjo
En nu kom je er ook achter hoe fijn die Hd rumble is..
Dat maakt het net nog wat intenser.
Dit is een verbeterde versie van de al uitstekende Wii-U versie.
Alleen is het wel jammer dat je online niet een groepje kan op starten, zoals jij dat wil met vrienden.
Ik hoop dat ze dat nog gaan vebeteren met een update..
Dan geef ik er nog een halfje erbij.

Komt binnenkort een update:
- Friend online support (jij had mij toegevoegd toch, banjo?)
- Time attack

Superleuk, met name ook Time Attack....Besteed daar in Mario Kart ook altijd heel veel tijd aan

Komt binnenkort een update:
- Friend online support (jij had mij toegevoegd toch, banjo?)
- Time attack

Aha super,
Ja dan kunnen we online racen dus ... daar zat ik op te wachten..
Nu nog even wat meer oefenen, dit spel is echt moeilijk!.
Jij bent ook al flink bezig zag ik centurion81

centurion81 (moderator)
Haha ja klopt, nu wel weer afgeleid door Snake Pass en begonnen met dat Neo Geo golfspel...Da's ook best leuk!

centurion81 (moderator)
Update die time attack en friends online modus toevoegt komt morgen!

centurion81 (moderator)
banjo heb jij de hele subsonic league al uitgespeeld? Zo ja, hoe en heb je nog tips? Ik heb nu zo'n tien pogingen gedaan in de Platinum cup met allemaal verschillende voertuigen maar ondanks dat ik elke keer wel bij één van de drie banen mijn tijd aanscherp, lukt het me maar niet om een eindranking in de top 3 te krijgen. Denk dat ik de beste prestatie neerzet met Mueller overigens....(Terwijl ik eigenlijk sinds ie beschikbaar was altijd K/R Rodon gebruikte)

centurion81 schreef:

Nee.. maar er zit volgens mij wel zeker verschil in welke voertuig je kiest..
Als ik aan het spel begin, ben ik altijd slecht maar na een tijdje kom je in de flow.
En zie ik het steeds scherper in.. als ik online speel ben ik een ramp trouwens, ik laat me te veel opfokken door de mede spelers.. Concentratie en op het juiste moment de turbo gebruiken is de sleutel..

op 13/9 komen er 6 nieuwe tracks en 2 nieuwe cups bij in een gratis update! ^^

avatar van Onderhond
Ook maar een keer aangeschaft. Ik ben iets meer Wipeout dan F-Zero fan, maar ik had wel zin in een fast racer en deze zat ik eigenlijk al te volgen sinds de WiiU versie. Voor een "indie" game ook strak afgewerkt, al merk je wel dat het een beetje rough around the edges is in vergelijking met de AAA games.

avatar van Onderhond
Ik mis wel ghosts bij de time trial en het is niet echt novice-friendly, de layout van de banen kennen is toch een pré om een degelijke positie te halen, maar verder toch écht wel lekker snel racen. Stilzitten in de zetel is er niet bij, ik voel me af en toe terug 6 jaar oud

En ik hou ook meestal vast aan Mueller, volgens mij een goede balans van alle parameters. Iemand trouwens enig idee of het gewicht van de autos ook meespeelt (bij botsingen bijvoorbeeld)?

Ja dat doet er wel toe!
Vanavond deze game voor het eerst in maanden weer aangeslingerd en het is toch wel erg leuk en hypnotiserend...Ik merk wel dat ik wat roestig ben, maar de flow waar je in kunt komen is wel echt awesome

Onderhond schreef:

Weet niet zeker in hoeverre het meespeelt in botsingen maar ik denk wel - het speelt alleszins een rol in het manoeuvreren van de verschillende voertuigen dus ik neem aan dat de lichtere modellen ook sneller uit de weg worden geduwd. Is alweer een tijd terug dat ik hem nog heb gespeeld.

Overigens...netjes dat het spel ook onlangs nog een reeks nieuwe tracks heeft gekregen. Alleszins een reden voor mij om het spel ooit overnieuw te kopen als ik een Switch heb. Het blijft toch wel een van mijn favoriete pick up & play racers van de laatste paar jaar. Ik vind het net wel novice-friendly - of althans in multiplayer - de keren dat ik het splitscreen heb gespeeld met vrienden hier op de bank waren ze onmiddellijk weg ermee (en enthousiast erover). Ook zonder de banen op voorhand te kennen. Met behoorlijke eindresultaten.

Sinner schreef:

Ja heel vet die nieuwe banen! Novice unfriendly is vooral dat als je de banen (muv wellicht de eerste 2 cups) niet kent, je er zo nu en dan afvliegt of tegen dingen aanvliegt, puur omdat je de banen niet kent

Oh op die manier...nou moet zeggen dat het hier in huis dus wel meeviel. De een had er al wat meer moeite mee dan de ander maar over het algemeen blijft iedereen relatief netjes 'op de baan'. Hoewel het inderdaad helpt om de banen een keertje of wat gedaan te hebben - al helemaal om gewoon in je eentje tegen de CPU te racen op de moeilijkere standen. Iets wat ik inderdaad tot op heden lastig blijf vinden. Ik bedoelde dus inderdaad eerder novice friendly in de manier van 'pick up & play'. Geen tien menu's en settings doorlopen e.d. Gewoon hoppa - game erin - baan kiezen en wegwezen. Dat werkt best verfrissend in een tijdperk waarin er vaak tientallen opties doorlopen moeten worden om een simpel spelletje te spelen met je vrienden.

centurion81 (moderator)
Jaa dat laatste ben ik zonder meer met je eens...Gewoon een nietszeggende naam met een nietszeggend vehikel met drie stats kiezen en gaan Wat dat betreft doet het erg sterk aan WipeOut denken...

De soundtrack ook overigens...Al vond ik het op de PS1 ook wel tof dat je toen als het spel eenmaal geladen was er een muziek-cd in kon stoppen die dan als backgroundmusic speelde en waar ook van die tunnel effecten op kwamen als je door tunnels ging etc.

avatar van Onderhond
Ondertussen ben ik overal eerste geworden op de novice banen. Maak ervan wat je wil (misschien ben ik geen beste racer) maar ik vond dat toch serieus taai voor "novice" te heten. Zeker die laatste twee cups, daar mag je amper foutjes maken. Gelukkig is de AI niet feilloos en laat die ook wel een keer steekjes vallen.

Time trials zijn ook leuk (en nuttig als je de banen wat beter wil leren kennen), enige minpuntje daar is dat ik echt de ghosts mis. Hero mode nog niet geprobeerd, maar die hou ik nog even achter de hand. Moet zeggen dat het beter vermaakt dan ik vooraf gedacht had.

Edit: overgeschakeld op Rochdale trouwens, die is een stuk beter bestuurbaarder, waardoor het vangen van orbs een stuk makkelijker is, want dan weer een hoop boost-winst oplevert.

Onderhond schreef:

Nee hoor. Dat ligt echt niet aan jou. Zelfs novice is idd behoorlijk uitdagend. Met een vriend op de bank lol hebben is een ding, maar de cups tot een goed einde brengen en overal als eerste eindigen is een tweede...

Sinner schreef:

Dat is ook mijn ervaring inderdaad

avatar van Onderhond
Ondertussen 100% gehaald in de Championship, grappig genoeg vond ik novice eigenlijk nog het moeilijkst, al was dat misschien omdat de parcourskennis toen nog het minste was. Waaraan je dan wel weer merkt dat dit een "indie" game is, is dat de beloning van die 100% zowat het getalletje is en daarbuiten niks. Zelfs geen * ergens ... njah, dan richten we ons maar op de time trials.

Onderhond schreef:

Whow! Respect! Hoeveel uur heb je er op zitten inmiddels?

centurion81 schreef:
Whow! Respect! Hoeveel uur heb je er op zitten inmiddels?

15+ uur volgens de Switch log

15+ uur volgens de Switch log

Nou ik had een veel hoger aantal verwacht...oprecht knap!

avatar van Onderhond
Sinds ik overgeschakeld ben op Rochdale loopt het een stuk beter allemaal. De AI is ook feilbaar, dus zolang je een cup een aantal keer probeert dan valt het geluk wel een keer jouw kant op. Al heb ik wel gemerkt dat je vooraan het pack oorlog moet maken. Als je van achteren naar voor moet kruipen dan blijven de eerste meestal hetzelfde aantal punten scoren. Kruip je echteraan vooraan erbij en ram je wat voertuigjes heen en weer dan varieert het puntenaantal aanzienlijk. Allicht dat die Rochdale daarom ook wel handig is. Snelle acceleratie en bestuurt erg scherp.

Die time trial tijden zijn trouwens ook erg strak. Best niet teveel powerups en boosts missen, anders red je het ook niet.

avatar van Onderhond
Klein minpuntje dat me tijdens de time trials nog opviel (werkt ook tijdens de gewone races trouwens, maar die zijn vaak net iets te hectisch om het overzichtelijk te constateren): op sommige tracks is het voordeliger om op specifieke plaatsen te crashen. Je wordt dan een stukje vooruit op de baan gezet, zeker als je dan meteen kan boosten ben je sneller dan dat je ooit op een reguliere manier dat stuk zou rijden. Heb het nu al op twee tracks gemerkt, allicht dat er wel meer van die crash-warps zijn. Je zou het een pro-tip kunnen noemen, maar ik vind het qua gamedesign toch eerder een bugje.

Eén van de twee is op de baan met die enorme jump in (waar je tijdens de jump ook half linksaf moet draaien en land op twee kleuren boosters) . Daar staat links van de jump een gebouw. Daar tegen crashen levert je serieus wat tijds/plaatswinst op.

avatar van Onderhond
En zo ... ook 100% op de time trials. Taai! Al werd het iets makkelijker toen ik eindelijk doorhad dat je via L/R ook iets scherpere bochten kon maken Maar nog steeds een stevige challenge, sommige tracks hebben toch wel 45 minuutjes aan bloed, zweet en tranen gekost.

Nu nog even de Hero mode door. Ondertussen ken ik de banen bijna blind, dus die eerste paar tracks vielen best goed mee. Op het snelste niveau vrees ik er echter wat voor, want eerste worden zonder al te veel zijkantjes bumpen tegen die snelheid ...

centurion81 (moderator)
Laatste dagen deze game herontdekt, ben weer bij de eerste cup van Subsonic begonnen en mag van mezelf verder wanneer ik eerste ben geworden in een cup

Verder ook leuk om m'n oude time trial-tijden verder aan te scherpen.

Ook ff de multiplayer opgestart gisteravond maar na 3 minuten wachten op mogelijke tegenspelers maar snel weer teruggegaan naar de singleplayer..Het momentum voor deze game is wel duidelijk geweest inmiddels!

Hele fijne game nog steeds. Wel jammer dat er afgezien van deze en MK8D er nog steeds geen fatsoenlijke racegame uitgekomen is voor de Switch!